Bij Swapfiets solliciteren: dit moet je weten

Jouw carrière bij Swapfiets

De fietsen met blauwe voorband: je herkent ze waarschijnlijk wel of misschien heb je zelf zo’n iconische fiets. Maar heb je er ooit over nagedacht om te solliciteren bij Swapfiets? Voordat je gaat solliciteren, wil je vast meer weten over de bedrijfscultuur en welke functies er überhaupt mogelijk zijn. Dan hebben wij goed nieuws, want op deze pagina vind je alle info die je nodig hebt voor het solliciteren bij Swapfiets. Dus, waar wacht je nog op? Het is tijd om te ontdekken of een baan bij dit bedrijf iets voor je is. Ben je al overtuigd en enthousiast? Klik dan meteen op onderstaande button en we sturen je rechtstreeks naar alle Swapfiets vacatures.

Waarom werken bij Swapfiets?

Voordat je gaat solliciteren bij Swapfiets, is het handig om bij het begin te beginnen. Want waarom zou je bij Swapfiets werken? Dat leggen wij je graag uit.

 • Je eigen Swapfiets. Als je gaat werken bij Swapfiets, krijg je zelf ook zo’n fiets met blauwe voorband. Reizen naar je werk was nog nooit zo makkelijk.
 • Diverse doorgroeimogelijkheden. Bij een bedrijf met zoveel ambitie om te groeien, zijn er ook meerdere interne doorgroeimogelijkheden. Je kunt dus op verschillende manieren die carrièreladder beklimmen, bijvoorbeeld door interne trainingen en leerprogramma’s te volgen.
 • Bijdragen aan een betere en duurzamere wereld. Bij Swapfiets ligt de focus op de leefbaarheid in steden verbeteren en mensen op de fiets te krijgen. Samen met meer dan 1.500 collega’s zet je je in voor een beter milieu. Wie wil dat nou niet?

Wie is Swapfiets?

De belangrijkste vraag voordat je bij Swapfiets gaat solliciteren is misschien wel: wie is Swapfiets? In 2014 is Swapfiets opgericht door drie studenten van de TU Delft. Wat eerst begon in Nederland, is inmiddels uitgegroeid tot een groot internationaal bedrijf dat in negen verschillende landen actief is. Van Frankrijk en Spanje tot Oostenrijk en Duitsland, de blauwe fietsen vind je tegenwoordig op steeds meer plekken.

Het concept is oorspronkelijk bedacht om fietsproblemen op te lossen. Denk aan een lekke band, de fietsketting die er weer eens afligt of de rekening van de fietsenmaker als er iets anders kapot is. Met een abonnement van Swapfiets sta je nooit meer voor dit soort onverwachte kosten. Via de app geef je je reparatie door en binnen 48 uur wordt de fiets op locatie gemaakt. Heeft je fiets wat meer aandacht nodig? Dan wordt je fiets geswapped voor een nieuwe. Zo weet je zeker dat je altijd een werkende fiets voor de deur hebt staan.

Swapfiets in a nutshell

Een bedrijf als Swapfiets heeft natuurlijk ook heldere kernwaarden waar ze zelf sterk in geloven. Een daarvan is het vinden van simpele oplossingen voor complexe problemen. Zo hoopt Swapfiets dat mensen er sneller voor kiezen om de fiets te pakken en de stad daardoor een stuk schoner te maken. Daarnaast speelt groei ook een grote rol. De groei van het bedrijf én jij als werknemer bij Swapfiets. Door interne trainingen en leerprogramma’s te volgen stimuleert Swapfiets je om de beste versie van jezelf te worden. En dat allemaal terwijl je ook fun hebt in je job.

Maak een account aan

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures bij Swapfiets? Maak binnen 2 minuten een gratis een account aan en vind die leuke baan.

