Newsroom

Persbericht

YoungCapital lanceert selfserviceplatform YoungCapital Direct

15-04-2021

On demand uitzenden zonder tussenkomst van recruiter

Recruitmentspecialist YoungCapital heeft er sinds vandaag een nieuwe dienst bij: YoungCapital Direct. Het innovatieve selfserviceplatform voor uitzenden matcht tijdelijke vraag en aanbod op de arbeidsmarkt zonder tussenkomst van een recruiter. Bedrijven plaatsen hun opdrachten zelf op het platform en uitzendkrachten kunnen on demand reageren op de opdrachten die passen bij hun wensen. Zo kunnen ze dezelfde dag nog aan de slag. Met de dienst krijgen zowel bedrijven als flexkrachten nog meer vrijheid om werk naar eigen wens in te vullen. “Met YoungCapital Direct spelen we in op de steeds groter wordende vraag naar on demand werk”, zegt Bram Bosveld, mede-eigenaar van YoungCapital. “Via ons nieuwe platform heb je de flexibiliteit van een platform en de zekerheid van een uitzendcontract.” 

YoungCapital Direct is live in de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Tilburg. Het platform werkt 24/7, waardoor klanten eenvoudig kunnen op- en afschalen wanneer ze dit willen, hun eigen uurtarief bepalen en zo een flexibele pool opbouwen. Ook uitzendkrachten werken wanneer het hen uitkomt en selecteren zelf de opdracht bij een bedrijf naar keuze. “Voornamelijk jonge uitzendkrachten willen werken wanneer het hun uitkomt, bijvoorbeeld als er een college uur uitvalt. Met dit nieuwe platform is dat mogelijk”, zegt Bram.  YoungCapital is verantwoordelijk voor alle hr-zaken, zoals contracten, ziekte, verlof en verloning. 

1.000ste opdracht ingevuld

Het afgelopen jaar is er achter de schermen al druk gewerkt aan het platform. Met succes: de eerste 1.000 opdrachten zijn inmiddels tijdens een pilotperiode gedraaid. Het gaat om last minute-klussen, zoals fietskoerier, host of logistiek medewerker voor onder andere HelloFresh, Ikea en Flink. “We krijgen veel positieve reacties op het platform”, aldus Bram. “Op deze manier helpen we nog meer werkzoekenden aan werk. Op dit moment is ruim 95 procent van de kandidaten in onze database inzetbaar. Door hen te koppelen aan bedrijven die ad hoc of voor een dag iemand zoeken, kunnen we beide partijen optimaal servicen. We hopen YoungCapital Direct ook snel binnen andere Europese landen uit te rollen, zodat we de volledige 7,5 miljoen kandidaten in onze Europese database aan werk kunnen helpen.”

Disruptieve organisatie

YoungCapital Direct is niet het eerste disruptieve businessmodel van de uitzender. Zo kwamen ze eerder al met freelanceplatform YoungOnes op de markt.  “Als wij ergens kansen zien, dan pakken we die met beide handen aan”, aldus Bram. “De arbeidsmarkt is continu in beweging. Opdrachtgevers hebben steeds andere wensen, hetzelfde geldt voor werkzoekenden. Die willen gewoon kunnen werken waar en wanneer ze willen.” Veel organisaties zien het niet zitten om hun eigen businessmodel te disrupten, maar YoungCapital ziet YoungCapital Direct juist als een mooie aanvulling op de huidige uitzendconstructie. “YoungCapital Direct voorziet in de acute vraag en aanbod, die we met YoungCapital niet kunnen vervullen. Dit is voor ons, onze klanten en uitzendkrachten dus een win-win”, besluit Bram.

Interesse gekregen in YoungCapital Direct ga dan naar www.youngcapital.nl/werkgevers/yc-direct

Over YoungCapital

Recruitmentspecialist YoungCapital brengt jongeren en werkgevers samen via een (bij)baan, zodat zij elkaar kunnen helpen groeien. Ze kunnen veel van elkaar leren: werkgevers hebben de ervaring en vakkennis, jongeren stellen de verfrissende vragen. Zij zitten nog niet vastgeroest in patronen en zijn daarmee onmisbaar voor vernieuwing. Met een gemiddelde leeftijd van 28 jaar zijn de 1.000 medewerkers van YoungCapital zelf het levende bewijs van de impact die jongeren kunnen maken.

Share me!