Newsroom

Persbericht

Rogier Thewessen van StudentenWerk bekroond met LOEY Award

05-09-2013

Hoofddorp, 5 september 2013 - Rogier Thewessen van StudentenWerk mocht woensdagavond de LOEY Award 2013 voor meest innovatieve online ondernemer in ontvangst nemen. Reinout Oerlemans reikte de onderscheiding uit tijdens de Leading Online Entrepreneur of the Year Awards 2013, in het Rijksmuseum te Amsterdam. 

 

Grote overtuigingskracht

Rogier Thewessen nam het op tegen Kalo Bagijn van Brand New Day en Janneke Niessen van Improve Digital. De jury beloonde Thewessen vanwege zijn grote overtuigingskracht. Hij wist “in tien minuten minimaal tien kansen voor zijn bedrijf te benoemen”, met een “sprankeling in zijn ogen”en “zo’n energie dat iedereen er enthousiast van werd”, aldus de jury. Ook de enorme mogelijkheden van de database van StudentenWerk werden benoemd. “We beschikken over de cv’s van ruim 1,1 miljoen studenten, starters en young professionals binnen Nederland. Ook in de rest van Europa hebben we al circa 1,5 miljoen connecties gemaakt”, aldus Thewessen. “Met deze data kunnen wij de arbeidsmarkt volledig vernieuwen, en dat is juist nu hard nodig.”

 

Zo introduceerde StudentenWerk het afgelopen jaar interactieve vacatures en een app waarmee kandidaten in realtime hun beschikbaarheid kunnen managen. Ook hield het bedrijf al ruim 600 sollicitatiegesprekken via Skype en Google Hangouts.

  

Rogier Thewessen tijdens de jurybijeenkomst

Passie voor online marketing 

Thewessen: “Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Mijn passie is online marketing. Ik lees ontzettend veel over ondernemen, SEO, SEA, usability, conversieoptimalisatie, enz. Wat ik lees, test en implementeer ik in ons eigen bedrijf en de bedrijven waar mijn compagnons en ik in deelnemen. Het hele bedrijf heeft een passie voor online, daar zijn wel dertig man continu mee bezig. Daardoor blijven we met StudentenWerk voorop lopen.” Inspiratie voor innovatie haalt Thewessen niet uit de uitzendbranche zelf. “In onze branche gebeurt vrij weinig op innovatief gebied, daarom kijken we vooral naar internetbedrijven in andere sectoren.”  

 

Online erkenning 

2013 is een succesvol jaar voor StudentenWerk. Naast de LOEY Award sleepte het grootste uitzendbureau voor studenten, starters en young professionals dit jaar nog twee andere prijzen in de wacht: Best Managed Company 2013 en Flexspecialist van het Jaar 2013. Toch heeft de titel ‘meest innovatieve online ondernemer’ voor Rogier een speciale betekenis. Thewessen: “De eerdere prijzen zijn een erkenning voor StudentenWerk als bedrijf. Het winnen van een LOEY Award is een erkenning van ons online ondernemerschap. Als internetbedrijf is dit voor StudentenWerk erg belangrijk. ”

 

De LOEY Awards

De LOEY Awards zijn onafhankelijke prijzen voor de beste ondernemers in de Nederlandse online industrie. Met de Awards willen de initiatiefnemers, Peak Capital en Van den Ende & Deitmers, het online ondernemerschap in Nederland stimuleren. Ze benadrukken het belang van online entrepreneurs voor de Nederlandse economie. De jury bestond onder anderen uit Reinout Oerlemans (regisseur en oprichter Eyeworks), Pieter Zwart (winnaar LOEY Award 2012) en prins Bernhard van Oranje-Nassau van Vollenhoven. De awards bestaan sinds 2010. Eerdere winnaars zijn Stephan Bosman (Zoover, 2010), Peter Driessen (Spil Games, 2011) en Pieter Zwart (Coolblue, 2012).

 

Over StudentenWerk

StudentenWerk, opgericht in 2000, maakte als een van de eerste uitzendbureaus online solliciteren mogelijk. StudentenWerk zette de ‘e’ in e-recruitment met haar geavanceerde online recruitmentsysteem, dat supersnelle werving en selectie mogelijk maakt. Inmiddels is StudentenWerk met 25 vestigingen en een database van ruim 1,1 miljoen jongeren Nederlands grootste uitzendbureau voor studenten, starters en young professionals. Ook in het buitenland is StudentenWerk actief, onder de naam StudentJob. StudentenWerk werd in 2013 uitgeroepen tot Best Managed Company en Flexspecialist van het Jaar.

 

Share me!