Magazijnbeheerder

Werken als magazijnbeheerder: iets voor jou?

Ben je toe aan jouw next step in de logistiek? Als je al een tijdje in een magazijn werkt, is een baan als magazijnbeheerder misschien wat voor je. In die functie heb je een lekker uitgebreid takenpakket en zorg je ervoor dat alle werkzaamheden in het magazijn soepel verlopen. Maar wat doe je precies op een werkdag? En wat is het salaris van een magazijnbeheerder? Na het lezen van onze uitgebreide functieomschrijving van een magazijnbeheerder weet je het allemaal.


Wat doet een magazijnbeheerder?

Een magazijnbeheerder (ook wel bekend als magazijnchef of warehouse manager) zorgt ervoor dat de dagelijkse logistieke processen in een magazijn soepel verlopen. Dankzij jou is de voorraad altijd on point, staan bestellingen op tijd klaar om verzonden te worden en weten de magazijnmedewerkers precies wat ze moeten doen. En o ja, je houdt je ook nog bezig met de planning, administratie, klanttevredenheid en veilig werken. En dan zijn we vast nog het een en ander vergeten. Je bent niet de eindverantwoordelijke (je hebt zelf namelijk ook een leidinggevende, zoals de logistiek manager), maar zonder jou zou het al snel een zooitje zijn in het magazijn.

Jouw werkdag als magazijnbeheerder

Zoals elke werkdag begin je ook deze ochtend achter de computer. Met een kop koffie binnen handbereik check je welke orders vandaag de deur uit moeten. Er is weer genoeg te doen, want er staat nog een flinke lading bestellingen te wachten. Bovendien moeten er nog gerepareerde toestellen naar klanten worden geretourneerd. Tijd voor actie dus.

Je neemt een kijkje bij het team magazijnmedewerkers. Zijn ze al lekker bezig en wat hebben ze nodig om vandaag goed te kunnen werken? De bubbelenveloppen voor de brievenbuspakketjes zijn bijna op, dus die vul je straks even aan. Eerst help je zelf mee met het klaarzetten van orders. Ook dat hoort erbij als magazijnbeheerder. Wanneer je een toetsenbord uit de schappen pakt valt je op dat de indeling van de producten logischer kan, dus dat zet je op je lijst met verbeterpunten.

Na de lunch kruip je weer even achter de computer. Je verwerkt een paar retouren, werkt een blik op de voorraad in het systeem en beantwoordt een mail van een leverancier. Ook bestel je een nieuw type gaming muismat waar nu al meerdere klanten naar gevraagd hebben. Daarna wil je aan de slag met het maken van een nieuwe indeling van de sectie toetsenborden in het magazijn. Maar dan rijdt er een magazijnmedewerker langs met een lading net geleverde computerschermen. Die nieuwe indeling moet even wachten, want jij moet de boel nu eerst coördineren. Never a dull moment dus als magazijnmedewerker. Niet gek dat je werkdag voorbijvliegt.

Waar werkt een magazijnbeheerder?

In een magazijn, natuurlijk. Het is een werkplek waar de hele dag door van alles gebeurt, dus het is belangrijk dat je van een beetje reuring houdt. Jij voelt je thuis in deze dynamische omgeving en kent het magazijn als je broekzak. Je kunt als magazijnbeheerder aan de slag bij verschillende werkgevers, zoals fabrikanten, logistieke bedrijven, productiebedrijven en grote winkel- en supermarktketens.

Om ervoor te zorgen dat alles in het magazijn lekker loopt, werk je samen met verschillende collega's. Je stuurt bijvoorbeeld magazijnmedewerkers en orderpickers aan die veel van het uitvoerende werk doen. Samen met de logistiek planner zorg je ervoor dat de personeelsroosters rond zijn en goederen altijd op tijd de deur uitgaan, ook in drukke periodes. En met de voorraadbeheerder of inkoper regel je alles op het gebied van voorraad, inkoop, en het assortiment. Daarnaast heb je veel contact met leveranciers en andere afdelingen binnen het bedrijf.

