WERKEN IN AMERIKA

Jouw carrière in Amerika

The land of opportunities, zo wordt Amerika vaak genoeg omschreven. Voor veel ambitieuze mensen is het dan ook een droom om te kunnen zeggen dat ze in Amerika hebben gewerkt. Zie jij jezelf al wonen en werken in Amerika? Dan wil je vast meer weten over deze bijzondere ervaring. Op YoungCapital lees je alles over de voor- en nadelen van werken in Amerika, hoe de werkcultuur in elkaar zit en hoe je in Amerika kunt werken via YoungCapital. Want ja, dat is mogelijk.

Sta jij al te popelen en wil je zo snel mogelijk werken in Amerika? Check onze vacatures en wie weet kun jij binnenkort al vertrekken.

Waarom werken in Amerika?

Amerika is een onwijs groot land. Dat betekent dat er ook enorm veel baankansen zijn. Of je nou in een wereldstad wilt werken of liever kiest voor een kleiner(e) stad of dorp, de mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt het zo gek niet bedenken en in Amerika hebben ze er vast en zeker een baan voor. Eén van de grote voordelen van werken in Amerika is de taal. Als je Engels spreekt, kun je overal terecht en jezelf verstaanbaar maken.

Maar verhuizen naar een ander land heeft altijd zo zijn plus- en minpunten. Wij hebben de voor- en nadelen van werken in Amerika voor je op een rij gezet.

Voordelen van werken in Amerika

 • Vakantie in eigen land. Amerika is zo groot en heeft zoveel verschillende klimaten. Van vertoeven op een tropisch eiland of een skivakantie, in Amerika vind je het allemaal.
 • Amerikanen staan altijd open voor sociale contacten. Je hoeft niet bang te zijn dat je zult vereenzamen in Amerika. Dat laten ze niet gebeuren.
 • Een echte sportliefhebber? Dan zit je in Amerika goed. Sport is een groot deel van hun cultuur: van football tot cheerleaden en alles daartussenin.
 • Iedereen kan succesvol zijn. Als je maar gedreven bent en er echt hard voor wilt werken, is er veel mogelijk als je gaat werken in Amerika.

Nadelen van werken in Amerika

 • Je vrienden en familie in Nederland zijn ver weg en je moet altijd een vliegticket boeken als je ze wilt opzoeken.
 • Een visum aanvragen is niet makkelijk. Dit is vaak een langdurig proces, waar je veel geduld voor moet hebben. Zelfs na maanden wachten kan je visum nog afgewezen worden.
 • In Amerika heb je bij veel bedrijven minder vakantiedagen dan in Nederland. Ben je ziek en wil je je ziek melden? Ook dan gelden vaak andere regels.
 • De werkmentaliteit is heel anders dan in Nederland en de rest van Europa. Amerikanen houden van hard werken en kunnen bergen verzetten.

Amerika vlag

Informatie over werken in Amerika

Als je gaat werken in Amerika als Nederlander, zijn er natuurlijk ook wat cultuurverschillen. Waar moet je rekening mee houden? En wat is heel anders dan bij ons? YoungCapital heeft het voor je uitgezocht.

Lunch

In Nederland zijn we gewend om tijdens de lunch met je collega’s naar de kantine te gaan en daarna misschien zelfs nog een rondje buiten te lopen. Als je gaat werken in Amerika gaat dat toch anders. Ten eerste zijn ze niet zo van het pauze houden. Sommige mensen werken zelfs tijdens de lunch door, zodat ze op een dag meer afkrijgen. De lunchbakjes komen dan op tafel en tijdens het werken, nemen ze af en toe een hap. Dit geldt trouwens voor alle soorten pauze die je op een dag neemt. In Amerika houden ze van hard werken, dus veel pauze houden zit niet in hun werkcultuur. Natuurlijk zijn er ook Amerikanen die wél houden van lunchen en quality time. Lunchtijd wordt ook wel gezien als moment om echt te socializen met je collega’s.

Werkcultuur

Als je gaat werken in Amerika kom je erachter dat Amerikanen onwijs gedreven en ambitieus zijn. The sky is the limit en dat is écht zo. Je kunt zo groot denken als je maar wilt en vaak is dat nog haalbaar ook. Amerikanen weten wel van aanpoten. Lange werkdagen en weinig vakantiedagen, zijn dingen waar de gemiddelde Amerikaan niet gek van opkijkt. Zo zijn ze gewend om maar twee doorbetaalde vakantieweken te hebben en werkweken van 50 uur per week te hebben. En zelfs dan zijn er nog Amerikanen die niet al die dagen opnemen.

