YoungCapital Company Blog

Het is niet zonder reden dat ik doe wat ik doe in mijn werk. Natuurlijk vind ik mijn baan fantastisch, maar ik vind het te gek dat ik ook kan bijdragen aan een betere maatschappij. Bij YoungCapital hebben we als missie om alle jongeren aan het werk krijgen. Dat doen we onder andere met team Everybody Work.

Dat is - zeg ik op z’n Wij van WC Eend’st - een geweldig initatief. Met jobcoaches en recruiters richten we onze pijlen op jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Omdat ze een fysieke of mentale beperking hebben, waardoor ze moeilijk aan het werk komen. Terwijl dat nooit de reden zou mogen zijn om niet aan het werk te kunnen. 

Onze recruiters en jobcoaches helpen deze kandidaten in de breedste zin van het woord, van ze aan een baan helpen bij de juiste werkgever tot coachen op behoeftes. Zoals: waar wil je heen met je carrière? En waar loop je tegenaan?

Werk is voor iedereen van belang

Werk is namelijk niet alleen belangrijk voor werkgevers. Natuurlijk is het fijn als je alle functies gevuld hebt en goed draait dankzij je personeel. Werk levert geld op en genoeg geld zorgt voor onafhankelijkheid, zelfredzaamheid. Dat voegt voor veel mensen waarde toe aan hun leven. Je wordt gezien als individu, in plaats van dat je wederom in een hokje wordt geplaatst. Omdat iemand samen met jou kijkt naar wat wél kan.

Ik geloof dat iedereen krachten en valkuilen heeft. Je kunt altijd ergens aan bijdragen! Dat is niet alleen goed voor de arbeidsmarkt, maar vooral ook voor degene die werkt. Werken draagt bij aan je ontwikkeling en zelfontplooiing. Neem bijvoorbeeld Rianne uit Venlo. Ze kampt met paniekaanvallen en heeft daardoor een flink gat op haar cv. Potentiële werkgevers haakten af. Tot ze bij Everybody Work terechtkwam. Inmiddels is Rianne erg gelukkig op haar werk én privé, vertelde ze recent aan het AD.

Minder krapte, meer tevredenheid

We hebben wat dit onderwerp betreft wel ‘geluk’ met de huidige tijdsgeest, er is veel krapte op de arbeidsmarkt. Bedrijven worden creatiever in het werven van talent en staan meer open voor alternatieven. Langzaam beginnen veel bedrijven in te zien dat jongeren met een beperking minstens zoveel waarde toevoegen op de werkvloer als iedereen.

Want die waarde, die is er absoluut. Mensen die heel graag aan het werk willen maar lastiger aan een baan komen, zijn doorgaans gemotiveerde en loyale medewerkers. Met Everybody Work hebben we dat in de praktijk gemerkt. Je maakt daarnaast impact door bij te dragen aan een inclusievere arbeidsmarkt en het verrijkt je werkvloer. Wat vervolgens weer zorgt voor meer betrokkenheid onder medewerkers én meer tevredenheid. Win-win, toch?

Team Para Atletiek

Sinds augustus vorig jaar zijn we de hoofdsponsor van Team Para Atletiek, wat mooi aansluit op Everybody Work. We zitten op dezelfde lijn als dit team professionele para-atleten: met de juiste inzet kun je alles leren. Van professioneel atleet tot je droombaan.

Bij sponsorships kijken we niet alleen naar wat het ons oplevert, maar ook waar we aan bij kunnen dragen. Dat kunnen we in dit geval, financieel. Het past bij onze visie. Deze atleten hebben in hun leven al de nodige tegenslagen gehad, hoe tof is het als wij een kleine bijdrage mogen doen zodat ze misschien wel naar de Paralympische Spelen in Parijs kunnen in 2024?

Everybody Work staat nog in de kinderschoenen, maar ik ben nu al zo trots op wat onze recruiters en jobcoaches hebben neergezet. Iedereen moet mee kunnen doen in de maatschappij en dat betekent ook werk voor iedereen. Een beperking of niet. Gelukkig zien steeds meer bedrijven en uitzenders dat in. Op naar een Nederland waarin iedereen een baan kan krijgen. Gat in je cv of niet.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.