Functieomschrijving voorbeeld

Een functieomschrijving voorbeeld is handig als houvast als je een vacature opstelt. You ask, we provide. YoungCapital schreef 3 functieomschrijving voorbeelden voor je, voor de functies copywriter, horecamedewerker en verkoopmedewerker. Let op dat je zo’n taakomschrijving voorbeeld niet letterlijk overneemt in je vacature. Want eh, grote kans dat de details niet kloppen met jouw bedrijf. Of dat de tone of voice niet helemaal aansluit. Gebruik het dus vooral als leidraad en pas aan wat niet bij jouw organisatie past. Succes!

Ready, set, tarief berekenen?

Verspil geen budget en ontdek hoe uitzendkrachten jouw bedrijf verder helpen.

Voorbeeld functieomschrijving copywriter

Als fulltime of parttime copywriter bij [bedrijfsnaam] pak je schrijfopdrachten op van verschillende klanten, van webshops en autobedrijven tot aan bed and breakfasts en evenementenbureaus. Dagelijks krijgt je manager tekstaanvragen binnen voor zowel informerende als activerende teksten, die vervolgens over jou en je schrijfcollega’s worden verdeeld. Daarin heb je veel vrijheid, want je geeft zelf aan welke teksten je graag schrijft. Natuurlijk houden jij en je collega’s rekening met elkaar en helpen jullie elkaar uit de brand met de lastigere opdrachten. Daar komt ook een stukje feedback bij kijken; als copywriter bij [bedrijfsnaam] is het heel belangrijk dat je zowel bruikbare opbouwende feedback durft te geven als kunt ontvangen. Je checkt dan ook dagelijks teksten van je teamleden naast dat je zelf schrijft.

Waar je dat doet? Comfortabel op ons gezellige kantoor in [locatie], waar je werkt achter je ergonomische zit-stabureau of buiten op het (Wi-Fi proof!) terras met een oat latte van onze eigen bedrijfs-barista. Of kies ervoor de helft van je werkweek thuis op de bank aan de slag te gaan. Hybride werken is als copywriter bij [bedrijfsnaam] namelijk de norm. Dat betekent ook dat je werktijden flexibel in te delen zijn, zolang je tussen 10:00 en 16:00 wel bereikbaar en aan het werk bent. Werk je 32, 36 of 40 uur per week? Jij kiest.

Goed om te weten: als fulltime of parttime copywriter bij [bedrijfsnaam] in [locatie] heb je geen werkervaring nodig. We vragen om hbo-werk- en -denkniveau, maar alle opleidingsrichtingen zijn van harte welkom. Dit is dan ook een echte startersfunctie bij een jong bedrijf, met een gemiddelde leeftijd van 26 jaar. Dat betekent natuurlijk dat wij van een feestje houden. Denk aan gezellige vrijmibo’s en legendarische teamuitjes. Fouten maken? Kan gewoon bij [bedrijfsnaam], zolang je weer vol goede moed opstaat. Meer weten? Geef een belletje aan onze contactpersoon. Zien we binnenkort jouw cv en motivatiebrief verschijnen?

Young Magazine

Voorbeeld functieomschrijving horecamedewerker

Met een baan als horecamedewerker bij [bedrijfsnaam] ga jij op oproepbasis aan de slag in onze gezellige lunchroom in [locatie]. Daar maak en verkoop je de lekkerste broodjes, koffies, soepen, salades en sappen. Jij kiest zelf of je liever broodjes smeert, latte art maakt of bestellingen opneemt aan tafel. In je proefperiode van een maand krijg je gelukkig genoeg tijd om erachter te komen waar jouw sterke punten liggen. Als je dat al weet, is dat alleen maar fijn! Geef je voorkeur aan tijdens de sollicitatie, dan zijn we daar alvast van op de hoogte.

