Bij ALDI solliciteren: dit moet je weten

Jouw carrière bij ALDI

Bij ALDI solliciteren? Natuurlijk wel. Bij deze discountsupermarkt is voor iedereen een leuke baan te vinden, of je nou flexibel aan de slag wilt naast je studie of een fulltime uitdaging zoekt in de retail. We snappen het dus best als je die ALDI sollicitatie vandaag de deur nog uitstuurt. Maar we snappen het ook als je eerst nog iets meer wilt weten over dit bedrijf en hoe het is om er te werken. Check in dat geval deze pagina eens, want hier vind je een heleboel informatie die interessant is voor toekomstige werknemers. Denk bijvoorbeeld aan de voordelen van werken bij ALDI, hoe oud je moet zijn om te werken bij ALDI en info over het ALDI salaris.

Waarom werken bij ALDI?

Supermarkten genoeg, dus waarom zou je nou juist bij ALDI solliciteren? Wat zijn de voordelen van werken bij ALDI? Wat dacht je hiervan:

 • Een (bij)baan bij ALDI past altijd in jouw weekschema, ook als je nog op school zit of studeert. Bij ALDI passen ze jouw werkrooster namelijk aan op je lesrooster, zodat je nooit in de knel komt tijdens drukke (tentamen)periodes.
 • Moneys. Je verdient bij ALDI bovenop je salaris een teambonus als het lekker loopt in de winkel.
 • Als medewerker van ALDI kun je lid worden van ALDI NEXT, de jongerenorganisatie door en voor young professionals van deze supermarkt. Als lid kun je elk jaar deelnemen aan diverse toffe events, zowel professioneel als voor de fun.
 • Er is volop ruimte om jezelf te ontwikkelen in de dynamische en internationale werkomgeving bij ALDI. En als je goed presteert en kansen durft te grijpen, zijn er ook nog eens mooie doorgroeimogelijkheden.

Wie is ALDI?

Het kan bijna niet anders dan dat je ALDI al kent. Waarschijnlijk is er wel een filiaal bij jou in de buurt, want ALDI heeft ongeveer 500 supermarkten in Nederland. En anders zie je waarschijnlijk weleens een reclame van de discountsuper op tv. Maar wat moet je nou echt weten over dit bedrijf als je gaat solliciteren bij ALDI? Bijvoorbeeld dat ALDI zichzelf ziet als de uitvinder van discount. Wist je dat ‘DI’ in ALDI staat voor discount?

Ze zetten zich bij deze supermarkt elke dag in om het doen van boodschappen zo simpel en goedkoop mogelijk te maken. Want daar houden ze ook van bij ALDI: eenvoud. ‘Eenvoud’, ‘verantwoord’ en ‘betrouwbaar’ zijn namelijk de drie kernwaarden van deze supermarkt. Op die manier bieden ze klanten altijd een hoge kwaliteit tegen een lage prijs. Mocht je je nog afvragen waar ‘AL’ voor staat, dat staat voor Albrecht, de achternaam van de oprichters.

ALDI in a nutshell

Voor de klanten doet ALDI dus goed z’n best. Maar als je bij ALDI wilt solliciteren ben je vast ook benieuwd hoe het is om bij dit bedrijf te werken. Bij ALDI geloven ze in samen. Als groep bereik je vaak meer dan als individu, daarom investeren ze flink in een prettige sfeer binnen de teams. De teams zijn klein, hecht en doelgericht, wat goed is voor de onderlinge samenwerking. Hierdoor voel jij je fijn op je werkplek en gaan de prestaties ook nog eens omhoog. Zo lukt het jullie om het doen van boodschappen zo eenvoudig mogelijk te maken voor de klant en de beste kwaliteit te leveren tegen de laagste prijs. Medewerkers van deze discountsuper zijn niet voor niets #trotsopaldi.

Voor de klanten doet ALDI dus goed z’n best. Maar als je bij ALDI wilt solliciteren ben je vast ook benieuwd hoe het is om bij dit bedrijf te werken. Bij ALDI geloven ze in samen. Als groep bereik je vaak meer dan als individu, daarom investeren ze flink in een prettige sfeer binnen de teams. De teams zijn klein, hecht en doelgericht, wat goed is voor de onderlinge samenwerking. Hierdoor voel jij je fijn op je werkplek en gaan de prestaties ook nog eens omhoog. Zo lukt het jullie om het doen van boodschappen zo eenvoudig mogelijk te maken voor de klant en de beste kwaliteit te leveren tegen de laagste prijs. Medewerkers van deze discountsuper zijn niet voor niets #trotsopaldi.

