YoungCapital Company Blog

It's not all about the money

Werken jongeren echt alleen maar voor de centen? Voor het YOUNG-artikel It’s not all about the money vroegen we het aan vijf van hen. Waaronder aan Samar Ahmed (23). Samar zit vol ambitie. Ambitie die ze nu als public affairs consultant bij Dröge & van Drimmelen benut, maar die ze in wil zetten voor een betere wereld.

Maatschappelijke impact maken, waar is dat vandaan gekomen?

“Ik startte met mijn bachelor Media & Communicatie aan de Erasmus Universiteit. Het ging vaak over de politiek. Dat vond ik zo interessant dat ik daar volledig voor wilde gaan. Dus toen ben ik aan de UvA politicologie gaan studeren. De focus ligt daar volledig op maatschappelijke vraagstukken. Duidelijk maken hoe de wereld in elkaar zit. Dan merk je pas hoeveel dingen er goed zijn, maar ook hoeveel dingen er fout zitten. Op dat punt ging ik nadenken over wat ik belangrijk vind en waaraan ik wil bijdragen. Als je bent opgegroeid in een samenleving vol kansen, vind ik dat je verplicht bent om terug te geven aan diegene die dat niet hebben.

En: waar wil je aan bijdragen?

“Nou, ik probeer nu zoveel mogelijk te leren op het gebied van public affairs om erachter te komen welke onderwerpen ik interessant vind en welke kant ik op wil. Al neig ik naar vrouwenrechten en ontwikkelingssamenwerking.”

Waarom die onderwerpen?

“Kijk naar vrouwenrechten. Je ziet wel wat verbetering, maar mannen krijgen vaak nog meer betaald dan vrouwen. Dat frustreert me. Ik vind het ook schokkend dat veel vrouwen financieel afhankelijk zijn van hun man. En dat de representatie van vrouwen in politieke partijen nu veel minder is dan vroeger. Het blijft een punt van aandacht.”

Komt dat terug in je werk als public affairs consultant?

“Met deze onderwerpen houden wij ons qua business niet bezig, maar op de werkvloer zeker wel. Collega’s onder elkaar. En we krijgen ook de ruimte om ons in te zetten voor maatschappelijke zaken die wij belangrijk vinden.”

Vertel, hoe zit dat?

“We worden door het bedrijf gestimuleerd om bijvoorbeeld lid te worden van een politieke partij of maatschappelijke organisatie. Zo ben ik lid van WO=MEN, een vrouwenrechtenorganisatie. Zij lobbyen actief voor internationale vrouwenrechten. Ik vind het zo indrukwekkend wat zij doen. Ze geven lezingen en je kunt je aansluiten bij werkgroepen, netwerkborrels en projecten. Dat laatste is mijn doel. Ik mag hier van mijn werkgever werkuren voor gebruiken, omdat je werkt aan een betere wereld. Superfijn!”

Waar zie je jezelf over 10 jaar?

“Het liefst bij de Verenigde Naties bij UN Women. Zij zetten zich in voor gendergelijkheid en empowerment van vrouwen. Dat lijkt me heel tof. Maar wie weet zoek ik het wel nationaal en zit ik opeens in de Tweede Kamer. Zolang ik impact kan maken met mijn werk en bijdraag aan een gelijke toekomst, is mijn doel bereikt.”

Dit interview is onderdeel van het artikel ‘It’s not all about the money: waarom jongeren werken’ van ons magazine YOUNG. Wil je meer weten over wat jongeren drijft? Vraag YOUNG hier gratis aan

Waarom jongeren werken

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.