De taken van een magazijnbeheerder

 • Aansturen van magazijnmedewerkers.
 • Maken van de planning.
 • Bijhouden van de voorraad en plaatsen van orders.
 • Administratieve taken.
 • Toezien op veilig werken.
 • Zelf meewerken in het magazijn.
 • Contact onderhouden met leveranciers en andere afdelingen.

Maak een account aan

Wil je op de hoogte blijven van onze logistieke vacatures? Maak binnen 2 minuten een gratis een account aan en vind die leuke baan.

Werken als magazijnbeheerder: hoe is dat?

Elke baan heeft voor- én nadelen. Helemaal niet erg, tenzij die nadelen je slapeloze nachten bezorgen. Voordat je solliciteert, is het daarom slim om uit te zoeken wat er zo leuk en minder leuk is aan werken als magazijnbeheerder.

Voordelen van werken als magazijnbeheerder

 • Als magazijnbeheerder heb je 1001 dingen te doen en verveel je je geen moment. Je bent continu bezig en komt voor verschillende uitdagingen te staan. Een lekker afwisselende functie, dus.
 • Dit werk is echt iets voor jou als je toe bent aan een baan met meer verantwoordelijkheden. Je werkt aan verschillende skills en kunt uiteindelijk misschien wel doorgroeien tot manager.
 • Krijg je energie van teamwork? Dan zit je goed in het magazijn, want daar werk je samen met diverse collega's. Leuk, leerzaam én gezellig.

Nadelen van werken als magazijnbeheerder

 • Bij zo'n verantwoordelijke job komt ook een bepaalde werkdruk kijken. Daar moet je niet van in de stress schieten.
 • Je moet als magazijnbeheerder flexibel met je uren zijn. Zo verwacht je werkgever misschien wel van je dat je meer werkt in drukke periodes. Als jij zin hebt om lekker aan de slag te gaan en het geen probleem vindt om soms wat later thuis te zijn, komt dat helemaal goed.
 • Voor deze baan heb je al wat werkervaring in een magazijn nodig. Ben je starter? Dan kun je beter eerst op zoek naar een andere logistieke job.

Jouw salaris als magazijnbeheerder

Enthousiast over deze functie? Dan wil je vast weten hoeveel moneys deze baan je oplevert. Dus eh, wat verdient een magazijnbeheerder ongeveer? Het gemiddelde salaris van een magazijnbeheerder ligt rond de € 2.500 bruto per maand. Het gaat om een gemiddelde, dus het kan natuurlijk dat je wat meer of juist minder verdient. Het magazijnbeheerder salaris van een starter ligt meestal rond de € 2.100 bruto per maand. Hoe meer ervaring je opdoet en hoe meer verantwoordelijkheden je krijgt, hoe meer je gaat verdienen. Het salaris loopt zo op tot maximaal zo'n € 2.900 bruto per maand. Ook je opleidingsniveau en werkgever zijn van invloed op je loon als magazijnbeheerder.

De volgende stap als magazijnbeheerder

Als magazijnbeheerder heb je al een mooie functie met veel verantwoordelijkheden. Maar het kan natuurlijk dat je na een tijdje toe bent aan iets nieuws. Nieuwe uitdagingen, nog meer verantwoordelijkheden of een hoger salaris, bijvoorbeeld. Welke stap je dan het best kunt zetten, hangt af van jouw talenten en ambities. Ben jij bijvoorbeeld een echte regelneef? Dan is logistiek coördinator misschien een mooie stap. Je regelt dan niet alleen alles binnen het magazijn, maar ook daarbuiten. Je verzorgt bijvoorbeeld het transport en zorgt ervoor dat de zendingen op de afgesproken tijd op hun eindbestemming zijn.

Een andere optie is een baan als logistiek engineer. In deze functie ga je op zoek naar operationele oplossingen. Ze zoekt bijvoorbeeld uit hoe je transport of routes optimaliseert, de opslagcapaciteit uitbreidt of de kosten beperkt. Deze job is vooral interessant voor jou als je het in jouw baan als magazijnbeheerder leuk vindt om de werkprocessen in het magazijn te verbeteren.

