Bij Instabox solliciteren: dit moet je weten

Jouw carrière bij Instabox

Iedereen kent PostNL en DHL wel, maar heb je er ook al eens gedacht aan om bij Instabox te solliciteren? Als je wilt werken voor een pakketdienst zijn er namelijk veel meer opties dan alleen de big boys. Op deze pagina hebben we het dus over Instabox, eerder bekend als Red je Pakketje. Benieuwd waarom je ervoor zou kiezen om bij deze snelgroeiende pakketdienst te gaan werken? We geven je de belangrijkste redenen, vertellen je meer over het Instabox (Red je Pakketje) salaris en bespreken een aantal van de functies. Zo weet jij binnen no time of het iets voor jou is om bij Instabox te solliciteren.

Waarom werken bij Instabox?

Geen zin (of tijd) om deze hele pagina door te lezen? Snappen we. Daarom hebben we de belangrijkste reden om bij Instabox (Red je Pakketje) te solliciteren op een rij gezet.

 • Eind 2022 wil Instabox volledig elektrisch en op groene stroom rijden. Ze rijden nu al voor een groot deel elektrisch, en als dat niet lukt, rijden ze op fossielvrije brandstof. De (lage) CO2-uitstoot compenseren ze voor 110% door bomen te laten planten. Dus is klimaat belangrijk voor jou? Dan voel jij je waarschijnlijk snel op je plek bij Instabox.
 • Het salaris bij Instabox ziet er top uit. En daar komen ook nog eens toeslagen bovenop als je ‘s avonds of op zaterdag werkt. Ka-ching!
 • Omdat Instabox zo’n snelgroeiend bedrijf is, moedigen ze medewerkers aan hun skills te ontwikkelen om door te groeien naar andere posities binnen het bedrijf. Ruimte genoeg voor jouw persoonlijke ontwikkeling dus.
 • Instabox is een jong bedrijf en dat is te merken aan de werksfeer. Want wist je dat ze zijn opgericht vanwege ergernissen aan de oudere pakketdiensten in Nederland? Ze houden dus van verandering en vooruitgang. Er is daarbinnen ook volop ruimte voor jouw input.

Wie is Instabox?

Ho, time-out, want wie of wat is Instabox eigenlijk? Misschien ken je de naam ‘Red je Pakketje’ wel. Zo stond deze pakketdienst vanaf de oprichting in 2015 bekend, totdat ze in 2022 samen gingen met het Zweedse Instabox. Ze zetten ze zich in voor supersnelle thuisbezorging van pakketten én bezorging in pakketkluizen. Kluizen? Yep, Instabox geeft klanten de optie om pakketten in een kluisje te laten bezorgen, zodat die makkelijk op te halen zijn op een plek die de klant het beste uitkomt. Supermodern dus. Want dat is waar Instabox naar streeft: het verbeteren van pakketbezorging in Nederland. Dat lukt ze aardig, want groeien doen ze razendsnel. En ook nog eens op een klimaatvriendelijke manier, want Instabox bezorgt al fossielvrij en bijna volledig elektrisch. Good to know als jij klimaat belangrijk vindt en overweegt bij Instabox te solliciteren.

Instabox in a nutshell

Het is natuurlijk fijn als je je goed voelt bij de diensten van Instabox, maar het allerbelangrijkste is dat de werksfeer prettig is. Dus hoe zit het met de bedrijfscultuur bij Instabox? Goed nieuws: Instabox vindt hun medewerkers minstens zo belangrijk als de klanten. Verder zijn ze lekker vooruitstrevend en hechten veel waarde aan de mening van jonge mensen. Je zult je dus zeker gehoord voelen bij dit bedrijf. Da’s een goede reden om bij Instabox te solliciteren, toch?

Maak een account aan

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures bij Instabox? Maak binnen 2 minuten een gratis een account aan en vind die leuke baan.

Functies bij Instabox

Al enthousiast? Lees dan nog even verder, want hieronder bespreken we in detail de meest voorkomende functies bij Instabox. Solliciteren op deze functies is regelmatig mogelijk, omdat de pakketdienst blijft groeien. Benieuwd naar het salaris en de functie-eisen bij Instabox? Wij zochten het voor je uit.

's Avonds pakketjes bezorgen bij Instabox

Logisch natuurlijk dat bij Instabox solliciteren als bezorger regelmatig mogelijk is. Hoe zo’n job er ongeveer uitziet? Als pakketbezorger bij Instabox werk je vanuit de hub bij jou in de buurt. Je begint ‘s middags rond 15:00 als je helpt met sorteren, of je start om 17:00 als je meteen de (elektrische) bus inspringt. Stuk voor stuk lever je pakketten af bij het juist adres (of in de juiste kluis).

