WERKEN IN ENGELAND

Jouw carrière in Engeland

Heb jij altijd al willen werken in het buitenland? En het liefst in een land niet ver van huis en waar je zeker weet dat je jezelf verstaanbaar kunt maken? Dan is Engeland zeker een goede keuze voor jou. Het land van de pubs, rode telefooncellen en waar het koningshuis heel belangrijk is. Hoe cliché het ook is, het zijn waarschijnlijk de eerste dingen waar je aan denkt. Maar werken in Engeland, hoe is dat en wat zijn de grootste cultuurverschillen? YoungCapital vertelt je alles over werken aan de andere kant van de Noordzee.

Kun je niet langer wachten en wil je zo snel mogelijk werken in Engeland? Check dan meteen alle vacatures in Engeland. Misschien staat jouw droombaan daar nu al tussen.

Waarom werken in Engeland?

Wat werken in Engeland zo aantrekkelijk maakt? De taal. Als je al een goed woordje Engels spreekt, is verhuizen naar Engeland dus heel laagdrempelig. Je hoeft geen nieuwe taal te leren en zelfs in de supermarkt kun je jezelf verstaanbaar maken. Nog een groot voordeel is dat je lekker dicht bij huis bent. Met de boot, het vliegtuig of de trein ben je er binnen no time. Dat is handig voor jou als je een weekendje naar huis wilt, maar ook voor al jouw vrienden en familie die wel benieuwd zijn hoe jij erbij zit in Engeland.

Voordelen van werken in Engeland

 • Werken en de kans om Engeland te ontdekken tegelijkertijd. Dat klinkt toch fantastisch? Engeland heeft namelijk heel veel moois te bieden.
 • Er wonen ongeveer 150.000 Nederlanders in Engeland en er zijn meerdere Facebookgroepen (ja hoor, dit kan nog gewoon) waar je mensen kunt ontmoeten. Grote kans dat je dus ook snel Nederlandse contacten kunt leggen.
 • Over het algemeen liggen de salarissen hoger in Engeland. Dat betekent dat je waarschijnlijk net iets meer gaat verdienen als je gaat werken in het Verenigd Koninkrijk.

Nadelen van werken in Engeland

 • Engeland heeft ongeveer hetzelfde klimaat als Nederland, dus als je op zoek bent naar een exotische plek, is Engeland helaas niet de plek voor jou.
 • Het leven in Engeland is een stuk duurder dan wij gewend zijn in Nederland. Gelukkig liggen de salarissen wat hoger, dus dat compenseert het wel.
 • Emigreren naar Engeland na Brexit is een stuk moeilijker geworden. Het duurt nu veel langer voordat je visum goedgekeurd wordt, dus dat is handig om te onthouden.

brug in Engeland

Informatie over werken in Engeland

Als je gaat werken in het Verenigd Koninkrijk heb je ook met een andere werkcultuur te maken. Over het algemeen zijn de Britten en Nederlanders redelijk hetzelfde. Maar toch zijn er ook zeker verschillen. Om je goed voor te bereiden heeft YoungCapital dat al helemaal voor je uitgezocht.

Work hard, play hard

In Engeland geloven ze in een sterke ‘work hard, play hard’ cultuur. Na een lange werkdag nog een pint drinken in de plaatselijke pub met je collega’s? Je zult merken dat dat heel gebruikelijk is als je gaat werken in Engeland. Hoe gezellig en open dat ook klinkt, het zal je misschien wel verbazen dat ze in Engeland een stuk formeler en zakelijker met elkaar omgaan. Meteen over je privéleven beginnen op je eerste werkdag is dus eigenlijk not done. Zodra je je collega’s wat beter leert kennen, staan ze ook een stuk meer open om alles over je privéleven aan te horen. Toch worden collega’s, ondanks hun positie en functie, met hun voornaam aangesproken.

