WONEN IN AMERIKA

Jouw avontuur in Amerika

Amerika, dat continent aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Wat wij vooral kennen van de films en waar niks groot genoeg is. We begrijpen dat het een continent is, maar in onze spreektaal noemen we het een land. Het land van casino’s, pick-up trucks en opportunities. Maar dat zijn natuurlijk de clichés. Want hoe is het nou echt om te wonen en werken in Amerika? YoungCapital vertelt je alles over de voor- en nadelen van emigreren naar Amerika, dingen waar je rekening mee moet houden en alles wat je moet regelen om te wonen in Amerika.

Ben je al enthousiast? Neem dan snel een kijkje bij onze openstaande vacatures in Amerika. Misschien staat jouw droombaan daar nu al tussen.

Waarom wonen in Amerika?

Waarschijnlijk denk je: ik wil in Amerika wonen. Misschien zoek je nog net die kleine push om je te overtuigen. Daarom willen wij je alles vertellen over wonen in Amerika. We hebben de voor- en nadelen voor je op een rij gezet.

Voordelen van wonen in Amerika

 • Amerika is een heel groot land, wat ook betekent dat je daar voor veel verschillende banen terecht kunt. Vakantiewerk als surfinstructeur in Californië of ga je liever aan de slag bij een grote multinational in New York City? Die keuze is aan jou.
 • Amerikanen zijn heel open en je maakt makkelijk contact met ze. Wel denken ze vaak in stereotypes, dus je kunt je alvast voorbereiden op de vraag of wij in Nederland nog op klompen lopen.
 • Dream big en the sky is the limit, dat zijn motto’s die Amerikanen echt nastreven. Iedereen heeft de mogelijkheid om succesvol te zijn.
 • Ben jij echt een liefhebber van roadtrips? Dan ben je in Amerika aan het juiste adres. Route 66 en Highway 1 zijn nog maar een greep uit de mooie routes die je kunt afleggen.

Nadelen van wonen in Amerika

 • Je bent duizenden kilometers en een oceaan verwijderd van je familie en vrienden. Gelukkig zijn er nu meerdere manieren waarop je contact kunt houden, zoals videobellen.
 • Alles ligt ver uit elkaar, waardoor een auto eigenlijk noodzakelijk is. Wandelen of fietsen naar een bestemming doen de Amerikanen niet.
 • De kosten van een zorgverzekering en eigen risico liggen veel hoger dan in Nederland. Toch worden deze kosten voor de helft van de Amerikanen vergoed door de werkgever.
 • Van plan om langer dan drie maanden te blijven? Het regelen van een visum kan een langdurig proces zijn. Soms duurt het wel zes maanden voordat alles rond is.

Amerika uitzicht

Kosten van wonen in Amerika

Je vraagt je waarschijnlijk af wat de kosten zijn om te emigreren naar Amerika. Het is moeilijk om te zeggen hoeveel dat precies is, want dit hangt er natuurlijk heel erg vanaf waar in Amerika je gaat wonen. Ga je naar een grote stad als Miami, New York of Los Angeles? Deze steden zijn populair om naartoe te verhuizen, maar daar betaal je ook wel de hoofdprijs. Voor zowel het appartement als de levensmiddelen betaal je meer dan in een kleiner stadje. Denk bijvoorbeeld aan € 3.000 per maand voor een studio in de stad. Hoe je je kosten in een grote stad toch laag kunt houden? Kies voor een gedeelde woning of coliving. Dit is een huis of gebouw waar je met meerdere mensen de ruimte deelt, maar je hebt wel een eigen kamer. Dan kom je uit op een prijs tussen de € 500 en € 900 per maand. Beter, toch?

