Best betaalde banen hbo

Top 5 best betaalde banen hbo

Heb jij een hbo-diploma op zak en sta je op het punt om te beginnen aan je carrière? Of werk je al een aantal jaar en ben je op zoek naar een leuke carrièreswitch waardoor je meer geld gaat verdienen? Dan zit je bij dit lijstje met best betaalde hbo banen via YoungCapital helemaal goed. Zo weet je precies welke baan je moet kiezen als je veel moneys wilt verdienen. Ben je nog oriënterend en vraag je je af: ‘Welke hbo-opleiding verdient het meest’? Misschien helpt dit lijstje jou dan bij het maken van een studiekeuze. Dus waar wacht je nog? Laat je inspireren door onderstaand lijstje. Geloof ons, er staan leuke opties tussen. Enthousiast over een van de best betaalde hbo banen? Solliciteer dan direct op jouw favoriet.

1. Accountant

Ben jij niet bang voor cijfertjes en weet je alles van financiën? Een van de best verdienende banen op hbo-niveau is accountant. Binnen deze functie controleer je alle financiën van een organisatie en geef je hier advies over. Je duikt in de cijfertjes en zorgt er bijvoorbeeld voor dat alle facturen in orde zijn. Wat je in huis moet hebben voor deze functie? Als je oog voor detail hebt en altijd de kleinste fouten weet op te sporen, beschik je al over een goede basis om aan het werk te gaan. En met de baankansen via YoungCapital zit het in deze functie wel goed. Je kunt namelijk aan het werk bij ieder bedrijf met een financiële afdeling.

Wat levert het op?

Met een baan als accountant kun je een salaris tussen de € 2.000 en € 5.000 bruto per maand verwachten. Heb je al een aantal jaar werkervaring op je cv? Dan zul je dit ook terugzien op je salarisstrook. Een senior accountant kan namelijk tot wel € 9.000 per maand verdienen. Niet gek dat deze baan in het lijstje met best betaalde banen met een hbo-diploma staat, toch?

Alle feiten op een rijtje

 • Een uurloon tussen de € 13,- en € 32,-.
 • Bruto maandsalaris tussen de € 2.000 en € 5.000.
 • Een afgeronde hbo-opleiding in de richting van Commerciële Economie of Accountancy.

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 3 juni 2022

2. Recruiter

Heb je een vlotte babbel en vind je het leuk om in contact te staan met andere mensen? Een baan als recruiter is je dan misschien wel op het lijf geschreven. Wat het werk precies inhoudt? Je werft nieuw personeel en gaat op zoek naar een goede match voor een organisatie. Of je dat nou via LinkedIn, social media of in jouw vriendenkring doet, dat is aan jou. Als je maar die functies vult. Beloond worden voor je harde werk? Zeker! Als recruiter verdien je namelijk ook leuke bonussen. Hard werken betekent meer moneys op je rekening. Als dat niet motiverend werkt, weten wij het ook niet meer.

Zit je nog op school en wil je naast je studie wat extra centjes verdienen, zodat je nog meer kan genieten van je studentenleven? Het werk als recruiter is, naast een van de best betaalde banen op hbo-niveau, ook een van de best betaalde bijbanen. Bij sommige bedrijven kun je namelijk ook parttime aan de slag.

Wat levert het op?

Maar die bonussen zijn niet de enige reden waarom dit beroep in ons lijstje met best betaalde banen met een hbo-diploma staat. Als recruiter verdien je namelijk ook een mooi vast salaris. Die ligt tussen de € 2.500 en € 4.000 bruto per maand.

Alle feiten op een rijtje

 • Een uurloon tussen de € 15,- en € 25,-.
 • Een bruto maandsalaris tussen de € 2.500 en € 4.000.
 • Volgens UWV een van de kansrijke beroepen.
 • Een afgeronde opleiding op het gebied van HR of recruitment.

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 3 juni 2022

Maak een account aan

Wil je op de hoogte blijven van onze best betaalde banen? Maak binnen 2 minuten een gratis een account aan en vind die leuke baan.

3. ICT’er

Heb jij veel verstand van alles wat digitaal is? Binnen de ICT kun je veel verschillende kanten op. En wat nou zo leuk is: deze functies verdienen allemaal lekker. Wat is ICT ook alweer? De afkorting staat voor Informatie en Communicatie Technologie en heeft te maken met computers, telefoons, printers en netwerken. Als ICT’er weet je alles van het ontwikkelen en beheren van deze apparaten. Maar ook games, websites en databases hebben geen geheimen voor jou. Functies die je in deze branche op YoungCapital tegenkomt, zijn bijvoorbeeld IT-servicedesk medewerker en applicatiebeheerder.

Waar vind je als ICT’er de best betaalde banen op hbo-niveau? In de zorg en financiële wereld. Ontdekken welke goed betaalde banen met hbo-denkniveau er nog meer mogelijk zijn in de ICT? Neem dan een kijkje in ons lijstje met best betaalde banen in ICT.

