Aanbiedingsbrief voorbeeld

Score, je hebt een geschikte kandidaat gevonden voor een van je vacatures. Nu wat? Tijd voor de aanbiedingsbrief. Een voorbeeld bij het opstellen van zo'n brief komt dan vast van pas. YoungCapital helpt je uit de brand hiermee. Hieronder vind je een voorbeeld van een aanbiedingsbrief en zelfs een template die je makkelijk kan copy-pasten en invullen. Zie, we denken aan alles.

Ready, set, tarief berekenen?

Verspil geen budget en ontdek hoe uitzendkrachten jouw bedrijf verder helpen.

Voorbeeld van een aanbiedingsbrief

Op de pagina over de aanbiedingsbrief lees je meer over wat zo'n brief allemaal inhoudt. Nu is het tijd om al die info visueel te maken. Voor dit aanbiedingsbrief voorbeeld nemen we een wat luchtigere tone of voice aan.

 • Marco Janssen
 • Petuniastraat 1
 • 1234 AB Amsterdam

 • YoungCapital
 • Siriusdreef 12
 • 2123 WT Hoofddorp

Hoofddorp, 21 oktober 2023

Betreft: aanbod functie SEO copywriter

 

Hoi Marco,

Gefeliciteerd, jij bent het geworden! Met plezier bieden wij je de functie SEO copywriter bij YoungCapital aan met als startdatum 18 oktober 2023. Voor je start, moeten we nog wel even een referentiecheck uitvoeren.

Als SEO copywriter ben je verantwoordelijk voor het schrijven van SEO-optimized teksten voor een jonge doelgroep die klaarstaat voor the world of work. Hierbij rapporteer je rechtstreeks aan Roos Janssen, SEO manager, op onze locatie in Hoofddorp. Je werkt 8 uur per dag, 5 dagen per week en de werktijden vallen tussen 07:00 en 20:00. Je bepaalt zelf hoe laat je begint en eindigt.

En je salaris? Dat bedraagt € 2.025,- per maand. Je krijgt dit bedrag maandelijks gestort via automatische incasso vanaf 25 oktober 2023. Hiernaast kom je in aanmerking voor aanvullende vergoedingen, die we graag in persoon met je bespreken.

Bij YoungCapital bieden we allerlei toffe secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder volledige reiskostenvergoeding, een sport- en healthbudget en gezonde lunch op het hoofdkantoor.

Sta je nog steeds te springen om bij ons aan de slag te gaan? Dan nodigen we je uit om via deze [link] deze brief te ondertekenen. Doe dat het liefst vóór 10 oktober 2023. Disclaimer: deze aanbiedingsbrief is geen arbeidsovereenkomst. Daar komen we na ondertekening op terug.

We zien je graag binnenkort bij ons op kantoor verschijnen.

 

 • Met vriendelijke groet,
 • Annefleur de Boer
 • Recruiter

Young Magazine

Template aanbiedingsbrief

We beloofden een template, dus hier is een template voorbeeld van een aanbiedingsbrief. We hebben een neutrale brief voor je gepakt, zodat je de brief later zelf naar wens kunt ombouwen.

 • [naam ontvanger]
 • [adres]
 • [postcode, woonplaats]

 • [naam zender]
 • [adres]
 • [postcode, woonplaats]

[plaats], [datum]

Betreft: [onderwerp]

 

Beste [naam kandidaat],

Na ons fijne gesprek op [datum] zijn we ervan overtuigd dat jouw vaardigheden, ervaring en persoonlijkheid uitstekend aansluiten bij ons bedrijf, en dat je een waardevolle aanvulling zult zijn. Daarom bieden we je de functie van [functietitel] bij [bedrijfsnaam] aan met ingang van [startdatum]. Dit onder voorbehoud van positieve resultaten van de achtergrondcontrole en eventuele andere relevante tests. Gefeliciteerd!

In de rol van [functie] bestaan je verantwoordelijkheden onder meer uit [taken en verantwoordelijkheden beschrijven]. Je rapporteert hierbij aan je leidinggevende, [naam, functie].

Je werkplek is in [plaatsnaam] en je wordt verwacht aanwezig te zijn op [dagen van de week/weekdagen] van [starttijd] tot [eindtijd].

Je salaris bedraagt [bedrag in euro's] dat [wekelijks/maandelijks] aan je wordt uitbetaald. Daarnaast kom je in aanmerking voor [eventuele bonussen, winstdeling, etc.].

Ook bieden we uitgebreide secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder [thuiswerkmogelijkheden, betaald verlof, pensioenregeling, collectieve ziektekostenverzekering, etc].

Als je nog steeds enthousiast bent om bij ons aan de slag te gaan, vragen we je om dit aanbod te accepteren. Onderteken deze brief en stuur hem uiterlijk op [datum] aan ons terug. Dat kan via deze link [link] of via de post.

Na ontvangst stellen we een officieel arbeidscontract op waarin alle voorwaarden van je dienstverband vast staan. Je ontvangt dan een uitnodiging om het contract bij ons op kantoor in [plaatsnaam] te ondertekenen.

Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We kijken uit naar je ondertekening en zien je graag terug als deel van ons team.

 

 • Met vriendelijke groet,
 • [Je naam]
 • [functie]

Klaar voor de volgende stap?

Yes, het krabbeltje van je kandidaat staat op de aanbiedingsbrief. Wat is de volgende stap? Het arbeidsovereenkomst ondertekenen, natuurlijk. En dan direct door naar de onboarding en het inwerken. Kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Neem onze handige recruitment guide door of neem contact met ons op. YoungCapital has got you.

Recruitment specialist

Recruitment struggles?

Is recruitment een uitdaging? Dat weten wij maar al te goed. Gelukkig staat jouw bedrijf er niet alleen voor, ons team van recruitment experts helpt je graag.


Veelgestelde vragen

 • Hebben jullie een voorbeeld van een aanbiedingsbrief?

 • Die hebben we zeker. Scrol terug naar boven en check ons aanbiedingsbrief voorbeeld. En om het je al helemaal makkelijk te maken, hebben we ook een template. Use it wisely.

 • Is het voorbeeld van een aanbiedingsbrief een arbeidsovereenkomst?

 • Nee, een aanbiedingsbrief is geen arbeidsovereenkomst. Dat is een bindend contract die je kandidaat na het accepteren van het aanbod ondertekent.

Alles over werving en selectie