Bij SPAR solliciteren: dit moet je weten

Jouw carrière bij SPAR

Werken in een supermarkt? Bij SPAR solliciteren is dan een van je opties. Misschien is deze rood-groene supermarkt niet de eerste winkel waar je aan denkt. Toch biedt zo’n job bij SPAR veel opties: je kunt bijvoorbeeld werken in een buurtsupermarkt, een SPAR city, op de campus van een universiteit of in het distributiecentrum in Waalwijk. Waarom je voor SPAR zou kiezen? YoungCapital zocht het voor je uit. We praten je bij over de voordelen van solliciteren bij SPAR: van het salaris dat je kunt verwachten tot de doorgroeimogelijkheden. Handig als je je jouw opties voor een (bij)baan wilt vergelijken.

Waarom werken bij SPAR?

Even op een rijtje: de belangrijkste redenen waarom je bij SPAR zou solliciteren.

 • Houd je van afwisselend werk? Dan is werken bij SPAR vast iets voor jou. In de winkel bestaat er een toffe allround functie, waarbij je de ene dag achter de kassa zit en de volgende dag op de versafdeling aan de slag gaat. Tussendoor vul je de schappen nog even bij, of verzamel je boodschappen voor een bestelling. Ook in het distributiecentrum heb je wisselende taken.
 • Er zijn naast de ‘gewone’ supermarkt nog drie andere soorten SPAR winkels: in vakantieparken, op de universiteitcampus en op tankstations. Dat betekent dat er altijd wel een locatie is die bij je past.
 • Via de SPAR academie volg je toegankelijke en praktische trainingen op de werkvloer. Top voor als je beter leert door te doen dan door in de boeken te duiken.
 • Ambitie om door te groeien in de supermarktwereld? Bij SPAR krijg je daar volop de ruimte voor. Meerdere SPAR medewerkers zijn begonnen als uitzendkracht en runnen inmiddels een eigen winkel of zijn logistiek manager. Omdat SPAR met zelfstandige supermarktondernemers werkt, is zo’n kans goed mogelijk bij deze werkgever.
 • SPAR is internationaal actief, met winkels in wel meer dan 48 landen. Dit is dus dé supermarkt voor jou als je je horizon wilt verbreden. SPAR organiseert bijvoorbeeld elk jaar een internationaal congres en er zijn ook carrièremogelijkheden in het buitenland.

Wie is SPAR?

SPAR is volop aanwezig in Nederland, maar toch niet zo bekend als de big boys Albert Heijn en Jumbo. Dus even een reminder: SPAR is die supermarkt met eh, tja, die SPAR op het logo. Grote kans dat je SPAR wel kent als je studeert (of hebt gestudeerd). Ze hebben namelijk winkels op heel wat Nederlandse universiteitscampussen. Da’s zelfs een speciale formule van SPAR: SPAR university. Verder vind je SPAR in vakantieparken zoals Landal GreenParks (SPAR enjoy). Dan heb je ook nog de SPAR bij tankstations (SPAR express) én natuurlijk de ‘normale’ supermarkten in de steden (SPAR city) of kleinere buurten (SPAR buurt).

De SPAR kun je dus overal in Nederland wel vinden. En ook als je op vakantie bent, want SPAR is in meer dan 48 landen actief. Lekker internationaal. Maar, fun fact voor als je bij SPAR gaat solliciteren: de keten is wél in Nederland opgericht. Dat gebeurde in 1932. Wat toen uniek was aan SPAR, is dat alle supermarkteigenaren zelfstandig bleven. Alle SPAR winkels waren namelijk franchises. En dat zijn ze nu nog steeds. Dit betekent dat elke SPAR een zelfstandige eigenaar heeft die de supermarkt runt.