Meestal duurt je shift tot een uur of 22:30. Instabox levert namelijk alleen in de avonden. Het chille daarvan? Vanaf 21:00 krijg je een avondtoeslag van 19%. Dat betekent dus dat jouw uurloon elke werkdag lekker wordt aangevuld. Op zaterdagen werk je trouwens voor 50% extra bovenop je uurloon. Eenmaal terug op de hub klets je nog gezellig bij met je collega’s, en op de vrijdagavond kan dat lekker onder het genot van een borrel (als je klaar bent met rijden, natuurlijk). Al zin om bij Instabox te solliciteren? Check onze openstaande vacatures bij Instabox.

Pakketbezorger bij Instabox
Minimumleeftijd 18 jaar
Diploma nodig Nee
Overige eisen Rijbewijs B
Extra’s, toeslagen en bonussen Onregelmatigheidstoeslag

Pakketbezorger Instabox (Red je pakketje) salaris per leeftijd

Benieuwd naar het Instabox (Red je Pakketje) salaris van een bezorger? Wij zochten het voor je uit. Let op dat je bovenop het onderstaand uurloon nog toeslagen krijgt voor werken na 21:00 of op de zaterdag. Mooi meegenomen, toch?

Leeftijd Uurloon Instabox Maandloon Instabox
18 jaar € 7,41 € 1.284
19 jaar € 8,48 € 1.470
20 jaar € 9,77 € 1.693
21 jaar en ouder € 12,18 € 2.111

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 24 mei 2022

In een gezellig team pakketten sorteren bij Instabox

Voordat de pakketjes bezorgd worden, moeten ze natuurlijk eerst door het sorteerproces heen. Bij Instabox solliciteren als sorteerder kan dus ook. Goed nieuws: dit mag al vanaf je 15e. Je begint rond een uur of 10:00 of 11:00 op de hub bij jou in de buurt en rond 18:00 zit jouw shift erop. Zo heb je de avonden altijd lekker vrij.

Wat je doet als sorteerder bij Instabox? Jij zorgt ervoor dat de bezorgers ‘s avonds op tijd vertrekken met een volle bus. Dat doe je door alle binnenkomende pakketten ‘s middags al uit te laden, in te scannen en te sorteren. Belangrijk werk dus, maar ook supergezellig, want je werkt samen in een team met andere sorteerders. Lijkt het je wel wat om bij Instabox te solliciteren als sorteerder? Check dan onze Instabox vacatures voor de mogelijkheden op dit moment.

Sorteerder bij Instabox
Minimumleeftijd 15 jaar
Diploma nodig Nee
Extra’s, toeslagen en bonussen Onregelmatigheidstoeslag

Sorteerder Instabox (Red je pakketje) salaris per leeftijd

Voordat je bij Instabox gaat solliciteren als sorteerder, wil je natuurlijk meer weten over het salaris. Wij zochten het voor je uit en verzamelden de info in de tabel hieronder. Let op dat dit uurloon exclusief vakantiegeld is. Dat krijg je er dus nog extra bij in mei of juni

Leeftijd Uurloon Instabox Maandloon Instabox
15 jaar € 5,16 € 894
16 jaar € 5,68 € 985
17 jaar € 6,20 € 1.075
18 jaar € 7,41 € 1.284
19 jaar € 8,48 € 1.470
20 jaar € 9,77 € 1.693
21 jaar en ouder € 12,18 € 2.111

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 24 mei 2022

Pakketjes ophalen voor Instabox

We doen nóg een stapje terug, want voordat het sorteerproces begint, moeten de pakketjes natuurlijk eerst op de hub terechtkomen. Daar zorgen de pick-up chauffeurs voor. Als pick-up chauffeur haal jij de pakketjes op bij klanten en drop je ze bij de hub, zodat de sorteerders hun werk kunnen doen. Dit gebeurt allemaal met de (elektrische) bussen van Instabox. Aan een rijbewijs B heb je dus genoeg als je bij Instabox wilt solliciteren als pick-up chauffeur.

Hoe jouw werkdag eruitziet? Die start ongeveer tussen 9:00 en 10:30 (werken als chauffeur én uitslapen, da’s een luxe) en eindigt rond 17:00. Je vertrekt van de hub om pakketten op te halen bij klanten en deze in te scannen voordat je ze in de bus laadt. Werk je op zaterdag? Dan heb je geluk, want op zaterdag krijg je wel 50% toeslag boven op je uurloon. Al zin om bij Instabox te solliciteren? Check onze openstaande Instabox vacatures voor de mogelijkheden op dit moment.

Pick-up chauffeur bij Instabox
Minimumleeftijd 18 jaar
Diploma nodig Nee
Overige eisen Rijbewijs B
Extra’s, toeslagen en bonussen Onregelmatigheidstoeslag

Pick-up chauffeur Instabox (Red je pakketje) salaris per leeftijd

Ook good to know als je bij Instabox wilt solliciteren: salaris info. In onderstaande tabel zie je het uurloon van een pick-up chauffeur bij Instabox. Let op dat dit nog exclusief de toeslag op zaterdag is.

