Best betaalde logistieke banen

Top 5 best betaalde logistieke banen

Weleens gedacht aan werken in de logistiek? Goed nieuws voor jou: wij zochten uit wat de best betaalde logistieke banen zijn. En dan hebben we het niet over hoge functies die je pas na 10 jaar werkervaring oppakt, maar over jobs die je gewoon via YoungCapital kunt scoren. Misschien denk je nu alleen aan werk als bezorger of orderpicker, maar er is nog veel meer mogelijk in de logistiek waarmee je lekker veel money verdient. Nieuwsgierig? Check op deze pagina de 5 best betaalde logistieke banen die wij aanbieden. Meer interesse in andere soorten jobs? Bekijk dan onze andere pagina’s met best betaalde banen via YoungCapital.

1. Supply chain manager

Misschien een inkoppertje, maar we zetten ‘m toch in onze lijst met best betaalde logistieke banen: supply chain manager. Deze functie staat aan het hoofd van de supply chain. De supply-wat? Supply chain is een mooi woord voor productieproces. Binnen deze functie ben je dus verantwoordelijk voor het verloop van een productiestroom, van het opslaan van nieuwe producten in het magazijn tot het op tijd laten vertrekken van vrachtwagens met ingepakte bestellingen. Je stuurt het personeel in een magazijn aan en maakt slimme aanpassingen in de workflow om bijvoorbeeld de snelheid te verhogen. Ben je een echte regelaar en zie je snel verbeteringen? Grote kans dat een baan als supply chain manager bij jou past.

Heb je ambitie om manager te worden, maar niet per se voorkeur voor een bepaalde branche? Dan is supply chain manager sowieso een interessante carrièrekeuze. Er is namelijk een hoop vraag naar deze managers én het is vaak mogelijk om door te groeien tot deze functie vanuit een job als magazijnmedewerker. Dat betekent dat je niet altijd een lang opleidingstraject hoeft te volgen. En dat terwijl supply chain manager bij de best betaalde logistieke banen hoort.

Wat levert het op?

Leuk dat dit een van de best betaalde logistieke banen bij YoungCapital is, maar levert een job als supply chain manager nou écht goed geld op? Als starter verdien je per maand zo’n € 2.500 tot € 3.000 bruto, wat gemiddeld tussen de € 15,- en € 16,- per uur is. Dat is een mooi startsalaris, maar nog mooier is dat je al snel flinke stappen maakt. Met een aantal jaar ervaring kan er tot wel € 9.000 op je maandelijkse loonstrook staan.

Alle feiten op een rijtje

 • Startsalaris rond de € 15,50 per uur.
 • Een bruto maandsalaris van € 2.500 tot maximaal zo’n € 9.000.
 • Flinke stappen maken qua salaris, volgens de cao.
 • Goede doorgroeimogelijkheden naar deze functie vanuit jobs als orderpicker en magazijnmedewerker.

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 3 juni 2022

2. Logistiek planner

Een best betaalde baan in de logistiek betekent niet per se dat je constant leidinggeeft of zware pakketten heen en weer sjouwt. Een functie die ook supergoed verdient, is logistiek planner. Als planner ben je niet in de gangen van het magazijn te vinden, maar zit vooral achter de computer. Vanuit daar zorg jij ervoor dat alles binnen de goederenstroom smooth verloopt. Werk je voor een groot (online) warenhuis? Dan is een van je taken het inplannen van de routes van bezorgers. Jij bent er dus verantwoordelijk voor dat klanten hun pakketjes op tijd krijgen én dat de bezorgers volgens een efficiënte route rijden. Is pietje-precies werken achter de schermen iets voor jou? Grote kans dat je deze functie wel wat vindt.

Wat levert het op?

Binnen deze baan verschilt het enorm per werkgever wat je precies verdient en welke eisen bij de job horen. Zo heb je bij het ene bedrijf geen diploma nodig, terwijl de andere werkgever hbo-werk- en -denkniveau vraagt. In ieder geval hoort logistiek planner zeker bij de best betaalde logistieke banen. Je verdient ruwweg tussen de € 14,- en € 18,- per uur. Werk je op onregelmatige tijden? Dat betekent meer euro’s op je bankrekening, want als je werkt in de avond of in het weekend heb je in de logistiek recht op toeslag bovenop je uurloon. Ka-ching!

