Newsroom

Persberichten

YoungCapital versnelt groei VK met tweede vestiging Londen

22-04-2022

Recruitment- en jongerenspecialist YoungCapital versnelt zijn expansie in het Verenigd Koninkrijk door een kantoor te openen in Londen. Een belangrijke reden om te kiezen voor de Britse hoofdstad is het versterken van de lokale aanwezigheid  en het bedienen van verschillende nieuwe opdrachtgevers in Londen. YoungCapital heeft als doel om dit jaar in het Verenigd Koninkrijk meer dan tweeduizend jongeren aan het werk te helpen. De internationale expansie van YoungCapital is een belangrijke pijler van de groeistrategie van moederbedrijf The Works, die de ambitie heeft om een top-5 positie in de Europese recruitmentmarkt te veroveren.

In de komende jaren wil YoungCapital uitgroeien tot de grootste recruitmentorganisatie van het Verenigd Koninkrijk die zich volledig richt op studenten, net afgestudeerden en young professionals. Daarmee springt de doelgroepspecialist in een opmerkelijk gat in de bemiddelingsmarkt, aangezien er maar weinig doelgroepgerichte recruitmentbureaus actief zijn op de Britse markt. Sinds de start van YoungCapital in het VK heeft het bedrijf een flink aantal nieuwe opdrachtgevers erbij gekregen waaronder in Londen en omgeving. Dat en het feit dat Londen verreweg de grootste en belangrijkste deelmarkt is van het land heeft YoungCapital doen besluiten om een kantoor in de Britse hoofdstad te openen. Daarmee wil het bedrijf de groei in het VK de komende jaren verder versnellen.

Ineke Kooistra, CEO van moederbedrijf The Works: “We hebben al eerder uitgesproken dat we een sterke positie willen opbouwen in de Britse markt, een van de grootste en belangrijkste markten binnen Europa. Daarom hebben we in de afgelopen periode hard gewerkt om onze Britse organisatie vorm te geven en we komen nu in de volgende groeifase. In het VK volgen we dezelfde groeiformule zoals we die in Duitsland hebben toegepast. Dankzij die succesvolle strategie zijn we nu een van de belangrijkste spelers in het Duitse jongerensegment.”

Database, technologie en platforms belangrijke groeidrijver 
Toch is YoungCapital niet het eerste label van moederbedrijf The Works dat actief is op de Britse markt. Banenplatform StudentJob, dat ook onderdeel is van The Works, is al sinds 2010 actief in het VK. Hierdoor heeft de recruitmentgroep niet alleen veel marktkennis en data opgebouwd, maar ook een database met miljoenen potentiële Britse werkzoekenden die nu ingezet kan worden bij YoungCapital. Hiermee heeft het jongerenmerk een voorsprong in de werving van flexkrachten ten opzichte van de concurrentie, die veelal gebruik maken van externe jobplatforms. Daarnaast zullen YoungCapital en banenplatform StudentJob gaan samenwerken wat zorgt voor een optimale online vindbaarheid van de openstaande vacatures. Door het samenspel van de verschillende labels van The Works kunnen groeikansen optimaal worden benut. Hiermee heeft The Works als groep een belangrijke voorsprong op zijn concurrenten. 

Ineke Kooistra vervolgt: “De manier waarop wij de Britse markt betreden toont de ware kracht van ons bedrijf. Onze mensen worden optimaal ondersteund door onze technologie, data en database, die we in 20 jaar hebben opgebouwd. Tel daarbij een ondernemende mindset van onze mensen op, een mix van internationale en lokale marktkennis, en je hebt een winnende formule die ons in staat stelt om onze groeiambities waar te maken.” 

Over YoungCapital
Recruitmentspecialist YoungCapital brengt jongeren en werkgevers samen via een (bij)baan, zodat zij elkaar kunnen helpen groeien. Ze kunnen veel van elkaar leren: werkgevers hebben de ervaring en vakkennis, jongeren stellen de verfrissende vragen. Zij zitten nog niet vastgeroest in patronen en zijn daarmee onmisbaar voor vernieuwing. Met een gemiddelde leeftijd van 28 jaar zijn de 1.300 medewerkers van YoungCapital zelf het levende bewijs van de impact die jongeren kunnen maken. YoungCapital is onderdeel van The Works

Share me!