Newsroom

Persbericht

Omzet YoungCapital stijgt met 28 procent

04-02-2016

Hoofddorp, 4 februari 2016 – YoungCapital, marktleider in recruitment van jong talent, vestigt in 2015 opnieuw een record met een omzet van 127,5 miljoen euro. Met deze stijging van 28 procent ten opzichte van 2014 doorbrak YoungCapital zelfs haar eigen omzetdoelstelling van 25 procent. De innovatieve organisatie voor uitzenden en detachering groeit hiermee al vijf jaar op rij harder dan de markt. In 2015 hielp YoungCapital ruim 24 duizend jongeren aan een baan, 27 procent meer dan het jaar daarvoor.


Omzet YoungCapital stijgt met 28 procent

“In 2013 en 2014 hebben we keihard gewerkt aan het verbeteren van onze bedrijfsprocessen en organisatiestructuur, omzet was minder belangrijk in deze periode”, zegt Ineke Kooistra, CEO van YoungCapital. “Dankzij de solide basis die toen gelegd is, konden we in 2015 onze doelen flink naar boven bijstellen. 25 procent was een gewaagd target, waar we zelf gedurende het jaar echt in moesten gaan geloven. Maar onze instelling was: we doen het gewoon. En het target hebben we platgewalst. Daarom kan ik nu met vertrouwen zeggen: in 2016 willen we ruim veertig procent groeien.”

‘The sky is the limit’
De beoogde groei van meer dan veertig procent vraagt veel flexibiliteit van de organisatie. “We hebben vorig jaar al enorm moeten opschalen, en dat zal in 2016 niet anders zijn”, aldus Kooistra. “Maar er leven hier enorme veerkracht, energie en passie: the sky is the limit bij YoungCapital, dat is een geweldig gevoel.” Kooistra ziet nog enorme kansen in de markt en zet in op een aantal nieuwe sectoren. “We bouwen de activiteiten onder ons detacheringslabel YoungCapital Professionals verder uit. Naast Finance en IT lanceren we specialisaties op het gebied van Online, Sales & Recruitment en Technology. We ontwikkelen intensieve, maar kortdurende traineeships, om de aansluiting van afgestudeerden op de arbeidsmarkt te verbeteren.” YoungCapital deelt haar kennis over de nieuwe generatie in de New Generation Recruitment Guide 2016. Dit boek, dat sinds vorige week te bestellen is, staat vol tips en tricks over innoveren met jong talent.

27 procent meer jongeren aan het werk
In totaal vonden in 2015 ruim 24.000 studenten, starters en young professionals via YoungCapital een baan, een groei van ruim 27 procent ten opzichte van 2014. De gemiddelde leeftijd van deze kandidaten was 24,5 jaar. Dit jaar wil YoungCapital nog veel meer jongeren aan het werk zetten, in binnen- en buitenland. In januari opende YoungCapital haar eerste Duitse vestiging in Keulen. Nieuwe vestigingen in Duitsland staan op de planning, en ook het aantal Nederlandse vestigingen neemt toe met nieuwe locaties om de lokale markt beter te kunnen bedienen. Vestigingen openen onder andere in Amsterdam, Apeldoorn, Nijmegen en Roermond.

Futureproof
In 2015 lanceerde YoungCapital vernieuwende recruitmenttoepassingen, zoals solliciteren via WhatsApp en de virtual reality-recruitmentvideo. De focus voor 2016 ligt op het verder futureproof maken van de organisatie. “We gaan nog meer investeren in IT en breiden ons developmentteam verder uit”, licht Kooistra toe. “Onze mobile strategy en onze apps worden in 2016 nog belangrijker. De komst van app indexing, waardoor de inhoud van apps wordt meegenomen in de zoekmachineresultaten, zorgt ervoor dat apps nog veel belangrijker worden. Dat biedt voor ons nieuwe mogelijkheden. We willen hierop inspelen met meerdere mobiele apps, zodat we ons bereik nog verder kunnen vergroten.”

Investeren in mensen
Het medewerkersbestand groeide in 2015 met ruim 58 procent naar 345 vaste medewerkers (exclusief stagiairs). In 2016 zal het aantal medewerkers met nog eens 125 man toenemen. Kooistra: “Talent vasthouden is minstens zo belangrijk als talent werven. Daarom hebben we vorig jaar flink geïnvesteerd in de ontwikkeling en de gezondheid van onze mensen en de funfactor in het bedrijf. Zo introduceerden we voor alle medewerkers het commitment statement, een emotioneel contract waarin we beloven voor een langere periode te investeren in hun persoonlijke en professionele groei. Deze stappen vertalen zich nu al in een reductie van uitstroom en ziekteverzuim. We blijven ook in 2016 investeren, want goede resultaten bereik je alleen met blije mensen.”

Uitbreiding directie
Om de toekomstige groei in goede banen te leiden, is het directieteam van YoungCapital uitgebreid. Per 1 februari is Maurice Peeters gestart als Director YoungCapital Professionals. Peeters werkte hiervoor bij Adecco, waar hij wereldwijd verantwoordelijk was voor Learning en Development en een detacheringslabel voor young professionals aanstuurde. Deze maand is ook Ruben Kruit begonnen als CTO. Hij werkte eerder aan strategische IT-projecten bij top 25-bedrijven. De laatste drie jaar was hij CEO bij het online videoplatform Minoto Video. Met zo’n 25 jaar ervaring in IT en business development zal Kruit verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling en implementatie van innovatieve IT-strategieën bij YoungCapital.

Over YoungCapital
YoungCapital brengt bedrijven in contact met het beste jonge talent. En snel ook. Jong talent is het kapitaal van elk bedrijf dat wil blijven vernieuwen. Die vernieuwing is keihard nodig, want alleen zo kunnen bedrijven bijblijven in de huidige, snel veranderende markt. De kracht van YoungCapital blijkt onder meer uit haar nominatie voor ‘meest innovatieve bedrijf van Nederland’ (Erasmus Innovatie Award) en titels als de Nieuwe Kampioen, Best Managed Company en National Champion van de European Business Awards. Meer informatie over innoveren met jong talent is te lezen in de New Generation Recruitment Guide 2016, die u hier gratis online kunt bestellen.

Share me!