Magazijnbeheerder worden: wat heb je nodig?

Als magazijnbeheerder zorg je ervoor dat de dagelijkse werkzaamheden in het magazijn op rolletjes lopen. Het is daarom belangrijk dat je precies weet hoe het er in een magazijn aan toegaat. Je hebt dus al wat werkervaring in de logistiek nodig als je in deze functie aan de slag wilt. Een relevante opleiding (zoals de hbo-studie Logistics Management) of cursus op het gebied van magazijnbeheer kan je helpen om nuttige kennis en skills op te doen, maar is niet altijd verplicht. Je werkgever kan je ook vragen om een heftruckcertificaat en VCA-diploma.

Jouw skills

Met alleen logistieke ervaring en eventueel een relevant diploma of certificaat ben je er nog niet. Je moet namelijk ook het juiste type zijn voor deze job. Wat maakt iemand nou echt een goede magazijnbeheerder? Het is vooral heel belangrijk dat je het overzicht bewaart. Hoewel je met 101 dingen tegelijkertijd bezig bent, weet je precies wat er speelt, wat er nog moet gebeuren en wie wat nodig heeft.

What else? Je stuurt natuurlijk een team aan, dus het is ook fijn als je duidelijk communiceert en weet hoe je mensen motiveert. En omdat je als magazijnbeheerder in de logistiek werkt, weet je uiteraard van aanpakken. Je steekt graag je handen uit de mouwen om je team te helpen, maar vindt het net zo leuk om een halfuur later de administratie bij te werken (ervaring met ERP- en/of WMS-systemen komt daarom zeker van pas). Die combi vind jij fantastisch, want vroeger op de middelbare school kon je al niet kiezen tussen economie en lichamelijke opvoeding.

Cheat sheet voor je cv

Ben jij van plan om te solliciteren op een baan als magazijnbeheerder? Met deze skills op je cv vergroot je je kansen op de baan enorm.

Skills magazijnbeheerder
Besluitvaardig Leiderschap
Communicatie Plannen
ERP- en WMS-systemen Samenwerken
Heftruckcertificaat VCA-diploma

Check onze logistieke vacaturesEen andere baan in de logistiek

In het magazijn is er dus genoeg te doen, bijvoorbeeld als magazijnbeheerder, maar ook daarbuiten heb je een heleboel opties. De logistiek is namelijk een ontzettend brede sector die iedereen wel wat leuks te bieden heeft. Zoek je bijvoorbeeld een flexibele bijbaan voor naast je studie? Dan zijn banen als fietskoerier en krantenbezorger interessant. Ben je juist toe aan een uitdagende fulltime functie? Ook dan is de logistiek misschien interessant voor je. Zet je commerciële skills in als inkoopmanager of zet je in voor een veilige werkomgeving als veiligheidsadviseur. De keuze is reuze.

Overzicht magazijnbeheerder

Beroepsgroep Logistiek
Opleidingsniveau Mbo, hbo
Salarisindicatie (21+) € 2.100 tot € 2.900

Veelgestelde vragen

 • Wat doet een magazijnbeheerder?

 • De belangrijkste werkzaamheden van een magazijnbeheerder zijn het aansturen van uitvoerend personeel, het bijhouden van de voorraad, het maken van de planning en het uitvoeren van administratieve werkzaamheden. Dankzij jou lopen de dagelijkse werkzaamheden in het magazijn op rolletjes.

 • Kan ik via YoungCapital aan de slag als magazijnbeheerder?

 • Ja, dat kan. Tussen onze logistieke vacatures kom je ook weleens banen als magazijnbeheerder tegen. Check ons actuele aanbod en solliciteer als er iets leuks tussen zit.

 • Wat verdient een magazijnbeheerder?

 • Het salaris van een magazijnbeheerder ligt meestal tussen de € 2.100 en € 2.900 bruto per maand.

Bekijk ook eens deze logistieke functies