Newsroom

Persberichten

Van Apple-goeroe tot eilandhopper! YoungCapital presenteert: De Beste Zomerbanen Top 10

18-06-2015

Hoofddorp - Het aftellen is begonnen. Nog een paar weken en dan gaat de zomervakantie van start. Bij YoungCapital, Nederlands grootste uitzender van jong talent, stromen de banen binnen. Het aantal vacatures voor vakantiewerk steeg in mei zelfs met 40,7% t.o.v. vorig jaar. Wat zijn de zomerbanen die goed verdienen en ook nog eens heel goed staan op je cv? YoungCapital zet ze op een rij in de Beste Zomerbanen Top 10.

1. Apple-goeroe op afroep 

Mensen die problemen hebben met hun MacBooks en iPhones: geen nood! De tech-wizard is al onderweg. Je gaat per fiets of per auto bij mensen thuis langs om hun Apple-apparaat te installeren of te repareren. 

Salaris: € 12,- per uur

2. Franstalige klantenservicemedewerker in Lyon
De perfecte vakantiebaan: op vakantie én aan het werk! Als klantenservicemedewerker in Lyon ben jij voor Nederlandse vakantiegangers met autopech het aanspreekpunt. Je hebt contact met gestrande reizigers, garages, sleepdiensten en autoverhuurders. Dankzij jouw service wordt iedereen zo snel mogelijk weer op weg geholpen. 

Salaris: € 1.524,- per maand op basis van een 40-urige werkweek
Bijzonderheden: huisvesting wordt voor je geregeld. 

3. Eilandhopper 
Wil je deze zomer uitwaaien op de Waddeneilanden? Neem dan een zomerbaan als ‘eilandhopper’: op diverse eilanden kun je aan de slag. Bijvoorbeeld als flyeraar op het Oerol Festival op Terschelling of als hotelmedewerker op Ameland. In je vrije tijd kun je lekker door de duinen struinen. 

Salaris: € 9,12 per uur 
Bijzonderheden: je boottocht wordt betaald, en voor een kleine vergoeding van 10 euro kun je in het hotel slapen en eten.


Flyeraars via YoungCapital aan het werk bij Oerol op YoungCapital

4. Webshop-orderpicker
Vandaag besteld, morgen in huis, dat is het devies van de meeste webwinkels. Maar wie zorgt ervoor dat een online aankoop zo snel in huis is? De webshop-orderpicker. Die weet in enorme magazijnen razendsnel de juiste bestellingen te vinden. 

Salaris: € 11,11 per uur vanaf 23 jaar

5. EPD-specialist
Ziekenhuizen zijn op zoek naar gemotiveerde talenten die ziekenhuismedewerkers alle ins en outs kunnen vertellen over het nieuwe elektronisch patiëntendossier (EPD). Je werkt samen met de artsen en verpleegkundigen in het ziekenhuis, zodat je direct antwoord kunt geven op vragen. 

Salaris: € 10,- per uur
Bijzonderheden: Een baan waarvoor je goede communicatieve skills moet hebben. Een mooie cv-builder dus! 

6. Studentchauffeur
Autofans opgelet! Een bekend autoleasebedrijf zoekt studentchauffeurs die zich bezig willen houden met het inspecteren, reinigen, afleveren en ophalen van auto’s. Als hiker verdien je harde euro’s in blinkende wagens. Van middenklasser tot luxemodel, ofwel: jouw kans om in een Porsche te rijden!  

Salaris: € 9,12 vanaf 23 jaar
Bijzonderheden: rijbewijs B en goede rijvaardigheden zijn vereist. 


Als studentchauffeur aan de slag bij Hertz

7. Excel-expert

Rekenwonders en cijferfanaten kunnen deze zomer hun slag slaan. Veel bedrijven zien de zomer als hét moment om een administratieve inhaalslag te maken. Als administratief medewerker bij een grote naam in de muziekindustrie houd je je bezig met de dataverwerking in een nieuw systeem. Nauwkeurigheid en een zelfstandige werkhouding zijn vereist. 

Salaris: variërend tussen € 10,50 en € 13,- per uur 
Bijzonderheden: een verantwoordelijke functie die goed staat op je cv. 

8. Fuifnummer in een pretpark
In de zomer hebben diverse pret- en vakantieparken kandidaten nodig die het leuk vinden om bij attracties te assisteren. Jij staat dus nooit meer in de rij voor een attractie! Bang voor achtbanen? Dan zijn er ook tal van horecafuncties in parken of bij beurzen en evenementen voorhanden. 

Salaris: € 10,- per uur 

9. Talenwonder bij internationaal kledingmerk
Kandidaten met een talenknobbel kunnen deze zomer aan de slag bij een internationaal kledingmerk. Als klantenservicemedewerker sta je klanten in het Engels, Frans of Duits te woord en behandel je hun vragen over de orderstatus en retourzendingen. 

Salaris: € 9,51 per uur

10. Je eigen ijscoscooter
Tijdens de hete zomerdagen snakken een hoop mensen naar een ijsje. Jij gaat ze verkoeling brengen! Je rijdt in Apeldoorn op een speciale ijscoscooter door de stad.

Salaris: € 5,50 per uur. Geen megasalaris dus, maar wel een hoop gratis ijs!

Over YoungCapital
YoungCapital brengt bedrijven in contact met het beste jonge talent. En snel ook. Jong talent is namelijk het kapitaal van elk bedrijf dat wil blijven vernieuwen. En die vernieuwing is keihard nodig, want alleen zo kunnen bedrijven bijblijven in de huidige, snel veranderende markt. Met bijna 300 medewerkers en 25 vestigingen is YoungCapital marktleider van de recruitmentbranche voor de nieuwe generatie. Dat blijkt onder meer uit de prijzen die we hebben gewonnen, zoals de titel van Nieuwe Kampioen in 2015, de Intercedent van het Jaar in 2014, onze nominatie voor de Erasmus Innovatie Award en het winnen van de LOEY (Leading Online Entrepreneur of the Year) Award in 2013.

Share me!