YoungCapital Company Blog

Gratis trainingen

Wil jij met jouw bedrijf over 10 jaar nog meetellen? Dan ontkom je er niet aan: je blijven ontwikkelen. Maar een cursus kan duizenden euro’s kosten en die opleiding naast werk maanden, zo niet jaren. Gelukkig is daar het internet: gratis trainingen op handige platforms vol kennis on demand. Maar welke gratis cursussen en platforms zijn nu echt zo handig en waardevol? We zetten er 4 op een rij.

Highbrow: 5 minuten elke dag

Elke ochtend gratis leren. Nieuwe dingen in maar 5 minuten per dag en 10 dagen per topic. Highbrow heeft oneindig veel cursussen. Om even met cijfers te gooien: meer dan 3.000 lessen over ruim 300 topics. Van hoe je als leidinggevende je team door moeilijke tijden loodst tot hoe een goede klantenservice je meer business oplevert. Je vindt er ook niet gerelateerde business-cursussen. Bang dat je een lesje vergeet, hoef je niet te zijn. Dagelijks krijg je een mailtje met de les van de dag.

Je kunt 30 dagen gratis leren bij Highbrow. Daarna betaal je een klein bedrag per maand.

Gratis leren aan Yale

Zonder er maar een kilometer voor te hoeven reizen en een cent ervoor te betalen. Via Coursera volg je gratis online cursussen en vakken van Yale en van nog veel meer wereldwijde, gerenommeerde universiteiten, business schools en bedrijven. Denk aan Stanford, Google en onze eigen TU Eindhoven. Alles wat je kunt bedenken, wordt gegeven: van zakelijk Engels tot marketing, van machine learning tot brand management.

Je kunt gratis leren bij Coursera door een account aan te maken. Pas als je ook huiswerk en een certificaat wilt, kost het geld.

Luister je rijk aan kennis

“Je spendeert een kwart van je leven aan werk. Daar moet je van genieten!”, zegt de Amerikaanse arbeidspsycholoog Adam Grant. Dit is dan ook precies waar zijn podcast Worklife with Adam Grant om draait. Hij interviewt bijzondere werknemers. Van het team van Pixar dat grenzen verlegde met de film The Incredibles tot Olympische atleten die voor hun tegenstander juigen en Virgin-oprichter Richard Branson.

Je luistert de podcast via de reguliere podcast-apps als Spotify.

Coderen kun je gratis leren

Met Codeacademy. Snel en makkelijk. Van het bouwen van een website tot het analyseren van data. HTML, CSS, SQL, Python en nog veel meer. Je leert het door het gewoon te doen, stap voor stap. Want oefening baart kunst. En het fijne is: je krijgt direct feedback op wat je doet.

Een basisaccount bij Codeacademy kost je niks. Wil je meer extra’s, zoals een certificaat of meer begeleiding, dan is er een betaald pro-account.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.