Newsroom

Persbericht

'Straal als een zeester!' De StudentenWerk Vakantiebanen Top 10

17-07-2014


Hoofddorp - De zomervakantie is begonnen! Bij StudentenWerk, Nederlands grootste uitzendbureau voor jongeren, stromen de vakantiebanen binnen. Wat zijn de leukste, gekste of grappigste banen deze zomer? StudentenWerk zet ze op een rijtje in deze Vakantiebanen Top 10.


Nr. 1: Straal als een zeester!

Voor diverse pretparken, festivals of promotiewerkzaamheden zijn kandidaten nodig die het leuk vinden om in een mascottepak bezoekers te vermaken. Verkleed als zeester bijvoorbeeld! Een goedbetalende bijbaan (circa 8-9 euro per uur, afhankelijk van leeftijd).


Vereisten: hart voor entertainment.


Nr. 2: Notulist van functioneringsgesprekken

Een mooie vingeroefening voor een journalistiekstudent of secretaresse in spe: het notuleren en uitwerken van 1,5 uur durende functioneringsgesprekken met medewerkers van een non-profitorganisatie. Een mooie cv-builder!


Vereisten: goede beheersing van de Nederlandse taal, een professionele instelling en een stalen gezicht.


Nr. 3: Photobooth Manager

Het fotohokje op feesten en bruiloften gaat de selfie verdringen! De Photobooth Manager geeft feestgangers een blijvende herinnering aan een geweldige avond. Hij reist met het fotohokje af naar events, verzorgt de op- en afbouw en bedient de apparatuur. Goede verdiensten van 10 euro per uur.


Vereisten: de ideale kandidaat is een gangmaker die alle gasten aan het lachen krijgt.


Nr. 4: Vakantiebaan voor biomedici met CSI-ambities

Hoe schoon is een steriele kamer werkelijk? De Cleanroom Inspecteur brengt alle besmettingsgevaren aan het licht. Gehuld in een wit pak en gewapend met een lab-toolkit controleert hij of ‘cleanrooms’ aan de criteria voor medisch gebruik voldoen. Uitstekend salaris van 11 euro per uur!


Vereisten: een biomedische achtergrond.Nr. 5: Kom bij de Schoolboekeninspectie

De zomervakantie is pas net begonnen, maar achter de schermen wordt al gewerkt aan de start van het nieuwe schooljaar. Honderden vakantiekrachten zijn nodig om alle schoolboeken in te nemen, te controleren en vervolgens opnieuw te verpakken en distribueren. Leuk om met een groep vrienden te doen!


Vereisten: je moet het niet erg vinden om ook in de zomervakantie tussen de schoolboeken te zitten.


Nr. 6: Lekker ouwehoeren over de Tour de France

Voor een bekend sportfietsenmerk zoeken wij kandidaten die de stand willen bemannen op diverse beurzen en sportevenementen. Lekker met bezoekers ouwehoeren over de Tour de France, terwijl je de nieuwste modellen racefietsen en mountainbikes showt. Een topbaan voor echte fietsfreaks.


Vereisten: passie voor sportfietsen en technisch inzicht.


Nr. 7: Koffiebonenbijvuller met leaseauto

Cafeïne is de motor van het Nederlandse bedrijfsleven. Zonder Koffiebonenbijvuller zou de economie dus flink in het slop raken! Door heel Nederland zijn daarom vakantiekrachten nodig die dagelijks bij diverse multinationals koffieapparaten willen schoonmaken en bijvullen. Plus: kandidaten kunnen een leaseauto ter beschikking krijgen.


Vereisten: rijbewijs B en zelfstandige werkhouding.


Nr. 8: “Heeft u hem al eens gereset, mevrouw?”

Ook in vakantietijd kunnen apparaten en internetverbindingen haperen. Daarom zoeken tal van bedrijven nu medewerkers voor hun technische helpdesk, om te adviseren over o.a. smartphones, internet, computers en print- en kopieerapparaten. Goede verdiensten vanaf circa 8,75 per uur, meestal inclusief de benodigde training!


Vereisten: een geduldige en klantvriendelijke instelling, plus technische affiniteit.Nr. 9: Reclameborden fotograferen

Eens per week erop uit om foto’s te maken van abri’s en andere reclame-uitingen in de open lucht….het is eigenlijk geen werk te noemen. De perfecte vakantiebaan voor wie affiniteit heeft met fotografie, maar een afkeer van bewegende modellen.


Vereisten: bezit van digitale camera.


Nr. 10: Doe de rollatorcheck

Als ouderen thuis blijven wonen, kan het zijn dat de woning moet worden aangepast voor rolstoelen of rollators. Daarom zoeken wij vakantiekrachten voor het uitvoeren van de ‘rollatorcheck’ bij mensen thuis. Leuke baan voor kandidaten die het liefst op pad gaan en energie krijgen van contact met mensen.


Vereisten: goede communicatieve en sociale vaardigheden.


Over StudentenWerk

StudentenWerk is Nederlands grootste uitzendbureau voor jongeren. StudentenWerk werd opgericht in 2000 en is sinds 2014 onderdeel van YoungCapital, de Nederlandse marktleider in HR-oplossingen voor jong talent. StudentenWerk richt zich op jong talent tijdens de studie. YoungCapital Professionals staat voor gediplomeerd talent in IT, Finance en Engineering. Internationaal is YoungCapital actief onder het label StudentJob International. Met een database van 1,2 miljoen kandidaten in Nederland en 3 miljoen kandidaten in het buitenland, beschikt YoungCapital over het grootste talentennetwerk van Europa. YoungCapital is in 2014 voor de derde maal op rij bekroond tot ‘Flexspecialist van het Jaar’.


Share me!