Bij Coolblue solliciteren: dit moet je weten

Jouw carrière bij Coolblue

Heb je er weleens aan gedacht bij Coolblue te solliciteren? Je kent het bedrijf vast wel. Als het niet van de pakkende slogan 'Alles voor een glimlach' is, dan vast wel van de blauwe bakfietsen waarmee de fietskoerier jouw nieuwe iPhone bezorgt. Coolblue staat bekend als een vriendenbedrijf dat veel waarde hecht aan tevreden klanten (vandaar die glimlach). Lijkt het je wel wat om te gaan werken bij zo'n tof bedrijf? Dan kun je vast wat extra info gebruiken. Twijfel je nog of het wat voor jou om op die blauwe bakfiets te springen? We've got you. YC vertelt je alles over Coolblue, van het salaris en hoe oud je moet zijn om bij Coolblue te werken, tot info over de bedrijfscultuur.

Waarom werken bij Coolblue?

Even in het kort: waarom zou je gaan werken bij Coolblue? Dit zijn de belangrijkste redenen:

 • Goede doorgroeimogelijkheden, bijvoorbeeld tot heftruckmedewerker (mét bijbehorende certificaten op kosten van de werkgever) of teamleider.
 • Bij goed functioneren de mogelijkheid om al binnen een jaar een vast contract te krijgen.
 • Allerlei toffe interactieve trainingen waar je écht werkt aan je persoonlijke ontwikkeling.
 • Actief bezig zijn (geen sportschool meer nodig) op flexibele werktijden afgestemd op jouw wensen.
 • Prettige informele werksfeer waar je lekker jezelf mag zijn en nieuwe vrienden maakt.

Wie is Coolblue?

Nice, maar wie was Coolblue ook alweer? Want als je gaat solliciteren bij Coolblue, is het wel handig om wat achtergrond info te hebben. Even een geheugenopfrisser: Coolblue is ooit begonnen als studentenbedrijf, maar inmiddels is het een van de grootste e-commercebedrijven van Nederland. Ze hebben een eigen webshop, een groot magazijn in Tilburg, een hoofdkantoor in Rotterdam, 13 fysieke winkels verspreid door Nederland, een uitgebreide klantenservice en nog veel meer. Genoeg opties dus als je bij Coolblue wilt solliciteren voor een (bij)baan of stage!

Coolblue in a nutshell

Als je binnenkort gaat solliciteren bij Coolblue, is het ook handig om wat meer te weten over de bedrijfscultuur. Het is natuurlijk belangrijk dat jij daar goed tussen past. Dus hoe zit dat bij Coolblue? We noemden 'm al even: 'Alles voor een glimlach'. Dat is waar Coolblue voor staat. Tevreden klanten dus. Dat betekent snelle leveringen en topservice. Betekent dat ook heel serieus werken? Nee hoor.

Naast de klanttevredenheid, vindt Coolblue een gezellige werksfeer het allerbelangrijkste. 'Eigenzinnig', 'flexibel', 'vrienden' en 'gewoon doen': dat zijn de kernwaarden van de Coolblue-cultuur. Wat dat betekent? Eerlijk en direct zijn naar klanten én collega's toe, snel werken, leren van je fouten, niet bang zijn voor verandering en lekker jezelf durven zijn. Kortom: een toffe werksfeer waarin je super snel groeit. Goed om te onthouden als je wilt solliciteren bij Coolblue, bijvoorbeeld bij het schrijven van je sollicitatiebrief.

Maak een account aan

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures bij Coolblue? Maak binnen 2 minuten een gratis een account aan en vind die leuke baan.

