Ziek melden

Wil jij je ziek melden?

Je shift begint over een paar uur, maar het getal op die thermometer in je oor blijft stijgen of je kunt geen twee stappen zetten zonder duizelig te worden. Kortom: je bent ziek. En dus moet je je ziek melden. Hoe werkt dat? En wat doet ziek zijn met jouw salaris? Je leest het hieronder.

Werk jij via YoungCapital?

Ben jij uitzendkracht via YoungCapital en heb jij een vraag over ziek melden? Check dan onze FAQ’s!

Hoe jij je ziek moet melden, hangt af van jouw contract. Het is wel netjes om jouw manager, leidinggevende of contactpersoon te bellen. Vaak is mailen of appen not done, omdat het nog maar de vraag is of jouw contactpersoon je bericht op tijd leest. Dan kan jouw team in de knoei komen, omdat er niet op tijd vervanging kan worden geregeld.

Wat verwacht jouw werkgever van jou?

Dat je er alles aan doet om snel weer gezond op je werk te verschijnen. Verder spreek je met jouw werkgever af hoe en wanneer jullie contact hebben. Jouw werkgever kan zeggen dat hij of zij graag wil dat je bereikbaar bent, zodat hij of zij kan vragen hoe het met je gaat. Als jij je niet aan de gemaakte afspraken houdt, kan dit gevolgen hebben voor jouw loondoorbetaling tijdens ziekte.

Naar de bedrijfsarts

Jouw werkgever kan een bedrijfsarts inschakelen om vast te laten stellen of je (tijdelijk) arbeidsongeschikt bent. De bedrijfsarts wordt meestal ingeschakeld als je werkgever verwacht dat je niet binnen een paar dagen weer op de werkvloer staat. Je hebt bijvoorbeeld een gebroken been of een ziekte waarvan je niet snel genezen bent. De bedrijfsarts kan jou dan oproepen, zodat hij of zij kan kijken hoe het met je gaat en of je in staat bent om te werken. Zo onderzoekt hij of zij de symptomen en bespreken jullie hoe jij je voelt. Aan de hand van jouw bezoek maakt de bedrijfsarts een probleemanalyse en stelt een advies op.

Wat de bedrijfsarts adviseert, ligt helemaal aan jouw klachten. Zo kan de bedrijfsarts adviseren om nog twee weken rustig aan te doen, maar het kan ook zo zijn dat je veel langer moet stoppen met werken. Of misschien vindt de bedrijfsarts juist dat jij langzaamaan weer wat taken op kunt pakken. De bedrijfsarts vertelt jouw werkgever of je inderdaad ziek bent en hoe lang hij of zij verwacht dat de ziekte zal duren. Verder mag de bedrijfsarts, vanwege jouw privacy, geen medische informatie geven aan je werkgever. Aan de hand van het advies van de bedrijfsarts maak je samen met jouw werkgever plannen om zo snel mogelijk weer fit aan het werk te kunnen.

Doorbetalen bij ziekte

Volgens de wet moet jouw werkgever jou, afhankelijk van de cao en de afspraken in jouw contract, minimaal 70 procent van jouw loon betalen als je ziek bent. Maar het kan zo zijn dat je één of twee wachtdagen in jouw arbeidscontract hebt staan. Dit houdt in dat jouw werkgever jou de eerste twee dagen geen loon hoeft te betalen. Als je een tijdelijk of vast contract hebt, ontvang je altijd salaris als je ziek bent. Dit geldt niet voor uitzend- en oproepkrachten.

Loonbetaling bij ziekte voor uitzendkrachten

Of je als uitzendkracht recht hebt op loonbetaling als je ziek bent, hangt af van in welke fase je zit en wat in je contract staat. Werk je als uitzendkracht en wil je weten of je recht hebt op loonbetaling als je ziek bent?Je leest hier meer over in deze tekst over de Ziektewet.

Werk jij via YoungCapital?

Ben jij uitzendkracht via YoungCapital en wil jij hier meer over weten? Check dan onze FAQ’s!

Loonbetaling bij ziekte voor oproepkrachten

Als oproepkracht heb je geen vaste werkdagen- of tijden. Wat als je een werkdag op de planning hebt, maar ziek wordt? Dan krijg je minimaal 70 procent van de uren die je hebt afgesproken uitbetaald. Wil je hier meer over weten? Lees dan deze uitleg van de Rijksoverheid.

Alles over ziekte