Newsroom

Persbericht

YoungCapital Dutch College League presenteert: de beste studententeams in LoL van Nederland

30-03-2016

Hoofddorp, 30 maart 2016 – De eredivisie van de YoungCapital Dutch College League, de eerste nationale eSports-competitie voor studenten, is compleet. Na de spannende play-offs van gisteren in Vue Hilversum zijn de zes beste studententeams van Nederland in de game League of Legends bekend. De topteams plaatsten zich voor de Premier League, de eredivisie die vanaf 5 april elke dinsdag live wordt gespeeld en uitgezonden op FOX Sports. YoungCapital, marktleider in recruitment van jong talent, is naamgevend sponsor en launching partner van de YoungCapital Dutch College League. De winnaar van de competitie vertegenwoordigt Nederland later dit jaar op het WK League of Legends 2016.

Tot en met 23 maart konden studententeams uit het hele land zich inschrijven. In totaal hebben zo’n vijfendertig teams zich aangemeld. Plaatsing in de Premier League is voorbehouden aan de teams met de hoogste ranking in het spel League of Legends en de hoogst geplaatste teams uit de voorrondes. De Dorans Alpha en DSEA Red hebben zich direct geplaatst vanwege hun toppositie in het klassement na de voorrondes. De overige drie teams hebben zich geplaatst na bloedstollende matches op 29 maart.

De topteams van de YoungCapital Dutch College League:

Team 1. Dorans Alpha
Het topteam van Dorans, studentenvereniging voor eSports uit Nijmegen. Eerste in het klassement na de kwalificatierondes, plaatste zich direct voor de Premier League.
Top: Jasper `Djep0’ Hermsen, (22) Science
Jungle: Rudo `Dirco’ Brus (20), Science
Mid: Philip `Erudìte’ Theunissen, (22) Bedrijfskunde
Marksman: Arjan `Noodleking’ Wildhagen (20), Artificial Intelligence
Sup: Harry `Snitsky’ van Roestel (24), Engelstalige literatuur

Teamcaptain Rudo `Dirco’ Brus: “Het is ongelooflijk vet dat je eindelijk je kracht kunt meten tegen andere studenten uit het hele land.”

YoungCapital Dutch College League presenteert: de beste studententeams in LoL van NederlandFoto: Dorans Alpha

Team 2. DSEA Red
Het topteam van de DSEA, de eSports-vereniging voor studenten uit Delft. Tweede in het klassement na de kwalificatierondes en direct door naar de Premier League.
Top: Jayme `ItsJayme’ Freeke(18), Technische Informatica
Jungle: Tom `Tjeenk’ Tjeenk Willink (21), Werktuigbouwkunde
Mid: Danilo `supdun’ Verhaert (21), Embedded Systems en Computer Engineering (double degree)
Marksman: Floris `FIXIT’ Doolaard (20), Technische Informatica
Sup: Jan-Willem `Miracle Saviour’ Molengraaf (20), Mechatronica

Teamcaptain Tom `Tjeenk’ Tjeenk Willink: "Met de DCL kunnen we laten zien dat eSports ook topsport is. Deze competitie is echt een goede ontwikkeling, dit zal het vooroordeel over gamen zeker veranderen."


Foto: DSEA Red

Team 3. Dorans Omega
Het tweede team van vereniging Dorans uit Nijmegen was erbij vanaf het eerste uur. Na de kwalificatierondes stonden deze Dorans op de vierde plek in het klassement. Tijdens de play-offs van 29 maart wist het team zich met een prachtige overwinning op Synchronize te plaatsen voor de Premier League.

Top: Tom `Guardian’ van de Poll (23), Artificial Intelligence
Jungle: Thijmen `Makelaar’ van de Bilt (18), Biologie
Mid: Davey `Kamarille’ Hagens (24), Toegepaste psychologie
Marksman: Fedor `De Förklift’ Span (22), Engelse taal en cultuur
Sup: Robert `Eloheaven’ Frowein (20), Artificial Intelligence

Teamcaptain Tom `Guardian’ van de Poll: “Ik vind de YoungCapital Dutch College League een supervet initiatief! We spelen natuurlijk al tegen elkaar, maar nu krijgen we de kans om tegen andere, echt goede teams te spelen en daarvoor te trainen!”


YoungCapital Dutch College League presenteert: de beste studententeams in LoL van NederlandFoto: Dorans Omega

Team 4. NSE Amsterdam
Dit Amsterdamse studententeam wist zich na landelijke inschrijvingen te plaatsen voor de eredivisie. Ze verloren aanvankelijk van Tilburg, maar revancheerden zich op 29 maart behoorlijk met een prachtige overwinning van 25 kills tegen 1.