Functies bij Coolblue

Met zo'n grote webshop en gigantisch magazijn in Tilburg snap je waarschijnlijk wel dat er heel wat banen bij Coolblue zijn. Leuk, maar wat verdien je bij Coolblue? Heb je om bij Coolblue te werken ervaring nodig? Hoe oud moet je zijn om bij Coolblue te werken? YC zocht het voor je uit. Check de tabellen hieronder voor bijvoorbeeld het salaris van een Coolblue bezorger en magazijnmedewerker. Let wel op: het Coolblue salaris kan natuurlijk altijd verhoogd worden. We houden onderstaande tabellen zo up-to-date mogelijk, maar het kan zijn dat we de info net even wat later krijgen.

Fietskoerier op een grote blauwe bakfiets

Werken in de logistiek saai? Helemaal niet. Denk maar weer aan die blauwe bakfietsen. Als fietskoerier bij Coolblue krijg jij zo'n toffe fiets. Lekker rondrijden in de buurt met een muziekje op; klinkt goed, toch? Naar de sportschool hoef je dan echt niet meer (mag wel, natuurlijk). Kun je het je maar moeilijk voorstellen? In het filmpje hieronder zie je precies hoe het is om te werken als fietskoerier.

Het beste nieuws is dat je geen diploma nodig hebt om als fietskoerier bij Coolblue te solliciteren. De enige functie-eis is dat je minstens 18 jaar bent. En dat je zin hebt om aan de slag te gaan in de buitenlucht, natuurlijk. Heb je dat wel? Check meteen onze vacatures voor fietskoerier bij Coolblue. Je kunt zelf bepalen hoeveel uur per week jij aan het werk gaat, zolang het tussen de 8 en 32 uur ligt. Wat je van het salaris bij Coolblue als fietskoerier kunt verwachten? Check het in de tabel hieronder.

Fietskoerier bij Coolblue
Minimumleeftijd 18 jaar
Diploma nodig Nee
Minimumloon per uur (21+) € 11,-
Minimumloon per maand (fulltime) € 1.907
Extra’s, toeslagen en bonussen Fooi, maaltijdvergoeding, personeelskorting

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 24 mei 2022

Elke dag een roadtrip als bezorger of chauffeur

Zie je het toch niet zo zitten om op die bakfiets te springen? En heb je je rijbewijs al op zak? Dan kun je de blauwe bakfiets natuurlijk ook omruilen voor een blauw busje. Als je minstens twee jaar geleden je rijbewijs hebt gehaald, mag je bij Coolblue als bezorger solliciteren (of koerier of chauffeur, da’s bij Coolblue dezelfde functie). Samen met je bijrijder rijd je langs een vooraf vastgestelde route om alle pakketjes op tijd bij het juiste adres te brengen. Allemaal voor een glimlach. En een mooi uurloon natuurlijk; check het salaris van een Coolblue bezorger in de tabel hieronder. Zin in? Bekijk dan onze vacatures voor bezorger bij Coolblue en vacatures voor chauffeur bij Coolblue.

Bezorger, chauffeur of koerier bij Coolblue
Minimumleeftijd 18 jaar
Diploma nodig Nee
Overige eisen Europees schakelrijbewijs B (minimaal 2 jaar), VOG
Minimumsalaris per uur (21+) € 13,54
Minimumsalaris per maand (fulltime) € 2.347
Extra’s, toeslagen en bonussen Fooi, maaltijdvergoeding, personeelskorting

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 24 mei 2022

Help de bezorger een handje als bijrijder

Heb jij je rijbewijs nog maar net? Dan kun je wél solliciteren voor bijrijder bij Coolblue. Dat kan zelfs als je je rijbewijs net een maandje geleden hebt gehaald. Goed begin als je over een tijdje wilt doorgroeien naar bezorger of chauffeur. Je gaat namelijk met hem of haar mee de blauwe bus in om pakketjes te bezorgen. Soms ga je ook nog even bij de klant naar binnen om een nieuwe koelkast of wasmachine aan te sluiten. Spierballen kweken doe je dus zeker. Check onze vacatures voor bijrijder bij Coolblue als dit je wel wat lijkt. Benieuwd naar het salaris bij Coolblue als bijrijder? Dat staat in de tabel hieronder.

