Newsroom

In de media

YoungCapital beschermt 250000 m2 natuur via EarthToday

22-04-2021

Recruitmentspecialist ondersteunt als eerste organisatie het nieuwe initiatief

YoungCapital is de eerste organisatie die meehelpt de aarde te beschermen via het initiatief EarthToday. Dat heeft de recruitmentspecialist vanmiddag na de lancering van het initiatief, op World Earth Day, bekendgemaakt. Ze beschermen 250.000 m2 aan natuuroppervlak verspreid over de wereld die door de Union of Nature Foundation; een nieuw internationaal samenwerkingsverband van natuurbeschermingsorganisaties worden beschermd. “Wij zetten ons al jaren in voor de nieuwe generatie door ze zo goed mogelijk klaar te stomen voor een mooie toekomst”, zegt Ineke Kooistra CEO van YoungCapital. “Een van de grotere vraagstukken van deze toekomst is de staat van onze planeet. Wij geloven, net als jongeren, dat we dit probleem alleen samen kunnen oplossen. Door allemaal ons steentje bij te dragen.”

Met de beschermde 250.000 m2 draagt YoungCapital bij aan het doel van EarthToday om in de eerste maand 1 miljoen m2 veilig te stellen en de aarde meter voor meter te beschermen. Constance Scholten, een van de initiatiefnemers en directeur van EarthToday: "We vinden het ontzettend mooi dat YoungCapital, een organisatie die de nieuwe generatie vertegenwoordigt, op deze manier bijdraagt. Zo’n bijzondere actie hadden we niet zo snel verwacht! Ze geven hiermee het startschot voor andere bedrijven om ook m2 bij te dragen."

Jonge duurzame generatie

YoungCapital merkt dat jongeren erg bewust zijn ingesteld, nog meer dan de generaties hiervoor. “Zo dragen veel van onze eigen, overwegend jonge, medewerkers en kandidaten ook doelbewust bij aan een duurzame toekomst”, zegt Ineke. “Ze zien en weten dat het nu tijd is om actie te ondernemen en bij te dragen aan een betere wereld. Jongeren verlangen dit ook van werkgevers. Ook voor ons blijft dit een belangrijk topic voor de komende jaren.” Duurzaamheid en purpose staat hoog in het vaandel bij de keuze voor een werkgever. “Daarom adviseren we onze klanten dan ook om zo duurzaam mogelijk te werk te gaan. Doen ze het niet voor zichzelf, dan doen ze het wel voor de generaties na ons”, besluit Ineke.

Over EarthToday

EarthToday.com is een wereldwijde purpose portal die is georganiseerd als ‘for-purpose venture’. Dat is een nieuw ondernemingsmodel waarbij 83% van elke euro ten bate komt van de idealistische doelstellingen. De overige 17% dient als dekking van kosten. Het initiatief wordt financieel ondersteund door een groeiende groep van inmiddels ruim 100 funders. Iedereen die een m2 natuur beschermt, ontvangt een certificaat van aandeel in EarthToday. Op deze wijze worden eigenaarschap en verantwoordelijkheid gedeeld door de community. Er wordt gesproken met merken en retailorganisaties om de beschermde m2 als spaarpunt in te zetten. Ook zijn al meer dan 50 charities en non-profits met een eigen pagina actief. Op deze wijze kunnen mensen echt op grote schaal vierkante meters sparen. Inmiddels werken ruim veertig mensen in binnen- en buitenland aan de uitbouw van EarthToday, onder bezielende leiding van Constance Scholten (ex Director Slingshot Ventures) en Remy Kurpershoek (ex Executive Creative Director XXS Amsterdam). www.earthtoday.com  

Over YoungCapital

Recruitmentspecialist YoungCapital brengt jongeren en werkgevers samen via een (bij)baan, zodat zij elkaar kunnen helpen groeien. Ze kunnen veel van elkaar leren: werkgevers hebben de ervaring en vakkennis, jongeren stellen de verfrissende vragen. Zij zitten nog niet vastgeroest in patronen en zijn daarmee onmisbaar voor vernieuwing. Met een gemiddelde leeftijd van 28 jaar zijn de 1.000 medewerkers van YoungCapital zelf het levende bewijs van de impact die jongeren kunnen maken.

Share me!