Best betaalde banen mbo

Top 5 best betaalde banen mbo

Zit je met de handen in het haar omdat je een studiekeuze moet maken? Of is het tijd om je carrière te kickstarten? Laat je dan eens inspireren door deze goed betaalde banen op mbo-niveau. Met al die verschillende functies en beroepen snappen wij als geen ander hoe lastig het is om een keuze te maken. En laten we dat ene belangrijke niet vergeten: het loonstrookje. Want naast een leuke baan is het ook wel fijn als je harde werk lekker wordt beloond. Say no more en bekijk onze top 5 van goed betaalde banen op mbo-niveau, waar je gewoon via YoungCapital op kunt solliciteren.

1. Verpleegkundige

Is verzorgen jouw tweede naam en vind je het leuk om met mensen te werken? Zoek dan niet verder, want het beroep verpleegkundige hoort bij de best betaalde banen op mbo niveau 4. Maar naast een beloning in de vorm van geld haal je ook veel voldoening uit deze baan. Je helpt mensen namelijk op het moment dat ze hier zelf niet toe in staat zijn. Van wassen en aankleden tot helpen bij de revalidatie na een heftige operatie, als verpleegkundige geef je zorg op verschillende manieren. Waar je dan komt te werken? In een ziekenhuis, verzorgingstehuis of gewoon bij de mensen thuis.

Zit je nog met je neus in de studieboeken? No problem. Ook dan kun je solliciteren op een functie als verpleegkundige. Vaak kun je naast je studie al parttime beginnen met werken, wegens het grote personeelstekort in de zorg. Zo proef je alvast voor of deze functie iets voor je is, help je anderen uit de brand én verdien je ook nog eens een lekker zakcentje. Goeie deal toch, zo’n best betaalde banen in de zorg?

Wat levert het op?

Maar zo’n baan als verpleegkundige staat niet voor niks in ons lijstje met goed betaalde banen met een mbo-diploma. Als student verdien je een salaris van ongeveer € 14,- per uur. Heb je al wat meer ervaring opgebouwd? Dan kun je rekenen op een bruto maandsalaris tussen de € 2.600 en € 4.100. Ga je onregelmatige tijden werken? Dan tel je daar ook nog eens leuke toeslagen bij op. Zo tikt het wel lekker snel aan, he? Ja, wij weten wel wat we in onze top 5 van best betaalde mbo-banen zetten.

Alle feiten op een rijtje

 • Een uurloon van ongeveer € 14,- als student.
 • Een bruto maandsalaris tussen de € 2.600 en € 4.100.
 • Tijdens je studie alvast werkervaring opbouwen.
 • Dit beroep is volgens UWV een van de meest kansrijke beroepen, dus genoeg baankansen voor jou.

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 3 juni 2022

2. Operator

Procestechniek is een van de best betaalde mbo-opleidingen, maar wat voor baan past daar dan bij? Nou, dat van operator. Een watte? Een operator is iemand die gespecialiseerd is in machines en ervoor zorgt dat alle productieprocessen op rolletjes verlopen. Is een machine kapot of moet er iets vervangen worden? Met jouw kennis is geen enkel defect te moeilijk. Je springt niet alleen in als alle alarmbellen afgaan, maar zorgt er ook voor dat de machines onderhouden worden. Met als doel om zoveel mogelijk defecten te voorkomen natuurlijk. Dus ben je een pietje-precies en heb je oog voor detail? Dan is een baan als operator jou misschien wel op het lijf geschreven.

Wat levert het op?

Zo’n baan als operator, wat schuift dat? Aan het einde van de maand verdien je een mooi bedrag tussen de € 2.200 en € 3.000. Maar zit je al langer in het vak en noem je jezelf geen starter meer, dan kan dit salaris oplopen tot wel € 4.000 bruto per maand. Niet slecht, die goed betaalde banen met een mbo-diploma.

Alle feiten op een rijtje

 • Een uurloon van ongeveer € 14,- tot € 25,-.
 • Een bruto maandsalaris tussen de € 2.200 en € 4.000.
 • Dit beroep is volgens UWV een van de meest kansrijke beroepen, dus genoeg baankansen voor jou.

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 3 juni 2022

Maak een account aan

Wil je op de hoogte blijven van onze best betaalde banen? Maak binnen 2 minuten een gratis een account aan en vind die leuke baan.

3. Klantenservice medewerker

Iedereen tevreden houden? Challenge accepted. Als klantenservice medewerker sta je continu in contact met klanten. Met jou als klantenservice medewerker stroomt die mailbox nooit over en rinkelt de telefoon niet non-stop. Via de telefoon, mail, social media en alle andere kanalen die jouw baas gebruikt, behandel je verschillende soorten vragen, klachten en feedback. Weet je het antwoord niet 100% zeker? Dan verwijs je de klant door naar de juiste contactpersoon. Ben je meertalig? Steek die extra pluspunten maar in je zak. Je weet namelijk nooit wie je aan de lijn krijgt, dus het is wel zo handig als je ze verstaat. Dit is een van de best betaalde mbo-banen waarin je veel contact hebt met anderen.

Wat levert het op?