SPAR in a nutshell

Leuk, zo’n geschiedenislesje, maar nog veel interessanter voor jou als je bij SPAR wilt solliciteren, is de bedrijfscultuur. Daar moet je je natuurlijk wel in thuis voelen. SPAR werkt volgens deze kernwaarden: betrokken, verrassend makkelijk en slagvaardig. Dat zie je zeker terug in de bedrijfscultuur. Zo is het in de winkels van SPAR belangrijk dat je klanten altijd een helpende hand biedt en een gezellig praatje maakt wanneer daar ruimte voor is. Samen met je collega’s zorg je voor gemak in de winkel: de schappen zijn logisch ingedeeld en altijd goed gevuld. SPAR vindt het ‘buurtgevoel’ erg belangrijk, vooral in de ‘normale’ supermarkten. Gezellig, toch?

Maak een account aan

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures bij SPAR? Maak binnen 2 minuten een gratis een account aan en vind die leuke baan.

Functies bij SPAR

Al zin om bij SPAR te solliciteren? Wacht nog even, want bij zo’n grote supermarkt is er natuurlijk van alles mogelijk. Welke functie is het meest geschikt bij jou? Dat kunnen wij niet voor je bepalen, maar we kunnen je wel een handje helpen met handige info. Benieuwd naar het salaris bij SPAR voor de verschillende functies? Of wil je weten welke job je mag doen als je geen diploma op zak hebt? Dat zochten wij allemaal voor je uit.

Samenwerken in het magazijn van SPAR

Als je bij SPAR wilt solliciteren, denk je waarschijnlijk als eerste aan een job in de winkel, maar er is nog veel meer mogelijk. Wat als kassawerk of vakkenvullen je niet zo trekt, bijvoorbeeld? Wat dacht je dan van een baan in het distributiecentrum van SPAR? Dat kan vanaf je 18e en je hebt hiervoor geen diploma nodig. Dat maakt zo’n job ideaal als bijbaan voor naast je studie of andere verantwoordelijkheden. Maar fulltime werken in het magazijn van SPAR in Waalwijk is ook mogelijk. Wat je daar dan gaat doen? Als orderpicker is jouw hoofdtaak het verzamelen van bestellingen voor de verschillende supermarkten. Dat doe je met behulp van een handige headset. Samen met je collega’s zorg jij ervoor dat de supermarkten nooit met lege schappen komen te zitten. Benieuwd hoe zo’n job eruitziet? Check de video hieronder voor een indruk:

Een andere specifieke functie in het magazijn van SPAR waarnaar je kunt solliciteren is diepvries magazijnmedewerker. Je raadt al wat je dan gaat doen: werken in de diepvries van het magazijn. Logisch dat het daar superkoud is, en dat betekent dat jouw werk goed wordt beloond, namelijk met toeslag voor werken in de kou én voor nachtwerk. Die kou trotseer je trouwens makkelijk, want je krijgt speciale beschermende kleding.

Als diepvries magazijnmedewerker werk je dus vooral ‘s avonds en ‘s nachts, en ook bij andere functies in het magazijn kan het zijn dat je werkt op onregelmatige tijden of zelfs in ploegendiensten. Maar op vaste tijden werken, bijvoorbeeld in het weekend, hoort ook bij de mogelijkheden. Ga je binnenkort bij SPAR solliciteren? Check altijd goed in de vacatures van SPAR om wat voor functie het gaat en rond welke tijden je beschikbaar moet zijn. Als je in ploegen werkt, krijg je daarvoor trouwens een mooie toeslag bovenop je salaris bij SPAR. Dat geldt ook voor werk in de avonduren of weekenden.

Magazijnmedewerker of orderpicker bij SPAR
Minimumleeftijd 18 jaar
Diploma nodig Nee
Extra’s, toeslagen en bonussen Onregelmatigheidstoeslag

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 24 mei 2022


Magazijnmedewerker SPAR salaris per leeftijd

Sta je op het punt bij SPAR te solliciteren als magazijnmedewerker? Dan ben je vast benieuwd wat je bij SPAR voor salaris krijgt binnen deze functie. Heb jij even geluk: YoungCapital heeft het SPAR uurloon van een magazijnmedewerker voor je op een rijtje gezet. In de tabel hieronder vind je het SPAR salaris vanaf 18 jaar.

