Newsroom

Persberichten

YoungCapital zet in op podcasts en influencers om werk bij jongeren in de spotlight te zetten

04-10-2022

Vandaag start jongerenrecruitmentspecialist YoungCapital een uitgebreide podcast- en influencer-campagne met meer dan 40 makers, influencers en artiesten. Dit is onderdeel van de succesvolle Whatever Works. Work.-campagne, die het bedrijf eerder dit jaar lanceerde. Samen met mediabureau Initiative slaat YoungCapital de handen ineen met De Stroom, FC Afkicken, Top Notch, Noah’s Ark en Supergaande. Het is de eerste keer dat een recruitmentbedrijf podcasts inzet bij een campagne om zo het onderwerp ‘werk’ op spraakmakende manier onder de aandacht te brengen bij jongeren. De campagne loopt tot halverwege november en is vandaag afgetrapt bij de Pantelic Podcast.

Inzetten op de kracht van de makers
In populaire titels als Rookworst de Podcast, FCA Daily en Met de Gurnels praten de makers op een unieke manier over hun ervaringen met werk. Denk aan hilarische verhalen, minder fijne momenten en blunders op de werkvloer. Verder spreekt Supergaande z’n kijkers via YouTube aan, verschijnen er zes interviews met makers en artiesten op de Top Notch- en Noah’s Ark-socials en lanceert YoungCapital met tien influencers een Whatever Works. Work-TikTok-effect. Om zo op eigen manier invulling te geven aan Work.  

“Toen we vanuit YoungCapital gebriefd werden, wisten we dat we wilden inzetten op de kracht van makers”, zegt Shari Hubeek, Head of Brand Partnerships bij Top Notch en Noah’s Ark. “Niemand kent het publiek beter dan zij. Daarom presenteerden we geen concept, maar een strategie. Eén waarbij we deze makers de vrijheid geven om een eigen manier invulling te geven aan de campagne. We hebben hiervoor een breed netwerk aan creatieve artiesten en influencers gemobiliseerd die de komende weken het thema ‘werk’ onderdeel maken van hun formats.”

“YoungCapital is het grootste recruitmentbureau voor jongeren in Nederland. We richten ons specifiek op deze doelgroep en duiken hiervoor hun leefwereld in. Podcasts en social media maken hier een groot deel van uit. Vandaar dat we ‘werk’ ook hier op een verrassende en verfrissende manier naar voren brengen”, zeggen Moniek van Asten (Branding and Advertising Manager) en Assira Colmsee (Marketeer) van YoungCapital. “We gebruiken echte verhalen en focussen niet alleen op de leuke kant. Op deze manier schetsen de makers een mooi beeld van de invloed die werk op je leven heeft. Zo hopen we jongeren te inspireren, en laten we zien dat het oké is om af en toe verkeerde keuzes te maken. Daar leer je van. Het belangrijkste vinden wij dat alle jongeren een baan vinden die voor hun werkt.”

Whatever Works. Work 
YoungCapital is dé recruitmentspecialist voor jongeren en young-minded en heeft als missie om hen allemaal aan een baan te helpen. Met deze campagne laat het bedrijf zien dat het belangrijk is om werk te doen dat bij jou past. Of dit nu een standaard 9-tot-5-baan is of het opzetten van een eigen business. Whatever Works. Work. Zolang je er maar vol voor gaat.

Naast de samenwerkingen met populaire podcasts en influencers, speelt YoungCapital zich ook op andere manieren in de kijker. Letterlijk, met digitale reclameborden in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Maar de campagne is ook terug te zien op de tram in Amsterdam, social media en verschillende streamingsplatforms.

Luister hier naar de uitzending van Pantelic Podcasts en YoungCaptial en klik hier voor meer informatie over de campagne. 

Share me!