Functies bij Swapfiets

Ben je benieuwd op wat voor functies je kunt solliciteren bij Swapfiets? Als we zeggen dat er voor ieder wat wils is, dan menen we dat ook. Er zijn namelijk diverse vacatures en functies waar je uit kunt kiezen. Van het Swapfiets salaris tot alle eisen waar je aan moet voldoen, YoungCapital heeft alles uitgezocht waardoor het voor jou makkelijker is om te ontdekken welke baan bij je past.

Bezorg fietsen als chauffeur bestelauto

Heb je een rijbewijs op zak en ook nog eens minimaal zes jaar rijervaring? Dan voldoe jij aan de eisen voor een functie als chauffeur bestelauto. Je rijdt binnen deze job rond in een bestelwagen en levert Swapfietsen af bij alle winkellocaties. De chauffeur bestelauto is de schakel tussen het magazijn en de winkel en zorgt ervoor dat iedere winkel een mooie voorraad heeft. Zie het als een bezorger van Swapfietsen. Het laden en lossen van de vrachtwagen hoort ook bij jouw takenpakket. Zijn er fietsen als vermist of gestolen opgegeven? Als chauffeur bestelauto help je ook met de city sweeps, waarbij je alle rondzwervende fietsen ophaalt.

Chauffeur bestelauto bij Swapfiets
Minimumleeftijd 18 jaar
Diploma nodig Nee
Overige eisen Minimaal 1 jaar werkervaring, 6 jaar rijervaring, ervaring met rijden in een bestelwagen
Minimumloon per uur (21+) € 13,27
Minimumloon per maand (fulltime) € 2.216
Extra’s, toeslagen en bonussen Je eigen Swapfiets, collectieve zorgverzekering

Dit is een salarisindicatie, de precieze salarissen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 18 januari 2024

Swapper bij Swapfiets

Is werken in de klantenservice helemaal jouw ding? Als Swapper sta je klanten te woord en bied je de beste service. Dit doe je in de Swapcar of in een van de winkels. Je voert verschillende on site repairs uit, zoals het vervangen van een fietsbel of het plakken van een band. In principe ben je als Swapper een (rijdend) visitekaartje. Wat je allemaal nodig hebt om te kunnen werken in deze functie? Als je in de Swapcar wilt rijden, is een rijbewijs een vereiste. Heb je die niet? Dan kun je alsnog solliciteren bij Swapfiets, want dan ga je aan het werk in een van de winkels.

Swapper bij Swapfiets
Minimumleeftijd 17 jaar
Diploma nodig Nee
Overige eisen Rijbewijs B als je gaat rijden in de Swapcar
Minimumloon per uur (21+) € 13,27
Minimumloon per maand (fulltime) € 2.216
Extra’s, toeslagen en bonussen Je eigen Swapfiets, collectieve zorgverzekering

Dit is een salarisindicatie, de precieze salarissen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 18 januari 2024

Achter de schermen werken bij Swapfiets

Wil jij ervoor zorgen dat alle fietsen volgens de Swapfiets-standaard worden uitgeleverd en iedereen veilig rondfietst? Ga dan aan het werk als logistics operator. Naast het checken van de fietsen en ze rijklaar maken, ben je ook verantwoordelijk voor de leveringen tussen het magazijn en de winkels. Je houdt voorraden bij en weet altijd precies hoeveel Swapfietsen op voorraad zijn op locatie. Moeten er meer fietsen geleverd worden? Als logistics operator regel jij alles achter de schermen.