De werkcultuur is heel anders dan in Nederland. Dat zul je snel genoeg merken als je gaat werken in Amerika. Maar dat hoeft niet altijd negatief te zijn. Langere werkdagen betekent namelijk ook meer geld aan het einde van de maand. Toch moet je je niet helemaal vergissen in deze lange werkdagen. Het is normaal om tijdens werkuren ook andere dingen te doen. Webshops afstruinen, rekeningen betalen of bellen met familie. Het kan allemaal. Wat echt niet kan op de werkvloer? Grappen maken op het gebied van godsdienst of politiek. Dat is not done.

Feestdagen

Een andere cultuur betekent ook andere feestdagen. Onderstaande dagen ben je vrij als je gaat werken in Amerika:

 • Nieuwjaarsdag - 1 januari;
 • Martin Luther King day - derde maandag van januari;
 • Presidents day - derde maandag van februari;
 • Dodenherdenking - laatse maandag van mei;
 • Onafhankelijkheidsdag - 4 juli;
 • Dag van de arbeid - eerste maandag van september;
 • Colombus day - tweede maandag van oktober;
 • Halloween - 31 oktober;
 • Veteran's day - 11 november;
 • Thanksgiving - vierde donderdag van november;
 • Kerstmis - 25 december.

Maak een account aan

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak binnen 2 minuten een gratis een account aan en vind die leuke baan in het buitenland.

Wat moet je regelen?

Het belangrijkste wat je moet hebben om te werken in Amerika, is een visum. Wel zo logisch. Anders mag je niet eens aan de bak. Welk visum je dan precies nodig hebt, hangt heel erg af van jouw situatie. Als je langer dan 90 dagen in Amerika blijft, moet je sowieso een werkvisum aanvragen. Als je namelijk alleen een toeristenvisum hebt, mag je niet solliciteren. Belangrijk dus dat je het juiste visum hebt. Kom je er zelf niet helemaal uit? Of zeker weten dat je geen fouten maakt? Neem contact op met de Amerikaanse ambassade in Nederland of check de ESTA-website. Het laatste wat je wilt is maanden wachten op een verkeerd visum. Better safe than sorry.

Niet onbelangrijk: een verzekering afsluiten. Als je gaat wonen en werken in Amerika is het slim om een verzekering af te sluiten. Check dan wel goed dat het niet gaat om een reisverzekering. Je hebt een verzekering nodig die speciaal voor werken in het buitenland is. Er wordt dan net wat meer gedekt dan bij een reisverzekering.

Benieuwd hoe je aan een woning komt?

Lees het op onze pagina over wonen in Amerika.

Via YoungCapital werken in Amerika

Werken in Amerika voor ongeveer 1 jaar? Bij YoungCapital moet je zijn voor tijdelijk werk. Wij helpen jonge avonturiers bij het vinden van een leuke uitdaging in het buitenland. Check onze vacatures om te zien wat er op dit moment allemaal mogelijk is. Tip: lees de vacaturetekst goed. Er zijn regelmatig banen waarbij het een en ander al geregeld is. Wil je precies weten wat wij voor je kunnen betekenen? Hit us up. YoungCapital informeert je graag over de mogelijkheden die bij jou passen.

San Francisco, Amerika

Check onze vacatures in Amerika

Ervaringen van onze kandidaten in het buitenland

Veelgestelde vragen

 • Kun je zomaar werken in Amerika?

 • Als je het juiste visum hebt, kun je werken in Amerika. Met een toeristenvisum mag je niet solliciteren. Wil je langer dan 90 dagen in Amerika werken? Zorg er dan voor dat je het juiste visum hebt.

 • Hoe kun je in Amerika werken als Nederlander?

 • Je kunt als Nederlander in Amerika werken als je het juiste visum hebt. Aangezien Amerika niet onderdeel is van de EU, moet je een visum aanvragen. Ook kun je via YoungCapital aan het werk in Amerika. Bekijk onze vacatures om erachter te komen wat er allemaal mogelijk is.

 • Hoe duur is leven in Amerika?

 • Het is moeilijk te zeggen hoe duur het leven precies is in Amerika, omdat de prijzen ook erg per staat verschillen. Over het algemeen is wonen in Amerika ongeveer net zo duur als in Nederland.

Bekijk ook eens deze landen en steden