Bijrijder bij Coolblue
Minimumleeftijd 18 jaar
Diploma nodig Nee
Overige eisen Europees schakelrijbewijs B, VOG
Minimumsalaris per uur (21+) € 12,52
Minimumsalaris per maand (fulltime) € 2.170
Extra’s, toeslagen en bonussen Fooi, maaltijdvergoeding, personeelskorting

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 24 mei 2022

Gezellig werken in het magazijn als magazijnmedewerker of orderpicker

Bij Coolblue solliciteren in Tilburg (het magazijn) kan natuurlijk ook. Dan is het jouw taak om bestellingen te verzamelen, in te pakken en klaar te maken voor vertrek. Werken in een magazijn is gezellig en biedt veel meer doorgroeimogelijkheden dan je misschien denkt. Je begint namelijk als orderpicker of magazijnmedewerker bij Coolblue, maar tijdens het werken krijg je de kans om certificaten te halen voor heftruckmedewerker. Gewoon op kosten van het bedrijf. Verder zijn er in het magazijn van Coolblue volop stages te volgen. Handig als je een bbl- of bol-opleiding in de logistiek volgt. En die informele vriendensfeer? Die merk je het allerbeste in het magazijn. Check deze virtuele rondleiding door het Coolblue-magazijn maar eens.

Hoe oud je moet zijn om bij Coolblue te werken als magazijnmedewerker? Minimaal 18 jaar. Verder moet je minstens 16 uur per week beschikbaar zijn, maar het is aan jou of je parttime of fulltime aan het werk wilt. Goed om te weten: bij goed functioneren heb je binnen een jaar al kans op een vast contract. En met het salaris bij Coolblue als magazijnmedewerker zit het ook wel goed. Check de tabel hieronder maar eens. Wil jij dit wel? Check onze vacatures als magazijnmedewerker of orderpicker bij Coolblue.

Magazijnmedewerker en orderpicker bij Coolblue
Minimumleeftijd 18 jaar
Diploma nodig Nee
Overige eisen VOG
Minimumsalaris per uur (21+) € 11,14
Minimumsalaris per maand (fulltime) € 1.931
Extra’s, toeslagen en bonussen Onregelmatigheidstoeslag, personeelskorting

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 24 mei 2022

Zorg voor een glimlach als klantenservicemedewerker

Is het toch niet helemaal jouw ding om bij Coolblue te solliciteren voor een baantje in het magazijn of bezorg-job? Wil je liever voor Coolblue thuiswerken in de klantenservice, of op kantoor? Die optie heb je ook. Benieuwd naar het salaris bij de Coolblue klantenservice? Check de details hieronder. Het fijne van in de klantenservice van Coolblue aan het werk gaan? De enige eis is dat je minstens 18 jaar bent. En zin hebt om klanten te helpen in een gezellig vriendenteam. Yes, please? Check meteen onze vacatures bij Coolblue als klantenservicemedewerker.

Klantenservicemedewerker bij Coolblue
Minimumleeftijd 18 jaar
Diploma nodig Nee
Minimumsalaris per uur (21+) € 11,-
Minimumsalaris per maand (40 uur) € 1.907
Extra’s, toeslagen en bonussen Personeelskorting

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 24 mei 2022

Werken bij Coolblue: ervaringen

Secundaire arbeidsvoorwaarden bij Coolblue

Coolblue werkt niet met een cao, maar dat betekent niet dat ze geen leuke secundaire arbeidsvoorwaarden hebben. We zochten voor je uit wat zij precies aanbieden. Handig om vast te weten als je binnenkort bij Coolblue wilt solliciteren. Deze voordelen gelden voor (bijna) alle functies:

