Newsroom

Persbericht

De Top 5 Bijbanen in december

11-12-2013

StudentenWerk presenteert: de Piekwerk Top 5

Hoofddorp, 11 december 2013 – Met de feestdagen voor de deur hebben veel bedrijven extra mensen nodig. In de horeca, winkels, klantcontactbranche en distributiecentra is in december zelfs sprake van een piek in de werklast. StudentenWerk, Nederlands grootste uitzendorganisatie voor studenten, starters en young professionals, steunt Mirjam Sterk in de strijd tegen jeugdwerkloosheid met de campagne Piekwerk. StudentenWerk zet de meest voorkomende decemberbanen voor jongeren op een rij.


De StudentenWerk Piekwerk Top 5
1. Agent klantcontact
2. Winkelmedewerker
3. Retailmedewerker op het station
4. Thuiszorgmedewerker
5. Distributiemedewerker/orderpicker


1. Chat je rijk

In december is het enorm druk in de klantcontact- en callcenterbranche. Met het einde van het jaar in zicht stappen veel mensen over van energieleverancier en zorgverzekeraar. Bij de klantenservice staat de telefoon roodgloeiend. Maar klantcontact vindt niet alleen plaats via de telefoon. Dagelijks stromen er honderden vragen binnen via de webchat, per e-mail, op internetfora en Twitter. Jongeren, doorgewinterde experts in digitale communicatie, handelen deze informatiestroom moeiteloos af! Bijvoorbeeld bij bedrijven als SNT, Cendris en Energiewacht Groep.

2. Zen op koopzondag
Rond de feestdagen rent iedereen naar de winkels voor boodschappen en cadeaus. Retailbedrijven zoals T-Mobile en Hunkemöller hebben dus veel extra mensen nodig: echte retailgoeroe’s, die de klant ook tijdens de drukste shopdagen van het jaar een gastvrije een aangename winkelbeleving kunnen bieden. Niet alleen als verkoopmedewerker, maar ook als klantadviseur, winkelmanager of shoprunner.

3. Zoete broodjes bakken op het station
Verre vrienden en familie; tijdens de feestdagen zoeken we ze massaal weer op. Dat betekent een hoop extra treinreizen door het land. Even snel koffie met een broodje halen voor vertrek? Dat kan bij een van de vele kiosken en fastfoodbedrijven op de Nederlandse stations. In talloze retailformules zet NS Stations zo’ n 3.000 jongeren aan het werk. Mooie horeca-ervaring, want je werkt volgens strenge hygiënische richtlijnen. En de geur van versgebakken broodjes is ook niet verkeerd!


4. Bij opa rond de kerstboom

Ook de vaste medewerkers van thuiszorgorganisaties willen met de feestdagen graag een paar dagen vrij. Ook bij thuiszorgbedrijf Nuevo. In de kerstvakantie zijn jongeren dan ook hard nodig als huishoudelijke hulp in de thuiszorg, voornamelijk bij oudere mensen. Met opruimen, stofzuigen, strijken en afwassen helpen zij honderden ouderen uit de brand. En het is ook nog gezellig, want een luisterend oor bieden bij een kopje koffie is minstens zo belangrijk.

5. Punten scoren in the World of Webshops
Tijdens de feestdagen wil iedereen zijn familie en vrienden verrassen met een cadeautje of een leuke kerstkaart. Postsorteercentra draaien overuren, maar ook online webshops hebben het razend druk. Dat zorgt voor reuring in de distributiecentra en magazijnen. Achter elke webshop gaat een gigantische logistieke operatie schuil, waar extra orderpickers meer dan welkom zijn. Piekwerk waarbij je kunt scoren op snelheid en goede hand-oogcoördinatie. Online gamers hebben een streepje voor!

Over Piekwerk
StudentenWerk steunt Mirjam Sterk, ambassadeur aanpak Jeugdwerkloosheid, met de campagne Piekwerk. Elk werk telt. Zeker in deze tijd. Tijdelijk werk biedt mensen inkomen en, heel belangrijk voor jongeren, werkervaring. Met een bijbaan vergroten zij hun netwerk en kunnen zij positieve referenties vergaren. Dat vergroot de kans op een volgende baan. StudentenWerk wil daarom zo veel mogelijk werkgevers overtuigen om jongeren in te zetten in de drukke periode van 20 november tot en met 5 januari. En langer mag natuurlijk altijd!

Over StudentenWerk
StudentenWerk, opgericht in 2000, maakte als een van de eerste uitzendbureaus online solliciteren mogelijk. StudentenWerk zette de ‘e’ in e-recruitment met haar geavanceerde online recruitmentsysteem, dat supersnelle werving en selectie mogelijk maakt. Inmiddels is StudentenWerk met 25 vestigingen en een database van ruim 1,1 miljoen jongeren Nederlands grootste uitzendbureau voor studenten, starters en young professionals. Ook in het buitenland is StudentenWerk actief, onder de naam StudentJob. StudentenWerk won in 2013 de titels Flexspecialist van het Jaar, Best Managed Company en Leading Online Entrepreneur of the Year (LOEY).

Share me!