YoungCapital Company Blog

Meer weten over de cao voor Uitzendkrachten 2023? Lees hier meer over deze en andere kennissessies, die YoungCapital organiseert voor opdrachtgevers. CAO-KENNISSESSIES: EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN 

Nieuwe regels, wetten en voorwaarden. Flexkrachten inhuren is de afgelopen jaren complexer geworden. Terwijl juist de flexibiliteit onmisbaar is voor veel bedrijven én jongeren. Ook de sinds 2023 geldende cao voor Uitzendkrachten zorgt voor impactvolle veranderingen. Daarom delen wij onze kennis én gaan we met opdrachtgevers in gesprek tijdens onze cao-kennissessies. Zelf interesse in zo’n sessie? Hier lees je wat je eraan hebt. 

Eens in de zoveel tijd bouwen wij ons hoofdkantoor om tot klaslokaal. De opdrachtgevers druppelen binnen en onze interne specialisten zijn op-en-top voorbereid. Klaar voor een ochtend informatie en ervaringen delen en vooral samen het gesprek aangaan. Waar lopen onze opdrachtgevers tegenaan? Met welke vragen zitten ze? En waar kunnen wij bij helpen? 

Technisch, maar toegankelijk 

De volgende impactvolle wijziging is de nieuwe ABU-cao voor uitzendkrachten. Er gebeurt zoveel, tijd om samen weer even de schoolbanken in te duiken. De sessies starten met onze interne legal-specialisten, die uitleg geven over de nieuwe cao en de impact daarvan op zowel werkgevers als flexwerkers. Een behoorlijk technisch verhaal, maar concreet en begrijpelijk verteld door onze juristen Jikkie en Florine. Ook nemen zij de tijd voor vragen, over alle mogelijke thema’s rondom het nieuwe uitzenden. 

Een voorbeeld van die thema’s is de verminderde flexibiliteit van uitzenden. De nieuwe wetgeving stelt daar een grens aan, terwijl onze doelgroep juist gehecht is aan die flexibiliteit. Veel jongeren willen werk on demand, het liefst nog dezelfde dag. Opdrachtgevers stellen dan ook regelmatig de vraag of flex nog wel flex is. Ook wisselen zij onderling tips en ervaringen uit en helpen zij elkaar op weg. 

De wereld van flexwerk 

Na een lekkere lunch neemt Rob Groot, commercieel directeur van YoungCapital, het stokje over. Met een terugblik op de wijzigingen en een vooruitblik op de wereld van flexwerk. Waarna er ruimte is voor vragen aan Rob. Waar die zoal over gaan? Bijvoorbeeld hoe wij goede flexkrachten behouden, hoe wij onze rol in de toekomst zien en hoe je de relevante werkervaring van een overgenomen flexkracht inschaalt. 

Ook op dit laatste punt blijken werkgevers elkaar onderling goed te kunnen helpen. Er worden hier en daar zelfs contactgegevens uitgewisseld en vervolgafspraken gemaakt. Dat vinden wij natuurlijk een top-uitkomst van de sessie, omdat het verbinden van onze opdrachtgevers ook een van onze doelen is. 

YoungCapital als kennisspecialist 

Wij delen niet alleen kennis, maar ook veel ervaringen. Als de wetten en regels rondom flexwerken veranderen, heeft dit namelijk impact op onszelf, werkgevers, flexwerkers en alle partijen die daar weer aan verbonden zijn. Als recruitmentbureau zijn wij de schakel tussen die partijen en werken we dus dagelijks met alle facetten van de cao voor Uitzendkrachten. 

Bovendien heeft de uitzendbranche qua wet- en regelgeving al heel wat veranderingen doorgemaakt. Van de Wet arbeidsmarkt in balans tot de Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden. Omdat wij al meer dan twintig jaar meegaan in deze branche, weten wij hoe dit werkt. Daarom geven wij - op basis van jarenlange praktijkervaring - onze kennis graag door.

Wij organiseren het hele jaar door kennis- en inspiratiesessies voor onze opdrachtgevers. Bijvoorbeeld over het binden en boeien van jongeren, generatiecommunicatie en trends op de arbeidsmarkt. Bekijk de website voor een samenwerking of, als we dat al doen, laat je contactpersoon weten dat je een sessie wilt bijwonen.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.