Wat levert het op?

Hoeveel verdient deze functie in het lijstje van best betaalde banen op hbo-niveau? Wat je precies gaat verdienen verschilt per functie, maar als ICT’er kun je rekenen op een bruto startsalaris tussen de € 2.500 en € 3.500 per maand. En als je dan eenmaal wat langer aan het werk bent, groeit je salaris met je mee. Dit is namelijk afhankelijk van het aantal jaar werkervaring dat je op je cv hebt.

Alle feiten op een rijtje

 • Een loon tussen de € 15,- en € 22,- per uur.
 • Bruto maandsalaris tussen de € 2.500 en € 3.500.
 • Een afgeronde IT-opleiding op hbo-niveau.
 • Mooie doorgroeimogelijkheden binnen de IT-branche.

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 3 juni 2022

4. Marketeer

Ben je creatief, analytisch en altijd op de hoogte van de laatste trends op het gebied van marketing? Dan is het misschien wel iets voor jou om te werken als marketeer. Dit is niet alleen een van de best betaalde banen op hbo-niveau, maar ook een van de best betaalde creatieve beroepen. Er zijn twee verschillende soorten marketeers: offline en online. De functies zijn niet helemaal hetzelfde, maar toch hebben ze hetzelfde doel. En dat is het stimuleren van de verkoop van een dienst of product. Jij weet precies welke middelen je daarvoor moet inzetten. Van een campagne via social media tot een billboard langs de kant van de weg, je kunt het zo gek niet bedenken.

Welke hbo-opleiding je hiervoor moet volgen? De meeste marketeers hebben een opleiding in de richting van Communicatie of Commerciële Economie afgerond. Daarom is deze functie een van de best betaalde banen met een hbo-diploma in Economie.

Wat levert het op?

Het gemiddelde salaris van een marketeer ligt rond de € 3.300 bruto per maand. Als je net uit de schoolbanken komt, ligt dit gemiddelde net iets lager, namelijk rond de € 2.500. Voor een startersfunctie is dit toch reden genoeg om op het lijstje van best betaalde banen op hbo-niveau te staan. Hoe meer ervaring je opdoet, des te meer money er op je loonstrookje staat.

Alle feiten op een rijtje

 • Een uurloon tussen de € 15,- en € 50,-.
 • Bruto maandsalaris tussen de € 2.500 en € 8.500.
 • Een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van marketing.

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 3 juni 2022

5. Accountmanager

Heb jij altijd lekkere verkooppraatjes en haal je graag nieuwe klanten binnen? Ga dan aan het werk als accountmanager. In deze functie bel je potentiële klanten op en overtuig je hen met jouw vlotte babbel om een product of dienst te kopen. Deze klanten weet jij vervolgens ook in jouw klantenbestand te houden, omdat jij een band met ze opbouwt. Want naast het verkopen van het product of dienst, zorg jij er ook voor dat de klant er alles uit weet te halen. Dus, is het tijd om die sales professional te worden en te starten met een van de best betaalde banen op hbo-niveau? Neem dan vooral een kijkje bij de vacatures.

Wat levert het op?

Als je op zoek bent naar een baan waar je naast een lekker salaris ook leuke bonussen verdient, hoef je niet verder te zoeken. Als accountmanager werk je vaak met targets. Heb jij hard gewerkt? Dan pak jij een goede bonus. Hoeveel dat precies is, ligt aan het bedrijf waar je voor werkt. Maar aangezien dit beroep in onze lijst met best betaalde hbo banen staat, zit het ook wel goed met het startsalaris. Een accountmanager verdient tussen de € 2.000 en € 6.500 bruto per maand.

Alle feiten op een rijtje

 • Een uurloon tussen de € 13,- en € 40,-.
 • Bruto maandsalaris tussen de € 2.000 en € 6.500.
 • Een afgeronde hbo-opleiding in de richting van Commerciële Economie.

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 3 juni 2022

Check onze best betaalde banen hboVeelgestelde vragen

 • Wat zijn de best betaalde banen op hbo-niveau?

 • Op YoungCapital vind je een lijstje met de top 5 best betaalde banen met een hbo-diploma. Hier vind je beroepen zoals recruiter, accountmanager en accountant.

 • Wat zijn de best betaalde hbo-opleidingen?

 • De best betaalde hbo-opleidingen zijn opleidingen op het gebied van ICT, Accountancy en Marketing.

 • Welke best betaalde banen zijn er nog meer?

 • Op YoungCapital ben je aan het juiste adres als je op zoek bent naar banen waar je veel geld gaat verdienen. Denk bijvoorbeeld aan de best betaalde banen in logistiek of de best betaalde banen in techniek.

 • Welke hbo banen verdienen goed?

 • YoungCapital ging op onderzoek naar de best betaalde beroepen op hbo-niveau en verzamelde deze in een top 5. Met een baan als bijvoorbeeld accountmanager, recruiter of marketeer verdien je een lekker zakcentje.

Bekijk ook eens deze best betaalde banen