Leeftijd Uurloon SPAR Maandloon SPAR
18 jaar € 5,87 € 1.017
19 jaar € 6,87 € 1.191
20 jaar € 8,62 € 1.494
21 jaar € 10,77 € 1.867
22 jaar € 10,77 € 1.867
21 jaar € 11,30 € 1.959

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 24 mei 2022

Allround medewerker bij een SPAR bij jou in de buurt

Toch liever bij SPAR solliciteren in de winkel? Da’s natuurlijk ook een optie. Vooral als je van klantcontact houdt en lekker afwisselend werk zoekt, is dit misschien wel iets voor jou. SPAR werkt grotendeels met allround medewerkers. Dat betekent dat je elke dag een andere taak krijgt. Zo sta je bijvoorbeeld een dag achter de kassa en werk je de volgende dag op de versafdeling. Tussendoor verzamel je misschien wel een keer boodschappen voor een bestelling: dat gebeurt namelijk vanuit de supermarkt. Hoe het is om achter de kassa te werken? Lees het in onze inside story van een kassamedewerker.

Heb je voorkeur voor een bepaalde afdeling? Bij SPAR is solliciteren op een specifieke functie, zoals kassamedewerker, ook mogelijk. In de winkel werken bij SPAR mag vanaf een leeftijd van 15 jaar. Maar let op: op je 15e mag je alleen vakkenvullen. Volgens de Nederlandse wet mag je namelijk pas kassawerk doen vanaf je 16e. Gelukkig is doorgroeien bij SPAR goed mogelijk. Dus je kunt prima op je 15e beginnen als vakkenvuller en na een jaar ook achter de kassa aan de slag. Benieuwd naar het loon bij SPAR in de winkel? Check de tabel hieronder. Het kan natuurlijk zijn dat het SPAR loon iets afwijkt van wat wij hier weergeven. Lees daarom altijd goed onze vacatures bij SPAR door voor de precieze info per functie.

Allround medewerker bij SPAR
Minimumleeftijd 15 jaar
Diploma nodig Nee
Overige eisen Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)
Minimumloon per uur (21+) € 11,40
Minimumloon per maand (fulltime) € 1.983
Extra’s, toeslagen en bonussen Onregelmatigheidstoeslag

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 24 mei 2022

Overige functies bij SPAR

In de winkel werken als allround medewerker of aan de slag gaan in het magazijn zijn natuurlijk niet je enige opties bij SPAR. Liever solliciteren op een ander soort functie? Da’s zeker mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een job op het hoofdkantoor in Waalwijk. Of je nou een uitdaging in de sales zoekt of wilt werken in de klantenservice, SPAR kan jouw skills vast gebruiken. Houd onze vacatures bij SPAR in de gaten voor de mogelijkheden.

Secundaire arbeidsvoorwaarden bij SPAR

Een mooi salaris is fijn, maar je hebt natuurlijk nog meer rechten als werknemer bij SPAR. Hoe zit het met de secundaire arbeidsvoorwaarden? Vraag als je bij SPAR gaat solliciteren altijd goed naar jouw rechten. Om je vast een idee te geven: hier mag je ongeveer op rekenen.

 • Ploegentoeslag als je in ploegen werkt in het distributiecentrum. Da’s meestal 25% tussen 20:00 en 22:00 en 50% tussen 22:00 en 06:00. Op de zaterdagen is deze toeslag hoger: 50% tussen 18:00 en 06:00 en 30% tussen 06:00 en 18:00. De precieze percentages kunnen verschillen per functie, dus check de details altijd goed in de vacatures.
 • In de winkel krijg je 50% toeslag tussen 22:00 en 06:00.
 • Op feestdagen, zowel in de winkel als het magazijn, krijg je een toeslag van 100% bovenop het uurloon.
 • Wanneer je werkt op zondag (geen feestdag) een toeslag van 50% bovenop het uurloon.
 • De toeslagen hierboven kunnen ook worden gegeven in extra vrije dagen. Of er toeslag of extra vrije dagen worden gegeven, verschilt per winkel.
 • Toeslag van 8% op het uurloon als je in de vriescel werkt in het distributiecentrum.
 • Recht op vakantiedagen. Hoeveel je er krijgt, is afhankelijk van je functie en het aantal uur dat je werkt. Als fulltime teamleider in het magazijn krijg je bijvoorbeeld 30 vakantiedagen per jaar.
 • Vakantietoeslag van 8% die wordt uitbetaald in mei of juni, behalve als je een all-in uurloon krijgt waar de toeslagen al bij zitten.

