Newsroom

Persbericht

Olympisch schaatskampioen Mark Tuitert maakt baanwissel bij YoungCapital

02-09-2014


Hoofddorp – Olympisch kampioen Mark Tuitert is per 1 september in dienst getreden bij YoungCapital. Bij YoungCapital kan de voormalig topsporter, die in maart dit jaar zijn schaatscarrière vaarwel zegde, zijn professionele kwaliteiten verder ontwikkelen. YoungCapital, bekend van haar label StudentenWerk, is met 250 medewerkers en 25 vestigingen de Nederlandse marktleider in HR-oplossingen voor jong talent.


Mark Tuitert (34) zal zich bezighouden met accountmanagement, business development en client relations management. “Ik kijk er ontzettend naar uit om via YoungCapital de recruitmentbranche te leren kennen. De komende tijd wil ik me verder ontwikkelen op commercieel en organisatorisch vlak”, aldus Tuitert.


‘Recruitment is echt mensenwerk’

Inmiddels heeft hij zijn eerste werkweek er bijna op zitten. “Zo’n eerste week is natuurlijk heel spannend, alles is nieuw. De afgelopen dagen heb ik vooral mensen ontmoet en verscheidene vestigingen bezocht. Recruitment is echt mensenwerk, je zoekt waar iemands talenten liggen en zorgt ervoor dat die bij het juiste bedrijf maximaal tot ontwikkeling kunnen komen. Dat spreekt mij aan.”


Tuitert was al sinds maart druk bezig met de start van een nieuwe carrière. “Het schaatsen kwam altijd op de eerste plaats, daarom heb ik minder ervaring in het bedrijfsleven dan anderen van mijn leeftijd. Ik pas als oud-topsporter nu eenmaal niet in het standaardplaatje. Het is lastig een werkgever te vinden die buiten de gebaande paden kan denken qua eisen van opleiding en werkervaring. YoungCapital kan dat wel. Ik werd gegrepen door de jonge, bruisende sfeer binnen dit bedrijf. Het pleit voor ze dat ze het avontuur met mij durven aangaan. Het voelt als een sprong in het diepe, maar voor mij is YoungCapital een bewuste keuze.


‘De New Professional moet meer in huis hebben dan alleen vakkennis’

“Het herkennen en ontwikkelen van talent is waar wij goed in zijn”, zegt Ineke Kooistra, CEO van YoungCapital. “Wij kijken naar iemands volledige potentieel, niet alleen naar de papieren. Mark heeft minder concrete werkervaring, maar wat hij aan drive en doorzettingsvermogen meebrengt, is voor elk bedrijf van toegevoegde waarde. Hij heeft ervaring met de media, fondsenwerving en het behartigen van grote commerciële belangen. De New Professional moet meer in huis hebben dan alleen vakkennis. Vakkennis kun je leren, een sterke persoonlijkheid heb je of niet.”


Over YoungCapital

YoungCapital verbindt hoogopgeleid jong talent aan bijzondere bedrijven. Tijdens de studie, vlak na het afstuderen of als young professional. Door de drive van haar mensen, innovatieve HR-software en slimme businessoplossingen staat YoungCapital garant voor snelheid én kwaliteit. StudentenWerk, het eerste en grootste label van YoungCapital, richt zich op jong talent tijdens de studie. YoungCapital Professionals staat voor gediplomeerd talent in IT, Finance en Engineering. Internationaal is YoungCapital actief onder het label StudentJob International. Met een database van 3 miljoen kandidaten beschikt YoungCapital over het grootste talentennetwerk van Europa. YoungCapital is in 2014 voor de derde maal op rij bekroond tot ‘Flexspecialist van het Jaar’.


Share me!