Newsroom

Persbericht

YoungCapital lanceert virtual reality-recruitmentvideo

22-09-2015

UITZENDER GROEIT MET 55 INTERNE VACATURES 

Hoofddorp, 22 september 2015 – YoungCapital zet 55 vacatures open voor de eigen organisatie. Nederlands grootste uitzendorganisatie voor jong talent versterkt haar team vooral met nieuwe recruiters, online-marketingspecialisten en IT-developers. Om de werving kracht bij te zetten, lanceert YoungCapital een bijzondere virtual reality-video, die sollicitanten in 360˚ een blik gunt in het leven van een YoungCapital-recruiter. Hiermee is YoungCapital de eerste uitzender die virtual reality integreert in het recruitmentproces.  

Bekijk hier de 360˚ video. Je kunt de video het best bekijken via je smartphone of tablet. Voor de meest optimale ervaring gebruik je een Oculus Rift of cardboard-bril. Je kunt bij YoungCapital een speciale cardboard-bril bestellen. Duurt het laden van de video erg lang? Bekijk dan hier de link via Youtube.‘Innoveren als werkgever is een must’ 
In de video zit een link verwerkt naar de werken-bij-YoungCapital-site. Daar kunnen kandidaten direct op functies solliciteren, o.a. via WhatsApp. Elbrich Batstra, HR Director van YoungCapital:  “Om succesvol te zijn in de huidige markt, moet je blijven innoveren. Ook als werkgever: je mensen zijn immers het belangrijkste kapitaal van je organisatie. Wil je jong talent binnenhalen, dan moet je niet alleen eisen stellen, maar ook iets bieden. Daarom nemen wij alleen nog nieuwe mensen aan vanuit wederzijds commitment voor een langere periode.” Nieuwe YoungCapital-collega’s tekenen daarom naast een arbeidsovereenkomst ook een ‘commitment statement’, samen met hun manager. Dit startdocument legt de investering van beide kanten vast voor de periode van (minimaal) twee jaar. 

Persoonlijke roadmap 
Sinds deze zomer biedt YoungCapital elke medewerker een persoonlijke roadmap aan die ieder naar wens kan inrichten. Batstra: “We geven al onze mensen de kans zich te ontwikkelen tot de beste versie van zichzelf. We investeren niet alleen flink in learning & development, maar ook in health-management en compensation & benefits. Ook de funfactor krijgt veel aandacht, met bedrijfsuitjes naar Ibiza, IJsland en Barcelona.” Van de YoungCapital-medewerkers wordt op hun beurt verwacht dat zij bijdragen aan de scherpe groeidoelstellingen van het bedrijf, dat ze zich verder ontwikkelen als professional, én dat zij echte ambassadeurs van de bedrijfscultuur worden. Batstra: “Onze aanpak is snel, innovatief, energiek en net even anders. Dat moet wel bij je passen.”

Uitbreiding in binnen- en buitenland 
Sinds begin 2015 zijn er al 70 nieuwe mensen aangetrokken binnen YoungCapital. Dat brengt het aantal medewerkers in totaal op bijna 300. Het aantal interne vacatures, nu 55, blijft de komende tijd nog toenemen. Ineke Kooistra, CEO YoungCapital: “We groeien enorm snel. We zijn bezig met het opzetten van een aantal nieuwe vestigingen, o.a. in Apeldoorn, Amsterdam en Nijmegen. Ook zijn we sinds deze maand reeds actief als uitzender op de Duitse markt. We hebben een compleet Team Deutschland opgetuigd, dat nu al bezig is Duitse kandidaten te werven. Vanuit Hoofddorp spelen we vliegende keep, de vestiging in Keulen gaat zo snel mogelijk open. Die snelheid, dat is heel kenmerkend voor YoungCapital.”  

Over YoungCapital 
YoungCapital brengt bedrijven in contact met het beste jonge talent. En snel ook. Jong talent is het kapitaal van elk bedrijf dat wil blijven vernieuwen. Die vernieuwing is keihard nodig, want alleen zo kunnen bedrijven bijblijven in de huidige, snel veranderende markt. Met (momenteel) bijna 300 medewerkers en 25 vestigingen is YoungCapital marktleider in recruitment voor de nieuwe generatie. De kracht van YoungCapital blijkt onder meer uit haar onderscheidingen, zoals de Erasmus Innovatie Award, de Nieuwe Kampioen, Best Managed Company en National Champion van de European Business Award. 


Share me!