Opleidings- en doorgroeimogelijkheden bij SPAR

Wil je je verder ontwikkelen? Dat kan volop bij SPAR. Via de SPAR academie volg je allerlei trainingen en opleidingen om je kennis te vergroten, van een AGF-cursus tot een mbo-4-opleiding in samenwerking met het ROC. SPAR vindt het superbelangrijk dat hun trainingen praktisch en toegankelijk zijn. Daarom zijn deze meestal gewoon op de werkvloer. Hoe het met de doorgroeimogelijkheden zit? Ook die zien er goed uit. Veel SPAR managers of leidinggevenden begonnen met een bijbaantje als vakkenvuller of orderpicker. Mooi vooruitzicht als je bij SPAR gaat solliciteren, toch?

Via YoungCapital werken bij SPAR

Heb je al zin om aan de slag te gaan voor deze rood-groene supermarkt? Top. The good news: bij SPAR solliciteren kan heel makkelijk via YoungCapital. Waarom je dat via deze weg zou doen? Bij YoungCapital word je gekoppeld aan een recruiter die je door de sollicitatieprocedure helpt en jouw contactpersoon blijft. Zo kun je altijd bij iemand terecht. Blijkt dat bij SPAR werken toch niet echt iets is voor jou? No worries, dan helpen wij je met het vinden van een andere job. Als je via YoungCapital solliciteert, krijg je ook toegang tot YC Skills, ons eigen platform vol cursussen en trainingen. Daar werk je gratis aan je zelfontwikkeling. Niet alleen handig voor op werk, maar ook in je persoonlijke leven. Yes, please? Check meteen onze openstaande vacatures bij SPAR en ga solliciteren.

Veelgestelde vragen

 • Is solliciteren bij SPAR iets voor mij?

 • Solliciteren bij SPAR is iets voor jou als je houdt van afwisselend werk. Ook als je ambitie hebt om door te groeien in de (internationale) supermarktwereld is SPAR de werkplek voor jou.

 • Wat is het salaris van een vakkenvuller bij SPAR?

 • Dat verschilt per leeftijd en winkel. Wil je precies weten wat het SPAR salaris bij 16 jaar of het SPAR salaris bij 17 jaar is als vakkenvuller? Dan kijk je het beste in onze vacatures bij SPAR.

 • Werken bij SPAR, vanaf welke leeftijd mag dat?

 • Je mag vanaf je 15e aan de slag bij een SPAR bij jou in de buurt als vakkenvuller. Achter de kassa mag je werken vanaf je 16e en als je 18 jaar ben mag je ook in het distributiecentrum werken.

 • Ik ben benieuwd naar het SPAR salaris. Ik ben 14 jaar. Wat mag ik verwachten?

 • Op je 14e mag je helaas nog niet bij SPAR solliciteren. Vakkenvullen bij SPAR mag namelijk vanaf je 15e. Weten wat het SPAR salaris bij 15 jaar dan is? Lees het na in de vacatures. Dit kan namelijk verschillen per winkel.

 • Hoe zijn de doorgroeimogelijkheden bij SPAR?

 • Die zien er goed uit. Er zijn heel wat SPAR managers en leidinggevenden begonnen met een bijbaantje. Via de trainingen van de SPAR academie kun je werken aan je zelfontwikkeling en zelfs een mbo-opleiding volgen.

Bekijk ook eens deze bedrijven