Newsroom

In de media

Peter Ligteringen en Margriet de Kroon versterken managementteam YoungCapital

01-04-2019

Peter Ligteringen (40) en Margriet de Kroon (30) zijn recentelijk aangesteld als nieuwe leden van het YoungCapital-managementteam. Per 1 februari is Peter in dienst getreden als Chief Financial Officer en Margriet is 1 april gestart als Hoofd Marketing en Communicatie.


Ligteringen begon zijn werkende leven bij Adecco, waarna (Vodafone)Ziggo en Koning & Hartman volgden. De energie en growth mindset van YoungCapital hebben hem geïnspireerd om bij de recruitmentspecialist te komen werken. “Het mooie is dat YoungCapital het net even anders doet dan de rest, dat maakt dat ze zo succesvol zijn”, zegt Ligteringen. Zijn doel: samen groeien. “Ik wil een gezonde groei doormaken, klanten en kandidaten meer bieden dan waar ze op rekenen en op die manier dit bedrijf nog eens twee keer zo groot maken. Er zijn inmiddels heel veel mensen die rekenen op YoungCapital voor het kunnen betalen van bijvoorbeeld hun huur en boodschappen. Dat is een grote verantwoordelijkheid. Samen met het Finance-team bieden we actuele en eenduidige informatie aan klant, kandidaat en medewerker.”


Margriet de Kroon werkt sinds 2015 bij YoungCapital. Ze begon als manager online marketing en is sinds april 2019 eindverantwoordelijk voor communicatie, marketing en online marketing. “Wat mij als persoon kenmerkt, is dat ik altijd vanuit doelstellingen werk en graag klein begin. Zo toets je of iets werkt en vervolgens rollen we het groot uit. Deze manier van werken maakt dat je al snel ontdekt of je op de juiste weg zit, en onnodige investeringen worden op die manier voorkomen.” Haar doel voor YoungCapital is om de verschillende mediakanalen nog beter met elkaar te verbinden. “We gaan nu de volgende fase in met ons merk, waarbij we niet alleen naamsbekendheid willen realiseren, maar ook het merk meer lading willen geven. YoungCapital gelooft sterk in de kracht van jonge mensen. Dit wil ik de komende jaren nog veel meer laten zien”, zegt Margriet. “We gaan nog meer de samenwerking opzoeken met jonge mensen. Ik zie daar grote kansen voor een bredere positionering, niet alleen op het gebied van werk, maar ook als talentontwikkelaar en wellicht in de toekomst nog wel breder dan dat.”

Share me!