Alle feiten op een rijtje

 • Het startsalaris ligt gemiddeld tussen de € 14,- en € 18,- per uur, exclusief toeslagen.
 • Een maandsalaris tussen de € 2.400 en € 3.100 bruto, exclusief toeslagen.
 • Leuke toeslagen bovenop je uurloon voor werken op onregelmatige tijden, zoals in de avond of in het weekend.
 • Goede doorgroeimogelijkheden, bijvoorbeeld naar supply chain manager.
 • Wisselende functie-eisen per bedrijf.

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 3 juni 2022

Maak een account aan

Wil je op de hoogte blijven van onze best betaalde banen? Maak binnen 2 minuten een gratis een account aan en vind die leuke baan.

3. Chauffeur

Elke dag onderweg zijn in je eigen vrachtwagen of (bestel)bus? Misschien verwacht je niet dat chauffeur een van de best betaalde logistieke banen via YoungCapital is, maar toch levert het goede money op. Denk trouwens niet automatisch aan het besturen van een vrachtwagen, want er zijn allerlei verschillende soorten banen als chauffeur. Wat dacht je bijvoorbeeld van het bezorgen van maaltijdboxen of boodschappen? En heb je al eens gehoord van flitsbezorgers, zoals Flink en Zapp? Die bezorgen razendsnel producten bij mensen thuis, vaak al binnen tien minuten. Da’s een uitdagende job, waarbij je goed beloond wordt met toeslagen en soms zelfs bonussen. Vaak kun je als flits- of boodschappenbezorger al vanaf een paar uur per week werken, waardoor het een van best betaalde bijbanen is. En het beste van werken als chauffeur, bij wat voor bedrijf dan ook? Je hebt er bijna nooit een diploma voor nodig, alleen een geldig rijbewijs. Dat maakt het ook een van de best betaalde banen zonder diploma.

Wat levert het op?

Met een gemiddeld uurloon tussen de € 10,- en de € 14,- lijkt deze job misschien niet bij de best betaalde logistieke banen te horen. Maar als chauffeur heb je recht op allerlei toeslagen. Moet je ‘s nachts lange afstanden rijden? Of werk je onregelmatige diensten? Verwacht dan een mooi extra percentage bovenop je uurloon. Hoe hoog de toeslagen zijn? Dat verschilt per werkgever. Het is dus slim om tijdens het solliciteren goed te letten op de hoogte van deze toeslagen.

Alle feiten op een rijtje

 • Het uurloon ligt tussen de € 10,- en de € 17,- voor starters, exclusief toeslagen.
 • Per maand verdien je gemiddeld € 1.700 tot zo’n € 3.050 bruto, exclusief toeslagen.
 • Boven op je uurloon krijg je allerlei toeslagen, bijvoorbeeld wanneer je ‘s nachts of in de weekenden werkt.
 • Er is geen diploma of specifiek opleidingsniveau vereist.
 • Je hebt een geschikt rijbewijs nodig.

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 3 juni 2022

4. Inkoper

Een andere, misschien iets minder bekende job die bij de best betaalde banen in de logistiek hoort, is inkoper. Dit is, net als de planner, een functie die wat meer achter de schermen werkt. Jij houdt je als inkoper namelijk bezig met - yep, logisch - het inkopen van producten. Dat houdt in dat je contact hebt met leveranciers en de afspraken die je met hen maakt goed vastlegt in de administratie. De beste deal vinden tussen alle leveranciers? Da’s een toffe uitdaging voor jou. Gaat er iets fout in de financiële administratie? No problemo, jij lost het op. Deze functie is dus wat voor jou als je graag met cijfers werkt en heel precies bent.

Wat levert het op?