 • Als werknemer bij Coolblue krijg je personeelskorting van 10% op al jouw aankopen bij Coolblue. Deze korting is geldig tot maximaal € 500,- korting per jaar.
 • Je hebt ook recht op een reiskostenvergoeding van € 0,19 per kilometer die je moet reizen naar je werk.
 • Als bezorger of bijrijder krijg je een vergoeding om buiten de deur te eten van € 2,50 per dag.
 • Draag je een vriend aan als collega? Dan heb je kans op een netto bonus van € 500,-. Mooi meegenomen!
 • Afhankelijk van je functie heb je recht op 25 of 29 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband van 40 uur per week.
 • Jouw vakantietoeslag van 8% krijg je uitbetaald in mei of juni.
 • Werk je tussen 22:00 en 06:00? Dan krijg je een mooie toeslag van 50% bovenop jouw uurloon.

Opleidings- en doorgroeimogelijkheden bij Coolblue

Vind je het belangrijk om door te kunnen groeien? Snappen we helemaal, want je wilt natuurlijk wel stappen maken in je salaris én carrière. Goed om te weten als je wilt solliciteren bij Coolblue: het bedrijf biedt hier allerlei mogelijkheden toe. Als magazijnmedewerker kun je bijvoorbeeld binnen drie jaar de juiste certificaten halen om heftruckmedewerker te worden. En het komt bij Coolblue ook vaker voor dat een bezorger binnen een paar jaar doorgroeit tot teamleider. Naast een marktconform salaris, biedt Coolblue dus ook volop doorgroeimogelijkheden.

Verder krijg je als Coolblue'er toegang tot toffe trainingen via de Studiefabriek. Leren kan dus altijd, niet alleen als je een stage bij Coolblue volgt, maar ook als fulltimer. Als starter volg je bijvoorbeeld trainingen over timemanagement en feedback geven. Als (startende) leidinggevende krijg je de mogelijkheid je leiderschapsskills een boost te geven. Weet je 't nog, de kernwaarde 'gewoon doen'? Die komt hier ook mooi terug: tijdens de Coolblue trainingen ben je echt aan het oefenen. Want Coolblue gelooft dat je daar veel meer van leert dan van alleen maar luisteren. Mee eens? Good to know als je bij Coolblue gaat solliciteren.

Via YoungCapital werken bij Coolblue

Al enthousiast om te gaan solliciteren bij Coolblue? Goed nieuws: dit kan gewoon bij YoungCapital. Heb je al een account? Dan is het een kwestie van jouw favoriete vacature uitzoeken. En natuurlijk kun je alles wat je op deze pagina hebt gelezen gebruiken voor een topmotivatiebrief. Nog geen cv? Daar hebben we wat op verzonnen: onze gratis cv-maker. Zo wordt bij Coolblue solliciteren wel heel simpel. Alles opgestuurd? Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op, vaak al binnen twee werkdagen. Heb je nog vragen? Stuur gerust een berichtje of bel ons. Onze recruiters helpen jou graag.

Veelgestelde vragen

 • Waarom is het aantrekkelijk om bij Coolblue te werken?

 • Er zijn een hoop voordelen, zoals de gezellige informele werksfeer, het aanbod van een vast contract na 19 maanden werken en goede doorgroei- en opleidingsmogelijkheden.

 • Waar moet ik op letten als ik bij Coolblue wil solliciteren?

 • Verdiep je in de kernwaarden van Coolblue en bedenk concrete voorbeelden waarom jij bij dit bedrijf past. Dit vindt Coolblue namelijk super belangrijk. Tip: solliciteer via YoungCapital op Coolblue vacatures, , dan krijg je binnen twee werkdagen al reactie.

 • Hoeveel korting krijg je als je bij Coolblue werkt?

 • Als Coolblue'er krijg je 10% personeelskorting op al jouw aankopen, tot maximaal € 500,- korting per jaar.

 • Heeft Coolblue een cao?

 • Coolblue werkt niet met een cao, maar ze hebben wel goede afspraken over (secundaire) arbeidsvoorwaarden. Als je via YC aan de slag gaat, geldt voor jou de cao voor uitzendkrachten.

Bekijk ook eens deze bedrijven