Newsroom

Persberichten

YoungCapital wint award beste reclamemuziek 2016

28-12-2016

Hoofddorp De muziek van de YoungCapital-commercial is vandaag verkozen tot beste reclamemuziek van 2016. YoungCapital, marktleider in recruitment van jong talent, eindigde na een spannende stemronde op de eerste plek van de Adformatie Reclamemuziek Top-20. De winnaar werd vandaag op BNR Nieuwsradio bekendgemaakt tijdens het programma ‘Zakendoen’.

De winnende muziek werd speciaal voor de YoungCapital-commercial gecomponeerd door Paul Laffree en Twan van Steenhoven, beter bekend als Big2 van rapformatie The Opposites. “Een terechte nummer één”, aldus Ben Welling van Wefilm, die de winnaars op BNR Nieuwsradio bekendmaakte. Bijzonder vond hij hoe de muziek de toon zet voor de commercial. Welling: “De muziek leidt echt de film.” Naast de muziek prees Welling ook de beelden zelf. De commercial, uit de stal van reclamebureau Indie, werd geregisseerd door Paul Geusebroek. Dit jonge talent in de filmwereld regisseerde onder meer de videoclip ‘Panda’ van Designer ft. Kanye West.


Spannende eindsprint

De commercial ‘Work’ kreeg maar liefst 1.121 stemmen, goed voor 39 procent van het totaal. YoungCapital sleepte de overwinning binnen na een spannende eindsprint met de reclamemuziek van de Nederlandse Energie Maatschappij (NLE). Met 27 procent van de stemmen eindigde NLE op de tweede plaats. De commercialmuziek van Transavia verdiende de derde plaats. Kijk hier voor de volledige Adformatie Reclamemuziek Top-20.

Over YoungCapital

YoungCapital gelooft in de kracht van jonge mensen. Als digital natives jagen ze vernieuwing aan bij organisaties. De recruitmentspecialist, met 35 vestigingen in Nederland en Duitsland, ziet jongeren als het groeikapitaal dat elk bedrijf nodig heeft. YoungCapital doet er alles aan om het beste naar boven te brengen bij jongeren én bij bedrijven. Zodat ze elkaar blijven stimuleren tot groei.

Share me!