Top: Lucas `Bappem’ Mol (19), Antropologie
Jungle: Kelvin `Higa’ Xie (18), Artificial Intelligence
Mid: Danny `Crumble’ Thie (19), Artificial Intelligence
Marksman: Tom `Byak0’ Weggelaar (21), Biologie
Sup: Jeroen `Blame me (instead)’ Klinkspoor (19), Aviation Engineering


Teamcaptain Kelvin `Higa’ Xie: “De Dutch College League zet eSports in Nederland echt op de kaart. Dat wordt tijd, want wereldwijd is het al superpopulair. Deze competitie is mooi voor de onderlinge concurrentie. Het brengt ons spelers echt bij elkaar!”

YoungCapital Dutch College League presenteert: de beste studententeams in LoL van NederlandFoto: NSE Amsterdam

Team 5. Zephyr
Dit Eindhovense team stond derde in het klassement na de voorrondes en wist gisteren door een overwinning op studenten van het Windesheim in Zwolle een plek in de Premier League te bemachtigen.

Top: Brian `Viper’ Broeders (18), Software Science
Jungle: Simon `Nomis’ Verlaar (20), Technische Natuurkunde/Sietze `Tryions’ Oostveen (18), Technische Natuurkunde
Mid: Derck `Derck’ Chu (18), Industrial Design
Marksman: Pim `Zolideri’ Suijkerbuijk (19), Technische Natuurkunde
Sup: Marc `Vorpal’ van Meel (26), Business Information Systems

Vice-teamcaptain Brian `Viper’ Broeders: “De hoofdprijs die we kunnen winnen bij de Dutch College League, is echt gaaf! Ons hele team is gemotiveerd om nog beter te worden en echt voor de winst te gaan. Het is heel vet om te strijden tegen andere teams op het hoge niveau waarop wij spelen. In Nederland vind je die niet veel. We gaan allemaal vriendelijk met elkaar om, en willen buiten deze competitie zeker nog eens een wedstrijdje tegen elkaar spelen. Natuurlijk niet zolang de DCL nog bezig is, want ze mogen niet in onze kaarten kijken!”

YoungCapital Dutch College League presenteert: de beste studententeams in LoL van NederlandFoto: Zephyr

Team 6. TSEA Link
Het eerste team dat zich direct vanuit de landelijke inschrijvingen wist te plaatsen voor de eredivisie. Dit Tilburgse team speelde maandag al online tegen NSE Amsterdam, omdat er helaas niet genoeg tijd was in het programma op 29 maart. Ze behaalden een daverende overwinning van 15 tegen 0 kills.

Top: Joran `Helix Burn’ de Vries (22), Business IT & Management, teamcaptain
Jungle: Bram `Ganjaa3’ Vugts (20), Psychologie
Mid: Frank `Dreaming’ Temminck (17), Communication and Multimedia Design/Rutger `Best Kappadin EU’ Kerckhoffs (19), Business IT & Management
Marksman: Matthijs `Karnemellik’ Burg (19), ICT Support
Sup: Jorg `Ryazaki’ Tielemans (19), Personeelswetenschappen


Frank `Dreaming’ Temminck: “Ons team gaat ervoor om te winnen. Maar ik persoonlijk vind het al heel tof dat deze league georganiseerd wordt en dat wij mee mogen spelen. We hebben nog niet live in de bioscoop gespeeld, daar kijken we echt naar uit!”

Live meekijken met de Premier League
Nu de samenstelling van de Premier League bekend is, kan de landelijke competitie officieel van start! De wedstrijden uit de Premier League worden live gespeeld in Vue Hilversum. Op 5 april vindt de eerste speeldag plaats, de Grand Finals worden in de week van 14 juni gespeeld. Wie de battles van de topteams van de Dutch College League live mee wil maken, kan hiervoor tickets kopen via de website. De overige teams classificeren zich voor de Talent League, die online wordt gespeeld, o.a. in studentenhuizen.

YoungCapital Dutch College League. Where talent becomes legend
De Dutch College League brengt teams van Nederlandse hogescholen en universiteiten samen in de multiplayer online battle arena van League of Legends. In de game proberen twee teams van elk vijf spelers elkaar te verslaan. Het uiteindelijke winnende team kwalificeert zich voor het achtste IeSF (International eSports Federation) World Championship van League of Legends later dit jaar. De Dutch College League wordt georganiseerd door 2Basics Breedtesport & Marketing, in samenwerking met YoungCapital, tv-producent Watertube en Vue (voorheen JT Bioscopen).

Over YoungCapital
YoungCapital brengt bedrijven in contact met het beste jonge talent. En snel ook. Jong talent is het kapitaal van elk bedrijf dat wil blijven vernieuwen. Die vernieuwing is keihard nodig, want alleen zo kunnen bedrijven bijblijven in de huidige, snel veranderende markt. De kracht van YoungCapital blijkt onder meer uit haar nominatie voor ‘meest innovatieve bedrijf van Nederland’ (Erasmus Innovatie Award) en titels als de Nieuwe Kampioen, Best Managed Company en National Champion van de European Business Awards. YoungCapital is naamgevend sponsor en launching partner van de YoungCapital Dutch College League, de eerste nationale eSports-competitie voor studenten.

Credits fotografie: José Luis Ocampo Fotografie.

Share me!