Newsroom

Persbericht

Statement YoungCapital op bericht discriminatie

31-03-2020

Op dit moment gaat er op verschillende social media een bericht rond waarin een van onze recruiters wordt gelinkt aan discriminatie. We vinden het ontzettend vervelend dat dit beeld is ontstaan en willen benadrukken dat er geen ruimte is voor discriminatie binnen YoungCapital. We vinden het belangrijk om hier zo open mogelijk over te zijn en leggen de situatie graag uit:

In dit specifieke geval werd er door een sollicitant twee keer gereageerd op een vacature onder twee verschillende namen. Eén reactie was afkomstig van iemand die al in onze database stond ingeschreven en die al jarenlang via onze organisatie gewerkt had. De andere reactie was van een fictief persoon (bleek achteraf) die nog niet in onze database geregistreerd stond. Onze recruiter wilde deze persoon bellen om haar werkwensen te achterhalen en haar toe te voegen aan ons kandidatenbestand. In beide gevallen stond de vacature op ‘on hold’ en maakten beide personen evenveel kans op de baan wanneer deze weer opengezet zou worden.

Er is hier dus geen sprake geweest van discriminatie. Wij vinden het vervelend dat bij het zien van enkel de screenshots er een ander beeld is ontstaan.

Graag benadrukken wij dat we binnen YoungCapital kijken naar wat mensen kunnen en niet naar zaken zoals naam of afkomst. Wij selecteren uitsluitend op basis van geschiktheid en geloven in gelijke kansen voor iedereen. Iedereen is welkom bij YoungCapital.

Share me!