[Bedrijfsnaam] in [locatie] heeft een vrolijke mix van vaste gasten, dagjesmensen en toeristen. Dat maakt het werk als horecamedewerker afwisselend en uitdagend. Wij vragen je dan ook om in te spelen op de behoeften van de gasten. Geen zorgen als je nog niet goed weet hoe je dit aanpakt, je leert het on the job van jouw collega’s. Ervaring in de horeca is dan ook niet nodig, maar natuurlijk altijd mooi meegenomen. Het is wel fijn als je veel zin hebt om te leren, tegen een beetje stress kan en flexibel beschikbaar bent.

Het is goed om te weten dat je als horecamedewerker bij [bedrijfsnaam] wisselende diensten draait. De planning wordt een maand van tevoren gemaakt, met diensten van 4, 6 of 8 uur. Zo sta je de ene dag van openings- tot sluitingstijd (10:00 tot 18:00) in de lunchroom, terwijl je de andere dag om 14:00 al lekker je jas aantrekt. We zijn zeven dagen per week open. Kun je een keer een weekendje niet vanwege een tentamenweek of vakantie? No problemo, zolang je dit doorgeeft voordat de planning op papier staat. Al zin om verse jus d’orange te persen of gasten te helpen met het samenstellen van het lekkerste broodje? Laat je cv en motivatiebrief achter en je hoort van ons!

Voorbeeld functieomschrijving verkoopmedewerker

Als verkoopmedewerker bij [bedrijfsnaam] in [locatie] ben jij het gezicht van onze bekende kledingwinkel. Je helpt klanten achter de kassa met het afrekenen van hun nieuwe jeans, vouwt teruggelegde sweaters op bij de pashokjes en kleed de paspoppen in de etalage aan met de nieuwste collectie. Tussendoor geef je een klant advies over de kleur van een zomerjurk en wijs je hen de weg naar de lingerieafdeling. Een afwisselend takenpakket dus, waarbij je samen met je collega’s dagelijks afstemt wie welke klusjes oppakt. Samen zorgen jullie voor een nette winkel met een prettige sfeer, waar mensen graag een nieuwe aankoop doen.

Onze winkel in [locatie] is zeven dagen per week geopend tussen 10:00 en 18:00 en we zoeken nieuwe verkoopmedewerkers voor alle dagen en tijden. Ben je student en zoek je een toffe weekendbaan? Laat het ons weten. Ben je juist toe aan een fulltime of parttime baan voor doordeweeks? We bespreken de mogelijkheden graag met je. Of je nou al ervaring hebt met werken in een winkel of solliciteert op je eerste bijbaan als winkelmedewerker bij [bedrijfsnaam], wij kunnen alle hulp goed gebruiken.

Als verkoopmedewerker bij [bedrijfsnaam] verkoop je kleding in alle soorten en maten aan iedereen. Een aparte mannen- en vrouwencollectie? Wat ons betreft is een gender op kleding pakken outdated. Wij zoeken naar verkoopmedewerkers die het daarover eens zijn. Meer weten? Op onze Instagram en TikTok krijg je een goed beeld van onze visie op kleding. Kom jij binnenkort bij ons solliciteren?

Zelf aan de slag met onze functieomschrijving voorbeelden

Zo, nu is het jouw beurt. Houd je favoriete functieomschrijving voorbeeld erbij, lees onze extra functieomschrijving tips door en klim in de pen. Gelukt? Je vacature is nog niet compleet, dus check vooral ook onze tips over vacatures schrijven en bekijk ons vacaturetekst voorbeeld om te zien hoe het totaalplaatje eruit komt te zien.

Recruitment specialist

Recruitment struggles?

Is recruitment een uitdaging? Dat weten wij maar al te goed. Gelukkig staat jouw bedrijf er niet alleen voor, ons team van recruitment experts helpt je graag.


Veelgestelde vragen

  • Waar vind ik een voorbeeld van een taakomschrijving?

  • Scrol iets naar boven, daar vind je 3 functieomschrijvingen voorbeelden, voor de functies copywriter, horecamedewerker en verkoopmedewerker.

  • Waar vind ik tips voor het zelf schrijven van een functieomschrijving?

  • Die hebben we voor je. Check ons artikel over de functieomschrijving voor alle tips en tricks.

Alles over werving en selectie