Werving en selectie

Werving en selectie is misschien wel het bekendste onderdeel van het recruitmentproces. Soms besteed je het uit, andere bedrijven pakken het zelf aan. Waar je ook voor kiest, het is altijd handig om te weten hoe je werving en selectie goed regelt en hoe het proces van een geschikte kandidaat kiezen eruitziet. YoungCapital heeft alle info voor je klaar staan, van het opzetten van een functieprofiel tot aan het aannemen of afwijzen van een sollicitant. Klik door naar de werving en selectie onderwerpen die jij belangrijk vindt en laat je inspireren.

Liever direct een van onze recruitment specialisten spreken? Dat regel je zo. Of vraag meteen een vrijblijvend kostenoverzicht op maat aan voor een uitzendkracht bij jouw bedrijf.

Alles over werving en selectie

Wat is werving en selectie?

De term ‘werving en selectie’ wordt vaak samengenomen, maar het bestaat eigenlijk uit twee verschillende onderdelen. Om te beginnen: wat betekent werving? Werving is het aantrekken van potentiële kandidaten en hen overhalen om bij jouw bedrijf te komen werken. Selectie is de andere kant van het verhaal: de juiste kandidaat selecteren die perfect past bij jouw bedrijf. In andere woorden: werving gaat erom of de sollicitant een match ziet, en selectie gaat erom of jij als werkgever een match ziet. Logisch dus, dat werving en selectie meestal in één adem genoemd worden.

Waarom werving en selectie?

Je begrijpt nu vast waarom werving en selectie zo belangrijk is: een goed werving- en selectieproces leidt tot tevreden werknemers die een cultural fit hebben met jouw bedrijf. Dat zorgt niet alleen voor trotse medewerkers, maar ook voor een kleiner verloop. Oftewel, minder medewerkers die snel weer vertrekken. Passende werknemers vinden is dus cruciaal voor een succesvol bedrijf met een positieve werksfeer.

Tijd om de handen uit de mouwen te steken, dus. Op YoungCapital leer je onder ander hoe je een functieprofiel opstelt, wat er komt kijken bij de screening van sollicitanten en waarom een sollicitant netjes afwijzen belangrijk is. Eerder op zoek naar voorbeeldvragen voor een sollicitatiegesprek, voorbeeld van een aanbiedingsbrief of spoedcursus vacatures schrijven? Hebben we ook voor je geregeld. En als je werving en selectie liever uitbesteed, neem dan eens een kijkje bij onze diensten en ontdek wat wij voor je kunnen doen.

Veelgestelde vragen

  • Wat is werving en selectie?

  • Werving en selectie is het proces van het aantrekken, selecteren en aanstellen van een geschikte kandidaat voor je bedrijf.

  • Hoe kan ik een geschikte werknemer vinden voor mijn bedrijf?

  • Door een sterk werkgeversmerk neer te zetten en je werving- en selectieproces goed vorm te geven vind je geschikte werknemers. Hulp nodig? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.