De beste sollicitatietips & -tricks van onze experts

Hoe maak je een cv dat er echt uitspringt? Wat trek je aan naar je sollicitatiegesprek? Welke vragen moet je voorbereiden? We vroegen het aan onze recruiters. Zij spreken gemiddeld wel 75 kandidaten per week en weten dus precies wat werkt en wat niet. Daar maakten we deze video’s van, barstensvol inside-tips.

Basistips voor je cv

Basistips voor je cv

Deze is voor de noobs, de young grasshoppers, de Jon Snows ("You know nothing"): een spoedcursus cv-maken voor dummy's. Hét antwoord op de vraag: hoe maak je een top-cv?

Do's en don'ts voor je cv

Do's & don'ts voor je cv

Comic Sans gebruiken? Goed idee. Als je wilt dat je cv niet gelezen wordt. Spelfouten, nog zo’n aanrader om direct in de prullenbak te belanden. Wat je wél moet doen voor een killer-cv? Check deze video!

Wat zet ik wel en niet op mijn cv?

Wat zet ik wel en niet op mijn cv?

Zet je je werkervaring als Albert Heijn-hamster op je cv? Je zwarte band bij karate? Je sicke dancemoves? En als je een gat op je cv hebt… Hoe ga je daar dan mee om? Dat zie je in deze video.

Hoe schrijf ik een sollicitatiebrief?

Hoe schrijf ik een sollicitatiebrief?

Schrijf je ‘Geachte heer/mevrouw’ of ga je voor ‘Beste’? En dan? Hoe grijp je de lezer met die eerste zin direct bij z’n lurven? Je ziet het in deze video, waarin onze recruiters vertellen welke brieven ze helemaal uitlezen.

Je sollicitatiegesprek voorbereiden

Je sollicitatiegesprek voorbereiden

Wat is er mis met jouw partypics op Facebook? Iedereen danst toch weleens met konijnenoortjes op de bar? Klopt, en iedereen laat ook scheten, maar die stoppen we ook niet in een potje om aan een recruiter te laten ruiken. Afschermen dus. En de rest van de video kijken.

Praktische tips voor je sollicitatiegesprek

Praktische tips voor je sollicitatiegesprek

Als je te vroeg bent, ben je op tijd. En als je op tijd bent, ben je te laat. Ja, denk daar maar eens over na! Ook in deze video: tips over je kleding, wat je mee moet nemen en andere praktische zaken.

Indruk maken bij het sollicitatiegesprek

Indruk maken bij het sollicitatiegesprek

Hoe zit je erbij, hoe kijk je, hoe stel je jezelf voor? Allemaal belangrijk voor de eerste indruk die je maakt. Waar scoor je punten of juist minpunten mee? Je ziet het in deze video.

De eerste werkdag

De eerste werkdag

Spannend, je eerste werkdag! Hoe maak je nu een goede indruk? Ook dat weten onze recruiters jou haarfijn uit te leggen. Check deze video en go get them!