Newsroom

Persbericht

YoungCapital boekt recordresultaat in krimpende markt

27-02-2014


YoungCapital, holding van StudentenWerk, realiseerde over 2013 een omzetstijging van 13 procent ten opzichte van 2012. Het bedrijfsresultaat verbeterde met ruim 200 procent. De omzet van de totale Nederlandse uitzendbranche daalde met 1 procent.
 

De omzet van YoungCapital, Nederlandse marktleider in HR-oplossingen voor jong talent, steeg in 2013 van 76,1 miljoen naar 86 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat  over 2013 bedraagt 6,5 miljoen euro; een verdubbeling ten opzichte van 2012. De EBIT steeg naar bijna 7 procent. “Na jaren van enorme omzetgroei hebben we in 2013 sterk ingezet op resultaatverbetering en optimalisatie van onze operationele processen”, aldus Ineke Kooistra, sinds 1 januari 2013 CEO van YoungCapital. “We zien dat onze structurele investeringen in de ontwikkeling van eigen software zich uitbetaalt. Daarbij heeft de herinrichting van ons distributiebeleid geleid tot verbeterde efficiency en een nog hoger servicelevel voor onze klanten. Dit alles hebben we gerealiseerd met de bestaande groep medewerkers. Onze hele organisatie heeft zich als één man achter dit gezamenlijke doel geschaard, en we zijn enorm trots op het resultaat.”

Focus op starters en young professionals
De verbreding van het dienstenpakket, zoals detachering in de sectoren ICT en werving en selectie voor starters en young professionals, heeft de financiële positie van YoungCapital verstevigd. “We zien hier mooie kansen”, aldus Kooistra. “Wij hebben ruim 1,2 miljoen kandidaten in onze database, waarvan inmiddels de helft is afgestudeerd. Daarbij zien we dat het aantal fulltime vacatures voor starters sinds Q4 2013 weer toeneemt.” Om de groei in het segment starters en young professionals te faciliteren, werd begin dit jaar de nieuwe naam YoungCapital gelanceerd (voorheen The KingField Group). Kooistra: “De markt is er klaar voor en wij ook.

‘Wij leiden jonge bètatalenten op tot ICT-specialist’ 
Het komende jaar zal de detacheringstak, genaamd YoungCapital Professionals, verder worden uitgebouwd. “Wij springen daarbij in op de vraag van de markt”, aldus Ineke Kooistra. “Momenteel is er grote behoefte aan jonge programmeurs. Daarom leiden wij jonge bètatalenten, bijvoorbeeld  wiskundedocenten en sterrenkundigen, op tot gediplomeerd softwareontwikkelaar. De training duurt een maand, daarna kunnen de high potentials direct aan de slag.” Een andere focusgroep van YoungCapital Professionals is jong managementtalent. “In de sectoren finance,  retail en hospitality is veel vraag naar jonge leiders met salestalent, die begrijpen dat een klant- en servicegerichte aanpak de verkoopresultaten kan verbeteren”, licht Kooistra toe. 

Verwacht in 2014: E-hire
Uiteraard blijft YoungCapital ook in 2014 innoveren. Dit jaar zal een nieuw uitzendconcept worden gelanceerd onder de naam E-hire:  een online platform, gekoppeld aan de YoungCapital-database, waarmee klanten online een medewerker kunnen boeken, zonder tussenkomst van een recruiter. Kooistra: “Het is tijd dat de uitzendbranche zichzelf opnieuw uitvindt en de laatste stap van bricks naar clicks zet met een webshop voor werkgevers. Wij lopen daarin graag voorop.  Wat anderen als bedreiging zien, beschouwen wij juist als kans. Dat is de afgelopen veertien jaar onze kracht geweest en waarom wij vorig jaar de prijs voor Leading Online Entrepreneur of the Year wonnen.” E-hire is vooralsnog exclusief beschikbaar voor een selecte groep klanten en zal later dit jaar landelijk worden uitgerold.
   

Over YoungCapital
YoungCapital verbindt hoogopgeleid jong talent aan bijzondere bedrijven. Tijdens de studie, vlak na het afstuderen of als young professional. Door de drive van onze mensen en onze innovatieve HR-software staan wij garant voor snelheid én kwaliteit. YoungCapital is met 250 medewerkers en 25 vestigingen de Nederlandse marktleider in HR-oplossingen voor jong talent. Internationaal zijn wij actief onder het label StudentJob International en beschikken wij met meer dan 3 miljoen kandidaten over het grootste talentennetwerk van Europa. Om de ontwikkeling van jongeren te stimuleren, bieden wij met YoungCapital University scholingsprogramma’s aan. Met het YoungCapital Fund investeren wij in veelbelovende jonge ondernemingen met een technology-based businessmodel.

Share me!