Zelfs de kosten van levensmiddelen kunnen erg per staat verschillen. Over het algemeen zijn producten als brood, vlees en melk goedkoper dan in Nederland. Maar groente en fruit zijn dan weer een stuk duurder. Uiteindelijk betaal je dus ongeveer hetzelfde als thuis. Wij hebben een paar dagelijkse boodschappen op een rijtje gezet:

 • 1 liter melk: € 0,76;
 • Brood: € 2,44;
 • 1 kilo bananen: € 1,38;
 • Fles wijn: € 10,60;
 • Halve liter bier: € 4,41;
 • Cappuccino: € 3,85;
 • Uit eten voor 1 persoon: € 13,25.

Ga je verhuizen en neem je je hele inboedel mee? Houd dan ook rekening met de kosten om alles over te vliegen. Of gebruik koffers en verhuis alleen met de belangrijkste dingen. Dat scheelt je veel geld. En bovendien hebben ze ook een IKEA in Amerika.

Benieuwd wat je per maand kwijt bent aan je vaste lasten? Bekijk onderstaande tabel om een beter beeld te krijgen van je kostenplaatje.

Gemiddelde kosten per maand

Huur in het centrum € 1.165,-
Huur buiten het centrum € 950,-
Gas, water, licht € 145,-
Internet € 57,-
Mobiele telefoon abonnement € 34,-
Openbaar vervoer € 56,-
Fitness € 32,-

Maak een account aan

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak binnen 2 minuten een gratis een account aan en vind die leuke baan in het buitenland.

Inschrijven

Informatie over wonen in Amerika

Emigreren naar de VS is een big deal, want het is niet zomaar om de hoek. Als je gaat werken en wonen in Amerika zijn er ook dingen waar je rekening mee moet houden. Hoe is de Amerikaanse cultuur en hoe ziet hun lifestyle er verder uit?

Lifestyle

Amerikanen zijn vriendelijk, open en behulpzaam. Ze werken hard voor hun successen en zijn ambitieus. The sky is letterlijk the limit. Amerikanen hechten dan ook heel veel waarde aan deze ambitieuze doelen. Ouders willen maar al te graag dat hun kinderen studeren aan een van de grote universiteiten, zoals Harvard of Yale. Waar wij in Nederland nuchter zijn, zijn Amerikanen eigenlijk het tegenovergestelde. Sommige mensen noemen het fake, maar aan enthousiasme ontbreekt het niet.

Amerikanen leven praktisch in hun auto. Zoals al eerder werd benoemd, een auto is bijna noodzakelijk. Alles ligt heel ver uit elkaar. Als je niet in de stad woont, kun je meestal niet even lopen naar de lokale supermarkt. Overal waar je kijkt zie je drive-thru’s: voor koffie, eten maar ook zelfs banken. Vanuit je auto pinnen, hoe fantastisch. Little effort, big fun. In een stad is dat natuurlijk anders. Daar heb je alles to-go. Het leven in Amerika is dan ook heel snel. Ze zoeken altijd manieren om iets zo makkelijk mogelijk te doen.

Naast de hele fastfoodcultuur, zul je ook merken dat er een hele grote sportcultuur is als je gaat wonen in Amerika. Sport maakt een groot deel uit van het dagelijks leven. Bedenk een sport en je zult er een team voor hebben. Kinderen zitten van jongs af aan al op meerdere sporten tegelijk. Een sport kan zelfs een manier zijn waarmee je kunt studeren aan een van die grote universiteiten. Je hebt vast weleens in films van die grote college football wedstrijden gezien. En zo gaat het er in het echt ook aan toe.

Meer weten over de bedrijfscultuur?

Je leest het op onze pagina over werken in Amerika.


Weetjes

 • Het klimaat in Amerika verschilt onwijs. Een groot deel van het land heeft een landklimaat, maar andere delen hebben een woestijn-, pool- of een tropisch klimaat.
 • Feestdagen als Halloween en Thanksgiving zijn een hele happening en worden dan ook groots gevierd. Halloween is inmiddels een beetje overgewaaid naar Nederland. Toch is het nog lang niet te vergelijken met hoe groots ze het vieren in Amerika. Daar gaan ze echt all out.
 • Prijzen op menukaarten en in winkels zijn exclusief btw. Hoeveel belasting er bovenop komt, verschilt per staat. Wel zo handig om dit te onthouden als je uitrekent hoeveel iets precies kost.

