Newsroom

Persbericht

1 APRIL: YoungCapital lanceert Second Work

01-04-2021

Vrijblijvend vreemdgaan op werkgebied

Altijd al afgevraagd of je bij de concurrent meer aan je trekken komt? Of ben je in the mood voor een spannend avontuurtje bij een andere werkgever? Dan is er de nieuwe dienst Second Work van recruitmentspecialist YoungCapital. Vanaf 1 april kunnen werkenden in het geheim andere werkgevers ontmoeten. “Een verlangen van veel Nederlanders, omdat die jarenlang bij één bedrijf blijven hangen. Puur uit veiligheid", zegt Ineke Kooistra, CEO van YoungCapital. “Met Second Work faciliteren we alles: van het eerste contact via de webcam tot de geheimhoudingsverklaring en een alibi.”

De pilotfase van de nieuwe dienst is inmiddels achter de rug. Met succes: 15 medewerkers en bedrijven hebben elkaar gevonden. Achter gesloten deuren, want alles gebeurt in het geheim. Het enige wat geïnteresseerde werknemers hoeven te doen, is een persoonlijk wensenlijstje invullen. De innovatieve matchtechnieken doen de rest. Daarna start het avontuur echt. “De ‘snuffelfase’, noemen we dat zelf”, grapt Ineke. “Die fase is altijd het spannendst voor mensen met een vast contract. Juist omdat er een taboe op heerst om een ander te leren kennen, wanneer je gebonden bent.”

Veiligheid en discretie gegarandeerd

Werkenden hoeven niet bang te zijn dat hun huidige werkgever achter hun ‘slippertje’ komt. Veiligheid en discretie staan voorop bij Second Work. Als werknemer blijf je als gewenst anoniem. “Natuurlijk verifiëren wij wel de echtheid van profielen, zodat je als werkgever niet bang hoeft te zijn dat je werkdate je laat zitten”, zegt Ineke. 

“Ook zorgen we voor geloofwaardige alibi’s. Het klassieke doktersbriefje blijkt nog altijd een succesvolle smoes. We hebben zelfs een team om je in vakantiekiekjes te photoshoppen, bij langere afwezigheid.” Daarnaast is er legal-advies om onder het concurrentiebeding uit te komen, zijn er pokerface-trainingen en staat er 24/7 een mediator klaar, mocht je toch betrapt worden. Alles zodat werkgever en werknemer elkaar in rust kunnen ontdekken. Soms met als resultaat dat de werknemer toch al op de juiste plek zat. Dan blijft het bij een zogenaamde one-day-stand. 

Controversiële manier van werken?

Second Work lijkt misschien een controversiële manier van werken. Maar YoungCapital weet als uitzender al jaren dat een flexibele en open arbeidsrelatie ideaal is. Het geeft bedrijven en werknemers de ruimte om elkaar te leren kennen, zonder ‘hard feelings’ achteraf. Ook hoppen van de een naar de ander is geen probleem. “Deze benefits gunnen wij iedereen”, zegt Ineke. “Ik kreeg laatst een privébericht van een van de deelnemers aan de pilot. Ze was zo blij dat ze na lang twijfelen de stoute schoenen heeft aangetrokken. Het voelde bevrijdend en nu ze haar avontuurlijke kant heeft ontdekt, wil ze nooit meer anders. Daar doen we het voor.”

Is je interesse gewekt? Ga dan voor meer informatie naar www.youngcapital.nl/second-work. En no worries, dit blijft ons geheimpje. 

Over YoungCapital

Recruitmentspecialist YoungCapital brengt jongeren en werkgevers samen via een (bij)baan, zodat zij elkaar kunnen helpen groeien. Ze kunnen veel van elkaar leren: werkgevers hebben de ervaring en vakkennis, jongeren stellen de verfrissende vragen. Zij zitten nog niet vastgeroest in patronen en zijn daarmee onmisbaar voor vernieuwing. Met een gemiddelde leeftijd van 28 jaar zijn de 1.000 medewerkers van YoungCapital zelf het levende bewijs van de impact die jongeren kunnen maken.

Share me!