Leeftijd Uurloon Instabox Maandloon Instabox
18 jaar € 7,41 € 1.284
19 jaar € 8,48 € 1.470
20 jaar € 9,77 € 1.693
21 jaar en ouder € 12,18 € 2.111

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 24 mei 2022

Overige functies bij Instabox

Bij Instabox solliciteren als pakketbezorger, pick-up chauffeur of sorteerder zijn natuurlijk lang niet je enige opties. Zo’n snelgroeiende pakketdienst kan alle hulp gebruiken. Dus voel jij je meer thuis in de klantenservice, IT of sales? Daarbinnen zijn ook volop opties. Of zoek je een andere logistieke functie, bijvoorbeeld als planner of coördinator? Ook dat is mogelijk. Check de openstaande Instabox vacatures maar eens.

Secundaire arbeidsvoorwaarden bij Instabox

Wat je nog meer krijgt naast een mooi uurloon? Als je bij Instabox gaat solliciteren mag je in ieder geval de volgende secundaire arbeidsvoorwaarden verwachten.

 • Je bouwt 8% vakantietoeslag op dat in mei of juni wordt uitbetaald. Dat betekent dus een mooi extraatje voordat de zomer begint.
 • Werk je doordeweeks in de avonden? Na 21:00 uur krijg je een toeslag van 19% bovenop je uurloon. Omdat Instabox alleen in de avonden bezorgt, mag je hier als bezorger eigenlijk elke dag op rekenen vanaf 21:00.
 • Op zaterdag (overdag én ‘s avonds) krijg je ook nog eens een toeslag van 50% bovenop je uurloon.
 • Je hebt recht op 25 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband van 40 uur per week. Werk je minder? Dan wordt het aantal vakantiedagen berekend op basis van jouw werkuren per week.

Opleidings- en doorgroeimogelijkheden bij Instabox

We noemden het al even: de doorgroeimogelijkheden bij Instabox zien er goed uit. Dat komt omdat het bedrijf nog jong is, en op een razendsnel tempo groeit. Er verschijnen steeds meer hubs in Nederland, dus naast bezorgers en sorteerders zijn er ook steeds leidinggevenden nodig. Daarom moedigt Instabox medewerkers aan hun skills te ontwikkelen en bieden ze goede interne doorgroeimogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een job als logistiek coördinator op een van de hubs. Maar ook internationaal zijn er mogelijkheden, want Instabox is een van Europa’s snelst groeiende technologiebedrijven. Goed om te onthouden als je overweegt bij Instabox te solliciteren.

Via YoungCapital werken bij Instabox

Enthousiast? Om bij Instabox te solliciteren hoef je niet ver te zoeken, want ook YoungCapital biedt toffe vacatures bij Instabox aan. Het voordeel van bij ons solliciteren? Je hoort na jouw sollicitatie vaak al binnen 48 uur van een van onze recruiters. Deze recruiter wordt jouw contactpersoon, die je op weg helpt tijdens je sollicitatie én daarna door middel van incheckmomenten. Daarnaast krijg je ook nog eens toegang tot ons online platform YC Skills, waar je gratis werkt aan je zelfontwikkeling. Blijkt werken bij Instabox toch niet helemaal jouw ding te zijn? No problemo, dan helpen wij je aan een andere baan.

Check onze vacatures bij Instabox

Veelgestelde vragen

 • Ik wil bij Instabox solliciteren. Kan dat via YoungCapital?

 • Dat kan zeker. Bekijk onze openstaande Instabox vacatures voor de mogelijkheden. Staat er nog niks (interessants) tussen? Meld je dan aan voor de kandidatenpool en wij nemen contact op als we werk bij jou in de buurt aanbieden.

 • Is Red je Pakketje en Instabox hetzelfde bedrijf?

 • In 2022 ging Red je Pakketje samenwerken met het Zweedse Instabox, en inmiddels zijn ze ook verder gegaan onder deze naam. Instabox is dus de nieuwe naam van Red je Pakketje.

 • Past werken bij Instabox bij mij?

 • Instabox is dé werkgever voor jou als je het klimaat belangrijk vindt, een goed salaris wilt verdienen én graag helpt de pakketbezorging in Nederland te verbeteren.

 • Vanaf welke leeftijd kan ik bij Instabox solliciteren?

 • Pakketjes sorteren kan vanaf je 15e al, maar als bezorger heb je natuurlijk een rijbewijs nodig. Voor die functie moet je dus minstens 18 zijn.

 • Hoe is het Instabox (Red je Pakketje) salaris?

 • Bij Instabox krijg je een prima uurloon, met daarbovenop nog toeslagen voor werken na 21:00 en op zaterdag. Op deze pagina vind je een up-to-date overzicht met het salaris per leeftijd.

Bekijk ook eens deze bedrijven