YOUNGCAPITAL BLOG

De mensen die vandaag in je organisatie rondlopen, functioneren heel anders dan enkele jaren geleden. Dit zijn de vijf belangrijkste typen medewerkers op de werkvloer.

op naar werk

Type 1: de millennial

Millennials staan bekend als experts in technologie en social media, maar zijn ook berucht omdat ze veeleisend en eigenwijs zouden zijn. Laat je niet afschrikken door dit stereotype.

Onderzoek wijst uit dat in de afgelopen vijf jaar maar liefst 87 procent van de millennials op de arbeidsmarkt is opgeklommen naar een rol met beslissingsbevoegdheid. Een hoger percentage dan alle voorgaande generaties. 

Millennials hebben uitgesproken - en vaak radicale - ideeën over hoe je dingen moet aanpakken, en zijn niet bang om innovaties door te drukken. Goede leiders weten deze schat aan creativiteit en ambitie aan te boren. 


Type 2: de altijd overal mobiele medewerker

Je kent ze vast wel: medewerkers die werken vanaf meerdere locaties, via verschillende softwaretoepassingen en apparaten. Als je ze al op kantoor ziet, zitten ze gekluisterd aan hun smartphone, tablet of laptop. 

Digitale arbeid is ‘here to stay’. Investeer daarom in tools en technologie die deze ‘mobiele’ medewerkers ondersteunen. Zo kunnen ze altijd samenwerken met collega's en haal je het beste in hen naar boven. 


Type 3: de intrapreneur 

Deze medewerker gedraagt zich als een ondernemer, maar wel binnen de kaders van zijn of haar functie binnen de organisatie. Intrapreneurs zijn degenen die nieuwe zakelijke kansen signaleren en pakken. 

Daarbij zijn ze niet bang om het initiatief te grijpen, risico’s te nemen en de boel op te schudden. Dit past niet bij alle bedrijfsculturen. Maar werkgevers die het aandurven om intrapreneurs de ruimte te geven, plukken daar hoe dan ook de vruchten van.


Type 4: de data-analist

Data-analisten zijn voortdurend bezig met de cijfers, statistieken en data van een project of taak. Dat matcht perfect met de huidige behoefte om alle aspecten van de bedrijfsvoering meetbaar te maken. 

Koester deze medewerkers daarom als bewakers van de financiële onderbouwing van je bedrijfsactiviteiten. Zij kunnen je helpen om betere beslissingen te nemen over investeringen, technologie en strategie. 


Type 5: de veteraan

Medewerkers die lang genoeg op de arbeidsmarkt rondlopen om zich de tijd voor het internettijdperk te herinneren. Zij zien hun werk vooral als werk en niet als noodzakelijk middel om hun leven invulling te geven.  

Misschien dat veteranen wat huiveriger zijn in het gebruik van nieuwe technologische oplossingen. Investeer daarom in het trainen met nieuwe technologie. Zo kun je blijven putten uit de kennis en ervaring van je meer ervaren arbeidskrachten.

WorkIntelligent 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.