Kleding

In het uitgaansleven is de kans groot dat je niet welkom bent als je in een t-shirt en spijkerbroek aan komt zetten. Veel vrouwen gaan dan ook met hoge hakken en een jurkje richting de club en kiezen mannen eerder voor een net overhemd. Deze regels gelden ook een beetje op de werkvloer. Het ligt er natuurlijk aan bij welk bedrijf je aan de slag gaat, maar het wordt gewaardeerd als je in een gestreken overhemd of een pak verschijnt. Bij wat jongere bedrijven worden spijkerbroeken al meer getolereerd, maar wel belangrijk dat je dit goed uitzoekt voor je eerste dag als je gaat werken in Engeland. Better safe than sorry.

Feestdagen

Je bent natuurlijk benieuwd welke vrije dagen je alvast in je agenda kunt zetten als je gaat werken in Engeland. Komt dat even goed uit, want wij hebben ze voor je op een rijtje gezet. Sommige feestdagen worden alleen in bepaalde regio’s gevierd. Kijk dus goed welke data voor jou van toepassing zijn.

 • Nieuwjaarsdag - 1 januari;
 • New Year Holiday (Schotland) - 2 januari;
 • Saint Patrick’s Day (Noord-Ierland) - 17 maart;
 • Goede vrijdag - een vrijdag in maart of april;
 • Tweede Paasdag - een maandag in maart of april;
 • May Bank Holiday - 1 mei;
 • Spring Bank Holiday - laatste maandag van mei;
 • Battle of the Boyne (Noord-Ierland) - 12 juli;
 • Summer Bank Holiday (Schotland) - eerste maandag van augustus;
 • Summer Bank Holiday - laatste maandag van augustus;
 • St. Andrew’s Day - 30 november;
 • Kerstmis - 25 december;
 • Boxing day - 26 december.

Maak een account aan

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak binnen 2 minuten een gratis een account aan en vind die leuke baan in het buitenland.

Wat moet je regelen?

Zoals we al eerder zeiden: emigreren naar Engeland na Brexit is moeilijker geworden, omdat je nu met meer dingen rekening moet houden. Eén van de belangrijkste dingen is dat het aanvragen van een visum nu veel langer duurt dan voorheen. Je moet in sommige gevallen rekening houden met zes maanden. Wel zo belangrijk dat je er dus op tijd bij bent. Met een ‘Tier 5 Government Exchange visa’ kun je 12 tot 24 maanden stage lopen of werken in Engeland. Kom je er niet helemaal uit of weet je niet zeker of je alles geregeld hebt? Laat je goed informeren door de Britse ambassade in Nederland. Zo weet je zeker dat je geen fouten maakt en niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Benieuwd hoe je aan een appartement komt?

In ons artikel over wonen in Engeland lees je wat je allemaal moet regelen voor je verhuizing naar Engeland.

Via YoungCapital werken in Engeland

Wist je dat je ook via YoungCapital kunt werken in Engeland? Bij ons vind je altijd de leukste vacatures bij onze overburen. Wij helpen je bij het vinden van de vacature die perfect bij je past. Het voordeel van werken via YoungCapital is dat je altijd een Nederlandse contactpersoon hebt waar jij terecht kunt met al je vragen en problemen. Tip: lees goed de vacaturetekst, want soms is het een en ander al voor je geregeld. Denk bijvoorbeeld aan je vliegtickets of een woning. Lekker, toch?

Londen, Engeland

Check onze vacatures in Engeland

Ervaringen van onze kandidaten in het buitenland

Veelgestelde vragen

 • Kan ik werken in Engeland?

 • Ja, dat kan. Je moet hier wel het een of ander voor regelen. YoungCapital kan je hierover adviseren.

 • Heb ik een werkvergunning nodig om te werken in Engeland?

 • Ja, je hebt een werkvergunning nodig om te werken in Engeland. Het soort vergunning of visum dat je nodig hebt is afhankelijk van jouw situatie. Laat je hierover informeren bij de Britse ambassade in Nederland.

 • Hoe kan ik solliciteren om in Engeland te werken?

 • Via YoungCapital solliciteren voor een baan in Engeland is binnen no time gefixt. Het enige wat jij hoeft te doen is klikken op de solliciteerknop en de stappen te volgen. Easy, hè?

Bekijk ook eens deze landen en steden