Newsroom

Persberichten

YoungCapital is met omzet van € 465 miljoen snelste groeier binnen HR-branche

30-01-2019

Recruitmentspecialist YoungCapital is in 2018 wederom harder gegroeid dan de markt, met een omzetgroei van 43 procent, naar 465 miljoen euro. “Hiermee zijn we de snelste autonome groeier in de branche”, zegt Ineke Kooistra, CEO van YoungCapital. “Wij zijn er bijzonder trots op dat wij onze labels zo hebben gepositioneerd, dat we daar nu de vruchten van plukken.” Onder de labels van YoungCapital valt onder andere de opleidingstak waar talenten worden omgeschoold en opgeleid voor banen waar nu en in de toekomst behoefte aan is.

Zelf opleiden

YoungCapital heeft sinds vorig jaar een eigen geaccrediteerde hbo-opleiding voor software development en investeert al enige jaren in traineeships in IT, finance en engineering. “In deze sectoren is er sprake van een groot tekort. Daarnaast innoveert het onderwijs niet snel genoeg, hierdoor ontbreekt het jongeren/afgestudeerden aan de juiste kennis en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om een goede start te kunnen maken op de arbeidsmarkt.” Met de traineeships en eigen hbo-opleiding krijgen ze deze vaardigheden wel aangeleerd en worden ze klaargestoomd om te werken. Daarnaast is er extra aandacht voor softskills, zoals gedrag en houding, die nodig zijn voor de banen in de toekomst. “Op deze manier helpen we gemotiveerde jongeren hun potentieel te ontdekken, ontwikkelen en hun plek op de arbeidsmarkt te veroveren”, zegt Ineke. YoungCapital is bezig om de opleiding en de traineeships samen met opdrachtgevers en talenten te perfectioneren, zodat ze de opleidingstak nog duidelijker in de markt kunnen zetten in 2019.

Internationalisatie

2018 was ook op andere vlakken een succesvol jaar voor YoungCapital. De recruitmentspecialist heeft vorig jaar zo’n 60.000 talenten aan het werk geholpen, dit is 25 procent meer dan in 2017. Ook het eigen medewerkersaantal is gestegen van 1.000 naar 1.300 man. “We hebben recentelijk nog een milestone behaald: 6 miljoen kandidaten in onze database. Maar wij zijn er nog lang niet”, zegt Ineke. “Voor 2019 hebben we weer ambitieuze groeidoelstellingen gemaakt. Wij willen in 2019 groeien met minimaal 100 miljoen euro, naar een omzet van minstens 565 miljoen.”

YoungCapital is inmiddels actief op 57 locaties in 10 Europese landen. “Ook daarin gaan we uitbouwen. We openen vestigingen in Hamburg, München, Leipzig en Düsseldorf.” Hiermee hoopt YoungCapital Duitsland in 2019 een omzetgroei van 80 procent te realiseren.

Over YoungCapital

YoungCapital gelooft in de kracht van jonge mensen. Als digital natives jagen ze vernieuwing aan bij organisaties. De recruitmentspecialist ziet jongeren als het groeikapitaal dat elk bedrijf nodig heeft. YoungCapital doet er alles aan om het beste naar boven te brengen bij jongeren én bij bedrijven. Zodat ze elkaar blijven stimuleren tot groei.

Share me!