YOUNGCAPITAL BLOG

Baard

 

“I felt rather like a cat being stroked”

Vlak voor kerst verscheen de vacature voor ‘aaibare baardmans’ op onze blog. Geinig, maar wie reageert daar nou op? Maar liefst vijfduizend bebaarde mannen, onder wie Andy Sinclair. Andy’s volle baard en vrolijke karakter maakten dat hij door de strenge selectie kwam. “I guess it helped that the world's top beard models couldn't make it to a shopping mall in Leicester”, lacht hij bescheiden.

In het weekend voor kerst was Andy, die normaal zeebodems onderzoekt voor zijn werk, even de held van het winkelende publiek in Leicester. Kerstinkopen doen kan stressvol zijn, en het aaien van iets zachts en harigs brengt je stresslevel omlaag. Het Britse mannenverzorgingsmerk MoBro’s sprong hier handig op in met een beard stroking station.

Toen Andy de vacature zag, bedacht hij zich geen moment. De hele dag geaaid worden, en ook nog eens goed verdienen? Sure! Daarnaast speelde zijn competitieve aard ook een rol; hij wilde wel eens weten of zijn baard de mannelijkste was van alle dudes.

Baard

 

De grote dag

Hoe bereid je jezelf voor op een werkdag als aaibaard? Speciale shampoo of conditioner? Nou, nee. Daar red je het niet mee als baardmodel. Andy ging voor een bezoekje aan een local barber, een lading baardbalsem van MoBro’s en een goede föhnbeurt. Toen was hij ready to shine.

Zodra het beard stroking station de deuren opende, liep het storm. Van tevoren hadden kerstshoppers zelfs al een tijdstip gereserveerd waarop ze mochten aaien. “Kinda like what it must be like for Rock Stars when they perform to sell out gigs”, aldus een trotse Andy.

Baard

 

Tientallen mensen betaalden grof geld om Andy’s gezichtshaar te mogen betasten. En dat deden ze met handenvol baardolie. Lekker vettig dus. Maar dat mocht de pret niet drukken. Voor een wat oudere dame was het aaien van Andy’s baard extra bijzonder. Haar overleden man had ook zo’n volle baard.

Maar niet iedereen was enthousiast. Sommige shoppers liepen met een grote boog om die enge kerels heen. Als Andy vriendelijk op ze af probeerde te stappen, schrokken ze zich rot. “Snel doorlopen… snel doorlopen…”

Baard

Alles voor het goede doel

De opbrengst van de aai-actie belandde niet in de zakken van MoBro’s. Het bedrag werd volledig gedoneerd aan het Britse goede doel Shelter, dat zich inzet voor daklozen. De aaibaarden kregen een riant salaris, van ruim 30 pond per uur. Wat Andy daarmee heeft gedaan? Ook gedoneerd aan Shelter. Zo deed hij zijn knuffelige imago dus ruimschoots eer aan.

Geen baard óf heb je geen zin om geaaid te worden voor geld? Dat kan. Kijk dan eens naar onze sollicitatietips om die leuke baan te krijgen waarbij mensen niet meteen aan je baard lopen te friemelen.

Fotografie: Chan Palmer

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.