Als je op zoek bent naar eenafwisselende goed betaalde bijbaan via YoungCapital, waar je ook nog eens lekker verdient, zit je als klantenservice medewerker goed. Deze functie staat namelijk in ons lijstje met goed betaalde banen op mbo-niveau en met een uurloon van ongeveer € 13,- is dat wel logisch. Ga je fulltime werken? Dan verdien je een bruto maandsalaris tussen de € 2.000 en € 3.000.

Alle feiten op een rijtje

 • Een uurloon van ongeveer € 15,-.
 • Een bruto maandsalaris tussen de € 2.000 en € 2.500.
 • Dit beroep is volgens UWV een van de meest kansrijke beroepen, dus je vind genoeg vacatures op YoungCapital.

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 3 juni 2022

4. Monteur

Ben jij een Handige Harry en weet je precies hoe al het gereedschap in je gereedschapskist werkt? Het beroep monteur vind je ook in onze top 5 met best betaalde mbo banen. Wat je allemaal nodig hebt voor deze functie? Technische kennis, oog voor detail en in de meeste gevallen ook een rijbewijs B. Als monteur rijd je vaak in een bestelbus van het ene adres naar het andere. Welke klus je moet klaren, ligt aan jouw expertise. Als cv-monteur word je bijvoorbeeld nooit opgeroepen om een koelkast te repareren, en als koelkastmonteur zal je ook nooit worden gevraagd om een verwarming te installeren. Ieder zijn eigen ding en takenpakket.

Wat levert het op?

In de techniek vind je veel goed betaalde banen, ook op mbo-niveau. Hoeveel dat werk als monteur schuift? Als starter verdien je een uurloon van ongeveer € 13,- bruto. Per maand kun je rekenen op een salaris tussen de € 2.100 en € 3.200. Daarbovenop verdien je soms ook nog extra toeslagen, als je bijvoorbeeld op onregelmatige tijden gaat werken. Dat is niet gek voor een starter. Dus waarom zou je niet kiezen voor een van de best verdienende mbo-banen?

Alle feiten op een rijtje

 • Een uurloon van ongeveer € 13,-.
 • Een bruto maandsalaris tussen de € 2.100 en € 3.200.
 • Extra toeslagen verdienen als je op onregelmatige tijden gaat werken.
 • Dit beroep is volgens UWV een van de meest kansrijke beroepen, dus genoeg baankansen via YoungCapital.

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 3 juni 2022

5. Logistiek medewerker

Lekker achter de schermen werken en regelen dat alles op rolletjes verloopt? Dan is er natuurlijk ook voor jou een leuke baan. Nog zo’n opleiding die in het rijtje met best betaalde mbo 4 opleidingen staat, is namelijk logistiek. En binnen die branche kun je echt alle kanten op, want op YoungCapital vind je een enorm aanbod aan logistieke vacatures. Voorbeelden van die goed betaalde banen met een mbo-diploma zijn bijvoorbeeld magazijnmedewerker, pakketbezorger en orderpicker. De exacte cijfertjes? Die vind je in onze top 5 met best betaalde logistieke banen. Daar maken we jouw zoektocht naar een logistiek baan met veel money een stuk makkelijker.

De kansrijke banen in logistiek? Volgens UWV zijn dat de functies heftruckchauffeur, bestelwagenbezorger, orderpicker en magazijnmedewerkers.

Wat levert het op?

Precies zeggen hoeveel je gaat verdienen als logistiek medewerker is moeilijk, maar toch weten we genoeg om deze functie in ons lijstje met goed betaalde banen met een mbo-diploma te zetten. Dit heeft alles te maken met de verschillende functies die binnen de branche vallen. Maar toch kunnen we jou een goede indicatie geven. Anders hadden we deze functie nooit in ons lijstje met best betaalde banen op mbo-niveau gezet, toch? Reken maar op een maandsalaris tussen de € 2.000 en € 3.000 bruto.

Nog een voordeel van een logistieke baan: de extra toeslagen. Bovenop dit lekkere salaris verdien je vaak nog toeslagen. Ben je een early bird en werk je het liefst zo vroeg mogelijk? Of ben je iemand die juist ‘s avonds tot leven komt? Dan werk je onregelmatige tijden. Heb jij even geluk dat je daar een chille beloning voor krijgt.

Alle feiten op een rijtje

 • Een uurloon van ongeveer € 12,- tot € 19,-.
 • Een bruto maandsalaris tussen de € 2.000 en € 3.000.
 • Lekkere toeslagen als je in ploegendienst of op onregelmatige tijden werkt.
 • Veel baankansen via YoungCapital.

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 3 juni 2022

Check onze best betaalde banen mboVeelgestelde vragen

 • Welke mbo-opleiding verdient het meest?

 • Er zijn verschillende mbo-opleidingen waarmee je veel geld kunt verdienen, zoals Procestechniek, Logistiek en Verzorgende.

 • Wat zijn goed betaalde banen op mbo-niveau?

 • Op YoungCapital vind je een top 5 met goed betaalde banen met een mbo-diploma. Laat je inspireren door beroepen als verpleegkundige, logistiek medewerker en operator.

 • Welk mbo-beroep verdient het meest?

 • Beroepen zoals operator, logistiek medewerker en monteur horen bij het lijstje van de top 5 goed betaalde banen op mbo-niveau. Op YoungCapital ontdek je bij welke functies je nog meer een lekkere salarisstrook kunt verwachten.

Bekijk ook eens deze best betaalde banen