Logistics operator bij Swapfiets
Minimumleeftijd 18 jaar
Diploma nodig Nee
Overige eisen Rijbewijs, heftruckcertificaat, ervaring met het besturen van een bestelbus
Minimumloon per uur (21+) € 13,27
Minimumloon per maand (fulltime) € 2.216
Extra’s, toeslagen en bonussen Je eigen Swapfiets, collectieve zorgverzekering

Dit is een salarisindicatie, de precieze salarissen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 18 januari 2024

Reparatie Swapper bij Swapfiets

Heb jij verstand van fietsen en weet je ieder probleem op te lossen? Dan kun je als Reparatie Swapper solliciteren bij Swapfiets. Als Reparatie Swapper ben je in principe een fietsenmaker en zorg je ervoor dat alle kapotte fietsen weer netjes de weg op kunnen. Je werkt in een van de winkels bij jou in de buurt en bent daar het aanspreekpunt voor alle klanten. Van het repareren van standaarden tot het uitvoeren van preventief onderhoud, als reparatie Swapper heb je verschillende taken. Het enige wat we van jou vragen is affiniteit met fietsen en kennis om deze te repareren. Valt mee, toch?

Reparatie Swapper bij Swapfiets
Minimumleeftijd 17 jaar
Diploma nodig Nee
Overige eisen Kennis van fietstechniek
Minimumsalaris per uur (21+) € 13,56
Minimumsalaris per maand (fulltime) € 2.170
Extra’s, toeslagen en bonussen Je eigen Swapfiets, collectieve zorgverzekering

Dit is een salarisindicatie, de precieze salarissen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 18 januari 2024

Secundaire arbeidsvoorwaarden bij Swapfiets

Naast een mooi salaris op je rekening, zijn er ook leuke extra’s als je gaat solliciteren bij Swapfiets. Benieuwd wat je allemaal kunt verwachten?

 • Je eigen Swapfiets, zodat je lekker makkelijk en snel naar werk kunt fietsen. Nu heb je geen excuus meer om de auto te pakken.
 • Gezellige vrijmibo’s en andere leuke teambuildingactiviteiten.
 • Mogelijkheid om interne trainingen te volgen.
 • Korting op je zorgverzekering.
 • Reiskostenvergoeding.

Opleidings- en doorgroeimogelijkheden bij Swapfiets

Aangezien Swapfiets nog aan het groeien is, betekent dat natuurlijk ook dat er verschillende doorgroeimogelijkheden zijn binnen het bedrijf. Zo kun je bijvoorbeeld als Swapper doorgroeien tot fietsenmaker en als Swapper in de Swapcar tot chauffeur bestelbus. Door de interne opleidingen en trainingen te volgen, blijf je jezelf ontwikkelen en leer je ook meer over het bedrijf. De kans is groot dat je daarna mooie stappen kunt zetten op de carrièreladder. Als je ambitie hebt om door te groeien bij een bedrijf, is solliciteren bij Swapfiets dus een goede eerste stap.

Via YoungCapital werken bij Swapfiets

Benieuwd hoe je makkelijk kunt solliciteren bij Swapfiets? Via YoungCapital natuurlijk. Check al onze Swapfiets vacatures en ontdek of er een leuke vacature voor jou tussenzit. Niks kunnen vinden? Schrijf je dan in voor onze kandidatenpool. Hoe dat werkt? Wij nemen contact met je op zodra er een leuke uitdaging klaarstaat. Is de vacature toch niet helemaal jouw ding? Geen probleem, je kunt het aanbod gewoon afwijzen en wij zoeken verder voor je. YoungCapital begeleidt je dus bij het hele proces van het vinden van een leuke job. Handig, toch?

Check onze vacatures bij Swapfiets

Helaas!

Geen vacatures voor Swapfiets

Veelgestelde vragen

 • Hoe kan ik solliciteren bij Swapfiets?

 • Op YoungCapital vind je alle verschillende Swapfiets vacatures. Solliciteer op jouw favoriet en een van onze recruiters neemt binnen 48 uur contact met je op.

 • Wat is het Swapfiets salaris?

 • Het Swapfiets salaris is gebaseerd op je werkervaring en loopt daarom erg uiteen. Zo verdient een Swapper bijvoorbeeld € 13,27 per uur, maar ligt het salaris van een fietsenmaker hoger dan dit.

Bekijk ook eens deze bedrijven