Amerika vlag

Wat moet je regelen?

Het is niet makkelijk om te emigreren naar Amerika. Maak voor jezelf een checklist van alle dingen die je eerst stop moet zetten in Nederland. Denk aan huur, je telefoonabonnement en misschien zelfs verzekeringen. Next: wat heb je nodig voor Amerika? Je hebt altijd een visum nodig om te wonen in Amerika. Welke dat is, hangt af van je situatie. Heb je een werk- of een studentenvisum nodig? Verdiep je daar goed in, want een fout is snel gemaakt. Je kunt altijd contact opnemen met de Amerikaanse ambassade in Nederland. Zo weet je zeker dat je goed zit.

Niet onbelangrijk: een dak boven je hoofd. Want hoe kom je aan een woning in Amerika? Er zijn verschillende websites of Facebookgroepen die je kunt gebruiken voor je zoektocht. Denk bijvoorbeeld aan student.com of streeteasy.com. Ook maken Amerikanen veel gebruik van Craigslist. Dit is een soort extreem uitgebreide Marktplaats, waar dus ook appartementen worden aangeboden. Let wel: er staan ook veel shady dingen op Craigslist, dus doe je research.

Ga je minder dan twee jaar in Amerika wonen? Dan kun je een internationale zorgverzekering afsluiten. In Amerika is de zorg net wat anders geregeld dan hier. Of je moet het zelf betalen of je werkgever vergoedt je zorgkosten. Voor mensen die tijdelijk willen wonen en werken in Amerika, is de internationale zorgverzekering een goede optie.

Via YoungCapital wonen in Amerika

Wonen in Amerika zonder greencard is niet makkelijk. Toch maakt YoungCapital het mogelijk. Wat er allemaal precies mogelijk is via YoungCapital, verschilt natuurlijk per vacature. Zo hebben we vacatures die het mogelijk maken om naar een stad in Amerika te verhuizen. Meestal is dit tijdelijk werk. Of dat nou minder dan drie maanden is of je ervoor kiest om wat langer in Amerika te wonen, die keuze is dan aan jou. Lees de vacaturetekst goed door, dan weet je precies wat je te wachten staat. Staan er momenteel geen vacatures voor Amerika online? Schrijf je dan in voor onze poolvacature. Zo houden we jou op de hoogte als er iets interessants voor je is.

Amerika, Venice beach

Check onze vacatures in Amerika

Ervaringen van onze kandidaten in het buitenland

Overzicht wonen in Amerika

Valuta Amerikaanse dollar ($)
Officiële taal Engels
Hoofdstad Washington D.C.
Tijdzone (wintertijd) GMT-5 tot GMT-10
Minimumloon per maand € 2.200

Veelgestelde vragen

 • Hoe duur is wonen in Amerika?

 • De kosten van wonen in Amerika zijn erg verschillend per staat. Zo zit er veel verschil tussen de huizenprijzen, maar ook de prijzen van levensmiddelen. Over het algemeen is wonen in Amerika net zo duur als in Nederland.

 • Heb je een visum nodig om in Amerika te wonen?

 • Ja, je hebt een visum nodig om naar Amerika te verhuizen. Welk visum dat is, hangt af van jouw situatie. Verdiep je in de verschillende soorten visa, zodat je precies weet welke jij moet aanvragen.

 • Hoe kan je in Amerika wonen?

 • Je kunt in Amerika wonen en werken als je een visum hebt. Ook kun je via YoungCapital werken in Amerika. Bekijk de openstaande vacatures en wie weet staat jouw droombaan daar wel tussen.

Bekijk ook eens deze landen en steden