YOUNGCAPITAL BLOG

Droom jij ervan om na je studie de wereld over te reizen, maar heb je het financiële plaatje nog niet rond? Dan combineer je reizen en werken toch gewoon? Je kunt zelfs betaald krijgen om te surfen op de mooiste plekken ter wereld. Of om te reizen met een glas whisky in de hand. Dat zijn nog eens droombanen!Reizen of werken? Doe het allebei in deze droombanen!

Vacature voor de fijnproevers

Als je van reizen en een borrel houdt, heeft het Schotse whiskymerk William Grant voor jou een droomvacature uitgezet: Global Drinks Ambassador. Niet alleen de job, maar ook de sollicitatieprocedure is uniek. Als jij de titel wilt dragen, moet je eerst laten zien dat jij wereldwijd de beste bent in mensen aan de drank krijgen. It sounds worse than it is...

Creatief stoken
Tijdens de sollicitatieprocedure moet je een drankje bedenken dat bestaat uit drie ingrediënten die bij jouw persoonlijkheid passen. William Grant is op zoek naar een vernieuwende, creatieve kandidaat. Ik zou dus niet aankomen met een Old Fashioned. Gratis tip.

Reizen of werken? Doe het allebei in deze droombanen!

Weekendtrip
De 250 kandidaten die het tot de tweede ronde schoppen, worden uitgenodigd voor een weekend in een hotel. Daar krijgen ze allerlei functiegerelateerde opdrachten, die pas op het event zelf worden uitgelegd. Uiteindelijk gaan er slechts drie whisky-connaisseurs door naar de finale.

Meedoen is belangrijker dan winnen
Ook al krijg je de baan niet, de finale is leuk genoeg om toch je best te blijven doen! De laatste drie kanshebbers worden namelijk op reis gestuurd naar verschillende continenten, om daar het whiskymerk te promoten. Eén kandidaat gaat naar Polen, Israël en India, een ander naar Zuid-Afrika, Scandinavië en Colombia en de derde naar Rusland, Taiwan en Frankrijk. Wie daar het beste ‘the word of whisky’  predikt, mag zich uiteindelijk whisky-ambassadeur noemen. Fingers crossed dat je niet naar wodkaliefhebbend Rusland wordt gestuurd met je whisky. Dan is het wellicht do svidaniya droombaan…

Reizen of werken? Doe het allebei in deze droombanen!

Ride the dreamjob wave

Wil je deze zomer liever sportief doorbrengen dan borrelend, dan heeft Protest dé job voor jou in de aanbieding. Het sportmerk is namelijk op zoek naar iemand die hun merk op social media gaat versterken. Al surfend. Als teamrider mag je de wereld over reizen en golven pakken op de meest exotische plekken. Protest sponsort je wetsuit en je day-to-day werkkleding. Waarschijnlijk zal dat veelal neerkomen op een zwembroek of bikini, maar hey: free stuff! De tegenprestatie? Jij maakt van de surfers de mooiste shots en gooit ze op social.

Iedereen kan het leren
Niet zo stabiel op een plank? No worries! “Pro zijn is een pre, maar geen vereiste. Iedereen mag solliciteren. You can learn ‘to get there’, aldus Protest. Daarnaast wordt er een flinke dosis creativiteit gevraagd, en moet je ‘stoked zijn als een malle’. Oftewel, heb er zin in! Dat is dus basically iedereen die surfen als hobby heeft, dus de concurrentie is moordend.

Reizen of werken? Doe het allebei in deze droombanen!

#BecomeaPro
Hoe je in aanmerking komt voor deze job? Maak een korte motivatievideo waarin je laat zien waarom jij het verdient om een sponsordeal bij Protest te winnen. Plaats de video op jouw Instagram met de tags: #BecomeaPro #protestsportswear #6Surf. In jouw video laat je op een originele en inspirerende manier zien waarom jij de ideale kandidaat bent. Protest zegt al een golf aan sollicitaties binnen te hebben gehad, dus wees er snel bij. Solliciteren kan nog tot 18 augustus, dus surf snel naar de vacature!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.