Newsroom

Persberichten

Oprichters StudentenWerk zetten topvrouw Ineke Kooistra aan het roer

11-01-2013

Ineke Kooistra is per 1 januari aangesteld als algemeen directeur van uitzendbureau StudentenWerk. Met de komst van Kooistra doen de drie oprichters van StudentenWerk een stap opzij. Kooistra zal zich vooral richten op het verwezenlijken van de groeidoelstellingen van het bedrijf, dat met 250 medewerkers en 25 vestigingen Nederlands grootste uitzendbureau is voor studenten, starters en young professionals.

Ineke Kooistra heeft gedegen ervaring in de uitzend- en detacheringsbranche. Sinds 2006 werkte zij als directeur voor Adecco Group Nederland. Hier was ze onder meer verantwoordelijk voor het opzetten en uitbouwen van diverse specialistische bedrijfstakken. De match met StudentenWerk is duidelijk: “Kooistra heeft een ambitieuze ondernemersgeest en een energieke uitstraling die heel goed bij de merkwaarden van StudentenWerk passen”, aldus de directie.

Ambitieuze groeiplannen

Kooistra zal zich de komende jaren vooral richten op de nationale en internationale groeidoelstellingen van StudentenWerk. In een krimpende markt is StudentenWerk een van de weinige uitzenders die nog steeds groeit. Kooistra: “StudentenWerk wil in 2020 het grootste studentenuitzendbureau ter wereld zijn. Deze uitdaging gaan we graag samen aan.” Ook op persoonlijk gebied ziet Kooistra kansen. “StudentenWerk is een trendsetter. Er is geen uitzender die zo ondernemend en innovatief is . Het bedrijf biedt hierdoor zo veel mogelijkheden, the sky is the limit. Voor een entrepreneur als ik is het een geweldige kans om zo’n organisatie te mogen leiden.”

Oprichters focussen op business development

Met de komst van een algemeen directeur maken de drie oprichters Hugo de Koning, Bram Bosveld en Rogier Thewessen een duidelijke keuze om zich meer te richten op het ondernemerschap. Thewessen: “StudentenWerk is de afgelopen twaalf jaar ontzettend hard gegroeid. Met een topvrouw als Ineke kunnen we de operationele bedrijfsvoering verder verstevigen. Zo houden wij meer tijd over voor business development; daar ligt ons hart.”

Over StudentenWerk

StudentenWerk, opgericht in 2000, maakte als een van de eerste uitzendbureaus online solliciteren mogelijk. Inmiddels is StudentenWerk met meer dan 25 vestigingen en een database van ruim 1 miljoen jongeren Nederlands grootste uitzendbureau voor studenten, starters en young professionals. StudentenWerk voert maandelijks onderzoeken uit om haar doelgroep, generatie Y, nog beter te leren kennen en nog sneller aan een passende baan te helpen. Vorig jaar won StudentenWerk de titels Flexspecialist van het Jaar en Best Managed Company van 2012.

Share me!