Newsroom

Persberichten

Inschrijving voor het boosten van persoonlijke ontwikkeling regio Utrecht & Zwolle nu geopend

24-02-2023

Hoofddorp, 24 februari 2023 - Speciaal voor jongeren die na school tussen wal en schip vallen, organiseert jongeren- en recruitmentspecialist YoungCapital in samenwerking met Young Impact en Unbreakable, het Talent Trip-programma. In totaal is er ruimte voor honderd jongeren om via dit gratis ontwikkelingstraject te werken aan hun talent. Zo leren zij onder andere meer over zichzelf, bouwen zij (professionele)vaardigheden en een netwerk op. Dinsdagavond 14 maart start de eerste groep jongeren in Utrecht. De eerste deelnemers in Zwolle starten op donderdagavond 23 maart. De inschrijving hiervoor is vanaf nu geopend.

Jongeren op weg helpen
De coronapandemie laat tot op de dag van vandaag nog steeds sporen na. Onder andere scholieren uit een lager sociaal economische kring, ondervinden hier last van. Mariska Visser, Managing Director van YoungCapital Nederland: “Wij zien het als onze missie om alle jongeren aan het werk te helpen. Persoonlijke ontwikkeling en persoonlijk leiderschap is ontzettend belangrijk om verder te komen op werkgebied, maar ook in het verdere leven. We zijn dan ook supertrots en blij dat we de Talent Trip kunnen aanbieden aan jongeren.” 

Wendy Kakebeeke, co-Directeur bij Young Impact vult haar aan: “Kosten mogen - zeker in de huidige tijd - geen drempel vormen om hier mee aan de slag te gaan” Door met verschillende partijen samen te werken, krijgen jongeren de kans om op een laagdrempelige en vooral leuke manier meer te leren over zichzelf én om een netwerk op te bouwen. Iets wat hen in de toekomst alleen maar verder kan helpen.” 

 Vorige Talent Trip een succes
Elif Yilmaz (19) ontdekte wat zij wil en kan via het programma. Haar doel was om meer rust te vinden. “Voordat ik aan de Talent Trip begon, had ik geen overzicht. Dat zorgde bij mij voor paniek. Dankzij het twaalf weken durende programma leerde ik dat ik sterker ben dan het stemmetje in mijn hoofd. Nu, een aantal maanden later, voelt het alsof ik een nieuwe start maak, waar ik het volste vertrouwen in heb.”

 Nieuwe locatie en extra ronde in september
De offline workshops vonden voorheen alleen plaats in Utrecht. Door de grote vraag voegt de organisatie er dit jaar nog een locatie aan toe, namelijk Zwolle! “We zien grote interesse vanuit heel het land. Door het aanbieden van workshops in Zwolle, hopen wij nog meer jongeren in die regio te helpen,” zegt Mariska Visser. 

Naast de eerste Talent-Trip-ronde in maart, is er nog een extra ronde voor september gepland. Dan is er wederom plaats voor honderd jongeren. 

Maatschappelijke diensttijd
De maatschappelijke diensttijd (MDT) is een initiatief van de Rijksoverheid. Jongeren zetten zich tijdens MDT vrijwillig in voor een ander. Bijvoorbeeld door het organiseren van een taalles voor statushouders. YoungCapital, Young Impact en Unbreakable bundelen hun krachten om zich hier samen sterk voor te maken. 

Klik hier voor meer informatie over de Talent Trip.

Over YoungCapital
Recruitmentspecialist YoungCapital brengt jongeren en werkgevers samen via een (bij)baan, zodat zij elkaar kunnen helpen groeien. Ze kunnen veel van elkaar leren: werkgevers hebben de ervaring en vakkennis, jongeren stellen de verfrissende vragen. Zij zitten nog niet vastgeroest in patronen en zijn daarmee onmisbaar voor vernieuwing. Met een gemiddelde leeftijd van 28 jaar zijn de 1.300 medewerkers van YoungCapital zelf het levende bewijs van de impact die jongeren kunnen maken. YoungCapital is onderdeel van The Works.

 

Share me!