WERKEN OP IBIZA

Jouw carrière op Ibiza

Heb jij altijd al willen werken op Ibiza, maar nooit die stap durven zetten? Of begin jij binnenkort aan dit grote avontuur? Dan wil je vast meer weten over werken op Ibiza. Want hoe zit dat met de werkcultuur? En welke dagen ben je vrij als je gaat werken op Ibiza? YoungCapital heeft alles uitgezocht wat je moet weten, zodat je straks voorbereid aan de slag kunt.

Kun je niet wachten en vertrek je het liefst vandaag nog? Neem dan snel een kijkje bij de openstaande vacatures op Ibiza. Wie weet staat daar nu al iets leuks voor je tussen.

Waarom werken op Ibiza?

Zon, zee, strand en goede feestjes: eigenlijk zou dat al reden genoeg moeten zijn om te verhuizen naar Ibiza. Als je gaat werken op Ibiza heb je het hele jaar te maken met lekker weer. De zomers zijn warm en de winters zijn mild, wie wil dat nou niet? In de zomer is Ibiza heel toeristisch, waardoor er ook veel seizoenswerk is. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een baan in de horeca of toerisme, is Ibiza dus een ideale plek. Maar verhuizen naar Ibiza is niet niks, dus wij hebben de voor- en nadelen van werken op Ibiza voor je op een rijtje gezet.

Voordelen van werken op Ibiza

 • Na je werkdag nog even surfen? Als je van wateractiviteiten houdt zit je op Ibiza helemaal goed. Op Ibiza kun je werk en vrije tijd heel goed combineren.
 • Ben jij iemand die van een relaxte sfeer houdt? Ibiza is ook wel bekend als hippie-eiland en je merkt dat de mensen heel relaxed zijn.
 • Houd jij wel van een feestje op z'n tijd? Dan is dit party eiland zeker de plek voor jou. In het hoogseizoen vind je hier enorm veel feesten, met de grootste dj’s in de line-up.

Nadelen van werken op Ibiza

 • Wonen op Ibiza is helaas niet goedkoop. Je moet rekening houden met huurprijzen als in Amsterdam. Natuurlijk kun je ook wel betaalbaar wonen op het eiland, maar is het soms lastig om een betaalbare woning te vinden.
 • Ook al is Ibiza een enorm toeristische plek, er zijn nog steeds Spanjaarden die weinig Engels spreken. Als je een praatje wilt maken met de lokale bevolking is het dus handig om een klein beetje Spaans te leren.
 • Mañana, mañana. Op Ibiza heb je, net als in de rest van Spanje, ook te maken met deze term. Waarom zou je vandaag iets doen, als het ook morgen kan. Wel handig om hier rekening mee te houden als je bijvoorbeeld zit te wachten op belangrijke papieren of iets moet regelen.

Ibiza

Informatie over werken op Ibiza

Maar werken op Ibiza, hoe is dat? Met welke cultuur heb je te maken en hoe zit het precies met de lunch? Om jou alvast voor te bereiden op wat je te wachten staat, hebben wij dat voor je uitgezocht.

Buiten de deur lunchen

Net als in de rest van Spanje heb je op Ibiza te maken met siësta. Dit houdt in dat de meeste winkels en bedrijven tussen 14:00 en 17:00 dicht zijn. Wat dat betekent voor jou als je gaat werken op Ibiza? Een extra lange lunch. Bij de meeste bedrijven heb je een lunchpauze van ongeveer drie uur. Sommige mensen kiezen er dan voor om naar huis te gaan om samen met hun familie te lunchen en even een powernap te doen. Maar andere mensen kiezen voor bonding time met hun collega’s en genieten samen van een uitgebreid driegangenmenu. Dat klinkt misschien alsof je rekening aan het einde van de maand aardig is geplunderd door al die lunches. Niets is minder waar, want zo’n uitgebreide lunch kost meestal maar € 10,-.

