Bijbaan 16 jaar

Er zijn 21 Bijbaantjes voor 16-jarigen

Werken als 16-jarige? Een goed idee, want zo doe je werkervaring op én verdien je een leuk zakcentje. Maar misschien weet je nog niet precies waar je aan de slag kunt en wilt. In de horeca, een winkel of toch de logistiek? Doe hier inspiratie op voor leukste bijbaantjes voor 16-jarigen. Ben je meteen benieuwd naar het banenaanbod? Bekijk dan onze vacatures en solliciteer snel op een leuk bijbaantje.

Flexibele bijbaan? Ga aan de slag als fietskoerier

Werken in een winkel? Bepaal je eigen uren als winkelmedewerker (pool)

Leuke bijbaan als magazijnhulp? Geef je op voor onze pool

Een bijbaan in de logistiek? Geef je op voor onze logistieke pool

Een toffe bijbaan als maaltijdbezorger bij jou in de buurt (pool)

Kies voor een bijbaan als schoonmaker en verdien lekker bij (pool)

Bijbaan als afwasser of spoelhulp bij jou in de buurt (pool)

Goed bijverdienen met een bijbaan in de horeca (pool)

Bijbaan voor een whizkid? Help ouderen hun computer begrijpen (pool)

Leuke bijbaan bij een pretpark of dierentuin? Geef je op voor onze pool

Bijbaan: word folderbezorger en krantenbezorger bij jou in de buurt (pool)

Leuke bijbaan? Word kassamedewerker in een supermarkt bij jou in de buurt (pool)

Bijverdienen en ervaring opdoen met een bijbaan als keukenhulp (pool)

Goed betaalde bijbaan: bijles geven bij jou in de buurt (pool)

Op zoek naar een leuke bijbaan? Word postsorteerder in onze pool

Fan van mode? Meld je aan bij onze fashion pool!

Goed betaalde bijbaan als schoonmaker!

Ben jij het supermarkttalent dat wij zoeken?

Promotiewerk voor MTV, KLM, Veronica, Radio 538 en meer..

Leuke bijbaan? Word vakkenvuller binnen onze pool

Ga pizza’s en kranten bezorgen als koerier!

Soorten 16-jarige bijbaantjes

Waar kun je werken als je 16 bent? Er zijn genoeg mogelijkheden, zoals:


Een bijbaantje levert je werkervaring op en je ontmoet veel nieuwe leeftijdsgenoten. Maar het leukste is natuurlijk dat extra zakcentje.

Wat mag je niet doen als 16-jarige?

Als 16-jarige ben je leerplichtig, dus je moet je aan bepaalde regels houden als je gaat werken. Zo mag je als 16-jarige medewerker maximaal 9 uur per dag en maximaal 45 uur per week werken, inclusief schooltijd. Maar vergeet niet dat je na je werkdag ook voldoende rust moet nemen. Zo mag je niet werken tussen 23:00 en 6:00, en moet je minimaal 12 uur per dag rust nemen. In totaal heb je als 16-jarige recht op 36 uur rust per week.

De overheid stelt ook dat 16-jarigen geen werk mogen doen dat gevaarlijk of schadelijk is voor je gezondheid. Maar geen zorgen, er zijn genoeg veilige en legale bijbaantjes voor 16-jarigen beschikbaar tussen onze vacatures.

Waar heb je recht op als 16-jarige?

Ben jij 16 jaar en op zoek naar een bijbaan? Dan is het goed om te weten wat je rechten zijn als werknemer. Werk je langer dan 4,5 uur? Dan krijg je minimaal één pauze van een half uur. Sommige werkgevers bieden extra pauzes of langere pauzes, maar dat is niet verplicht. Natuurlijk is dat wel mooi meegenomen.

En dan nog iets belangrijks: het minimumjeugdloon. Daar heb je als 16-jarige recht op. Bekijk onze pagina voor de meest actuele informatie over het minimumloon.

Weet je niet wat voor bijbaan bij jou past? Doe de gratis beroepskeuzetest om inspiratie op te doen. Het is namelijk belangrijk om een baan te hebben waar je goed in bent en gelukkig van wordt. Zo werk je met plezier én doe je waardevolle werkervaring op. Kun je wel wat hulp gebruiken met een leuke baan op de kop tikken? No problemo, met onze sollicitatietips heb je zo een toffe bijbaan. Schrijf je dus in bij YoungCapital en solliciteer op een van de vele beschikbare bijbaantjes voor 16-jarigen.


FAQ's Bijbaan 16 jaar

  • Welk werk mag je doen als je 16 bent?

    Als 16-jarige mag je bijna alle werkzaamheden uitvoeren, zolang ze niet gevaarlijk zijn voor je gezondheid. Zo werken veel 16-jarigen als vakkenvuller, kassamedewerker, afwashulp of bezorger.

  • Waar kun je werken als je 16 bent?

    Er zijn verschillende bedrijven en sectoren waar je kunt werken als 16-jarige, van supermarkten tot restaurants en van kledingwinkels tot landbouwbedrijven. Check het aanbod bij YoungCapital voor werken als 16-jarigen en start snel met werken.

  • Hoeveel verdien je als 16-jarige?

    Het minimumloon voor 16-jarigen is afhankelijk van het aantal gewerkte uren en de werkzaamheden die je uitvoert. Bij de meeste werkgevers is je uurloon hoger dan het minimumjeugdloon.