Net als bij de logistiek planner, verschilt het salaris van een inkoper per werkgever, maar de functie hoort ongetwijfeld in het lijstje met onze best betaalde banen in de logistiek. Het uurloon ligt ruwweg tussen de € 14,- en de € 20,- bruto. De precieze hoogte hiervan ligt meestal aan de functie-eisen. Vraagt de werkgever om hbo-werk- en -denkniveau? Dan ligt je uurloon dichter tegen de € 20,- aan, afhankelijk van je werkervaring. Is mbo-werk- en -denkniveau voldoende? Dan ligt je startsalaris waarschijnlijk een paar euro lager dan dat.

Alle feiten op een rijtje

 • Uurloon tussen de € 14,- en de € 20,-, afhankelijk van je opleidingsniveau en werkervaring.
 • Het maandsalaris ligt ongeveer tussen de € 2.500 en € 3.500 bruto op fulltime basis.
 • Vaak de mogelijkheid om zonder ervaring te beginnen als junior en uiteindelijk door te stromen naar een senior functie.

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 3 juni 2022

5. Supervisor of teamleider

De laatste van de best betaalde banen in de logistiek op onze lijst is, best logisch eigenlijk, de logistiek supervisor. Deze functie is net een stapje lager dan de supply chain manager en verdient dus wat minder, maar ligt wel sneller binnen handbereik. Als supervisor manage je een team van magazijnmedewerkers waarvoor jij verantwoordelijk bent. Je houdt hun ontwikkeling in de gaten, zorgt ervoor dat zij hun werk goed doen en draagt bij aan een prettige werksfeer. Je kunt vaak makkelijk doorgroeien tot deze functie vanuit een baan als magazijnmedewerker, zonder dat je hier een specifiek diploma voor nodig hebt. En het beste? Er is enorm veel vraag naar logistiek supervisors, dus de kans is groot dat je een toffe baan vindt waar ze jou graag hebben.

Wat levert het op?

Logistiek teamleider hoort niet alleen bij de best betaalde banen in de logistiek vanwege het uurloon, maar óók vanwege de mooie toeslagen die daar nog bovenop komen. Als supervisor in een magazijn werk je namelijk op dezelfde tijden als de magazijnmedewerkers, en die maken vaak uren in de avond of zelfs ‘s nachts. Daar staat een mooie toeslag tegenover. Zonder die toeslagen ligt het startsalaris ongeveer tussen de € 13,50 en € 16,- per uur. Per maand is dat zo’n € 2.300 tot € 2.800 bruto. Een ander voordeel van een job als logistiek supervisor? Zo’n leidinggevende baan staat super op je cv. En je hebt er niet eens altijd een specifiek diploma voor nodig.

Alle feiten op een rijtje

 • Startsalaris tussen de € 13,50 en € 16,- per uur.
 • Als starter verdien je tussen de € 2.300 en € 2.800 bruto per maand.
 • Geen specifiek diploma nodig, meestal is mbo-werk- en -denkniveau vereist.
 • Goede werkervaring voor op je cv.

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 3 juni 2022

Check onze best betaalde logistieke banenVeelgestelde vragen

 • Wat is de best betaalde chauffeurs baan?

 • Dat verschilt enorm per werkgever en precieze functie. Vaak verdienen banen als boodschappenbezorger of flitsbezorger erg goed. Kijk ook altijd of je extra toeslagen bovenop je uurloon krijgt. Vergelijk jouw opties en vind de best betaalde chauffeurs baan in ons overzicht met chauffeur vacatures.

 • Wat zijn jullie best betaalde transport banen?

 • Ons aanbod met vacatures in transport en logistiek wisselt continu, dus dat verschilt per keer. Meestal hebben onze banen als boodschappenbezorger het hoogste salaris. Vergelijk jouw opties door de functieomschrijvingen goed door te lezen. Vergeet daarbij niet te kijken naar toeslagen die nog bovenop het salaris komen.

 • Wat zijn de best betaalde logistieke banen waarvoor je geen diploma nodig hebt?

 • Voor veel goed betaalde banen in de logistiek heb je geen specifiek diploma nodig, maar moet je wel kunnen aantonen dat je mbo- werk- en -denkniveau hebt. Denk bijvoorbeeld aan functies als (vrachtwagen)chauffeur of logistiek teamleider.

Bekijk ook eens deze best betaalde banen