De 8 stappen van ons selectieproces


Selectieproces

 1. Selectie door YoungCapital
  Zodra de vacature bekend is, selecteren de recruiters geschikte kandidaten in de centrale database. Dankzij onze geautomatiseerde programma’s kunnen selecties binnen een fractie van een seconde worden gemaakt op tientallen criteria zoals opleiding, ervaring, regio, beschikbaarheid, rijbewijs, etc. Met één druk op de knop bereiken wij met een persoonlijke mail duizenden kandidaten die voldoen aan de criteria van uw vacature.

  Wij geven meestal voorrang aan geschikte kandidaten die reeds via ons hebben gewerkt en hoog hebben gescoord op de tevredenheid van opdrachtgevers. Omdat YoungCapital jongeren volgt vanaf de schoolbanken tot ver na de start van hun carrière, groeien de individuele kandidatendossiers uit tot betrouwbare en complete selectie-instrumenten. De recruiters benaderen vervolgens deze kandidaten telefonisch, online of per sms.

 2. Selectie en sollicitatie door kandidaten
  Kandidaten selecteren zelf dé vacature die hen interesseert. Zij maken op onze website(s) een persoonlijk profiel aan. Zodra wij uw vacature ontvangen wordt deze geplaatst op de relevante websites. Een aanvraag voor secretaresses wordt bijvoorbeeld geplaatst op:


  De vacature komt op de homepagina van de site als ‘Nieuwste vacature’ te staan en kan in overleg met de opdrachtgever onder extra aandacht worden gebracht door middel van online job marketing. Het systeem selecteert alle beschikbare kandidaten die voldoen aan het gewenste profiel en stuurt simultaan een e-mail om ze te informeren over de vacature. Zij dienen vervolgens zo snel mogelijk online te solliciteren.
  Dankzij onze werkwijze zijn we in staat om u binnen twee werkdagen van een gemotiveerde, werkende match te voorzien. Uiteraard kunt u met ad-hocaanvragen een beroep doen op onze flexpools, wij helpen u dan binnen enkele uren met een uitzendkracht.

 3. Telefonische screening
  Op basis van de binnengekomen reacties maken onze recruiters de eerste selectie van de meest geschikte kandidaten. In een telefonisch gesprek wordt het volgende geverifieerd:

  • Gegevens zoals opleiding, beschikbaarheid, werkervaring en motivatie
  • Wensen en ambities
  • Overeenkomsten en eventuele knelpunten met de vacature

  De ervaring leert dat de verblijfduur van een medewerker nauw samenhangt met het juist managen van de verwachtingen. Tijdens de telefonische screening gaan we uitgebreid in op de functie-inhoud, de werkomgeving en de beschikbaarheideisen. We verkopen dus niet uw vacature; we lichten toe wat aantrekkelijk is en wat eventuele knelpunten zouden kunnen zijn.

 4. Diepgaand persoonlijk intakegesprek op een YoungCapital-vestiging
  Bij een positief telefonisch gesprek wordt de kandidaat uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek op een van onze vijfentwintig vestigingen. De vestigingen van YoungCapital zijn wederom afgestemd op jongeren: ze zijn gevestigd in voor jongeren representatieve en bereikbare wijken en de prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend (geen A-locatie en inloopvestigingen, maar betaalbare, moderne kantoren).

  Onze kandidaten dienen onder andere flexibel en punctueel te zijn. Het moeten reizen naar een van onze vestigingen en het stipt op tijd zijn voor het gesprek vormen voor onze recruiters een dubbele check van deze competenties. Voldoen ze niet hieraan, dan nemen we afscheid.

  Het selectiegesprek wordt afgenomen door onze recruiters en is als volgt opgebouwd:

  • Het toetsen van de ambitie en voornamelijk van de motivatie van de kandidaat: punctualiteit, discipline, inzet en prestatiemotivatie krijgen in het bijzonder veel aandacht;
  • Het testen van verdere zachte vaardigheden met betrekking tot houding en gedrag;
  • Het doornemen van aanvullende relevante informatie over de vacature, de opdrachtgever en de verdere procedure;
  • Het vormen van het e-dossier: het controleren en scannen van een geldig identiteitsbewijs, originele diploma’s, certificaten en getuigschriften, eventuele vergunningen, etc.


 5. Referentieonderzoek
  Na het gesprek worden drie referenties opgebeld door de recruiter. Een verslag wordt gemaakt ten behoeve van de opdrachtgever en voor ons personeelsdossier.

 6. Assessments & Online of telefonisch testen
  Soms is het nodig om kandidaten te trainen op specifieke vaardigheden. In deze gevallen kunt u kiezen voor de assessmentdiensten en opleidingsmogelijkheden die YoungCapital University biedt.

 7. Sollicitatiegesprek bij opdrachtgever
  Meteen na de selectie worden gemiddeld twee à drie kandidaten voorgesteld. Het voorstel bestaat uit:

  • Het curriculum vitae van de kandidaat
  • De motivatie van de recruiter
  • Eventueel het verslag van het referentieonderzoek

  Het voorstel wordt aangeboden per e-mail of, indien gewenst, via een ander kanaal. Voor grote groepen organiseren wij meeloopdagen bij de opdrachtgever. Wij combineren een groepsassessment en/of een klikgesprek met de managers. De selectie is zeer efficiënt voor alle partijen: voor u, voor kandidaten en voor YoungCapital.

 8. Match
  Eindselectie door opdrachtgever
  Zodra u de geschikte kandidaat heeft geselecteerd, maakt de recruiter een vervolggesprek met de kandidaat om:

  • De primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden te bevestigen
  • Praktische informatie door te nemen. We stellen voor om het (digitale) informatieboekje ‘Werken bij naam opdrachtgever’ te overhandigen
  • Completering van het personeelsdossier met bijvoorbeeld geheimhoudingsverklaringen, integriteitverklaringen, etc.
  • (Digitale) opdrachtovereenkomst voor de opdrachtgever.

  Voor grote groepen organiseren wij recruitmentdagen, waarin wij aan de gehele groep geselecteerde kandidaten informatie verstrekken, eventueel in samenwerking met u.

  Start medewerker
  Na de eerste dag neemt de recruiter contact op met de medewerker en met de opdrachtgever om de start te evalueren. Bij groepen van startende medewerkers is de recruiter fysiek aanwezig bij de opdrachtgever aan het begin en aan het einde van de dag.

  Meer informatie over de kosten van een uitzendkracht(en) vindt u hier.

U zoekt talent?
Wij bellen u

*
*
*
*