Mañana, mañana

Dat Ibiza zo’n relaxte vibe heeft is natuurlijk fantastisch, maar dat zul je ook merken in het bedrijfsleven als je gaat werken op Ibiza. De meeste mensen houden van hard werken en weten wel van aanpoten. Maar toch hoor je vaak ‘mañana, mañana’. Als iets morgen kan, zullen veel mensen er ook echt voor kiezen om het morgen pas te doen. En dat kan frustrerend zijn. Kijk er dus niet gek van op als je baas of collega iets niet ‘op tijd’ (volgens jou dan) af heeft of het tot morgen uitstelt. Ook handig om te onthouden als je bijvoorbeeld bepaalde documenten nodig hebt voor je huurcontract of om een bankrekening te openen.

Feestdagen

Benieuwd welke vrije dagen je alvast kunt noteren in je agenda als je gaat werken op Ibiza? In onderstaande lijst vind je alle feestdagen van het eiland:

 • Nieuwjaarsdag - 1 januari;
 • Driekoningen - 6 januari;
 • Carnaval - een zondag in februari of maart;
 • Dag van de Balearen - 1 maart;
 • Pasen - een zondag in maart of april;
 • Mei feesten in Santa Eulalia - eerste zondag van mei;
 • Pinksteren - een zondag in mei of juni;
 • Día de la Hispanidad - 12 oktober;
 • Allerheiligen - 1 november;
 • Dag van de Grondwet - 6 december;
 • Kerst - 25 & 26 december.

Maak een account aan

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak binnen 2 minuten een gratis een account aan en vind die leuke baan in het buitenland.

Wat moet je regelen?

Vrij weinig. Als je gaat verhuizen naar Ibiza, hoef je als EU-burger niet veel te regelen. Je mag namelijk overal in Europa werken en wonen, zonder dat je een visum hoeft aan te vragen. Wil je langer dan drie maanden blijven? Schrijf je dan bij aankomst in Spanje in bij de gemeente als je gaat werken in Spanje. Neem een geldige ID-kaart of paspoort mee en zorg ervoor dat je in Nederland uitgeschreven bent. Als je dit hebt gedaan, kun je namelijk een NIE-nummer aanvragen. Dit nummer is een identiteitsnummer dat je nodig hebt om een arbeidsovereenkomst of huurcontract te tekenen. Ook heb je dit nummer nodig om een bankrekening te openen. Niet onbelangrijk dus, dat NIE-nummer.

Benieuwd hoe het zit met je zorgverzekering en hoe je aan een woning komt?

Dat lees je in ons artikel over wonen op Ibiza.


Via YoungCapital werken op Ibiza

Wist je dat je via YoungCapital kunt werken op Ibiza? Via ons vind je de leukste vacatures op dit eiland. En wij helpen je bij het vinden van die perfect match. Wat nog meer handig is aan werken via YoungCapital? Als jij al lang en breed zit te genieten op Ibiza, heb je in Nederland een contactpersoon waar je terecht kunt met al je vragen. Wel lekker, iemand die dezelfde taal spreekt toch? Neem dus snel een kijkje bij de vacatures op Ibiza. of schrijf je in voor de poolvacature. Wij geven je dan een belletje of sturen een mail als er weer een leuke uitdaging op Ibiza is. Dus, waar wacht je nog op?

Ibiza zee

Ervaringen van onze kandidaten in het buitenland

Veelgestelde vragen

 • Is er werk op Ibiza?

 • Ja, je kunt heel makkelijk werken op Ibiza. Omdat Ibiza een populaire vakantiebestemming is vind je er veel banen in de horeca en toerisme.

 • Hoe kun je werken op Ibiza?

 • Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging op Ibiza? Via YoungCapital vind je altijd de leukste vacatures. Check snel alles wat er op dit moment openstaat of schrijf je in voor de poolvacature. Voor je het weet ben jij aan het werk op Ibiza.

 • Kan ik als Nederlander werken op Ibiza?

 • Dat kan zeker. Als inwoner van de EU heb je geen werkvergunning nodig om aan de slag te kunnen op dit eiland.

Bekijk ook eens deze landen en steden