Maak een account aan

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures bij ALDI? Maak binnen 2 minuten een gratis een account aan en vind die leuke baan.

Functies bij ALDI

Weet je eigenlijk al op welke functie je bij ALDI wilt solliciteren? Het is natuurlijk belangrijk dat je een (bij)baan scoort die goed bij je past. Daarom hebben we voor je uitgezocht wat je precies kunt verwachten van een baan als vakkenvuller of kassamedewerker bij deze discountsuper. En we geven antwoord op andere vragen die je misschien hebt tijdens je zoektocht naar een nieuwe job. Hoe zit het bijvoorbeeld met het salaris bij ALDI? En hoe oud moet je zijn om bij ALDI te werken?


Actief in de weer als vakkenvuller bij ALDI

Als vakkenvuller of vulploegmedewerker bij ALDI zorg jij ervoor dat de schappen gevuld zijn en de winkel er verzorgd uitziet. Fysiek best pittig, maar zo’n strak en goed gevuld schap geeft je een voldaan gevoel en je hebt er meteen een work-out opzitten. Tussendoor sta je klanten te woord en help je ze waar nodig. Je gezellige collega’s maken het werk extra leuk en het is natuurlijk ook lekker dat je elke maand een leuk bedrag op je rekening gestort krijgt. Benieuwd naar het ALDI vakkenvuller salaris? In de tabel hieronder zie je precies wat je op jouw leeftijd gaat verdienen. Ook handig om te weten: om bij ALDI te vakkenvullen moet je leeftijd minstens 15 jaar zijn.

Vakkenvuller bij ALDI
Minimumleeftijd 18 jaar
Diploma nodig Nee
Extra’s, toeslagen en bonussen Prestatiebonus

Lijkt deze job jou wel wat? Check dan snel of we een leuke vacature voor vakkenvuller bij ALDI voor je hebben openstaan.

ALDI vakkenvuller salaris per leeftijd

Het ALDI vakkenvuller salaris verschilt per leeftijd. Zo is het ALDI salaris bij 15 jaar wat lager dan bij 16 jaar en gaat je loon na je verjaardag automatisch omhoog. In onderstaande tabel lees je eenvoudig af wat je op jouw leeftijd per uur gaat verdienen bij ALDI. Houd er rekening mee dat er al 8% vakantiegeld in dit uurloon is opgenomen. Wel kun je hier bovenop nog een wekelijkse prestatiebonus verdienen als het lekker loopt in de winkel.

Leeftijd Uurloon ALDI
15 jaar € 7,03
16 jaar € 7,89
17 jaar € 8,83
18 jaar € 9,56
19 jaar € 11,14
20 jaar € 14,39
21+ € 17,64

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 18 januari 2024

Reken binnen no time boodschappen af als kassamedewerker

Wil je liever op een andere functie solliciteren bij ALDI? Je kunt in de winkel ook aan de slag als kassamedewerker. Je wordt dan officieel aangenomen als verkoopmedewerker en bent allround inzetbaar. Dat betekent dat je de ene keer achter de kassa zit om boodschappen van klanten af te rekenen, en je later die week de schappen checkt en vragen van klanten beantwoordt. Je kunt bij ALDI vanaf de leeftijd van 16 jaar werken als kassamedewerker. Is dit de baan die je zoekt? Kijk dan eens wat onze ALDI vacatures voor kassamedewerker je te bieden hebben.

Kassamedewerker bij ALDI
Minimumleeftijd 16 jaar
Diploma nodig Nee
Extra’s, toeslagen en bonussen Prestatiebonus

Hieronder lees je meer over het salaris van een kassamedewerker bij ALDI.

Salaris kassamedewerker ALDI per leeftijd

Het ALDI salaris van een kassamedewerker of verkoopmedewerker verschilt per leeftijd. In onderstaande tabel vind je het ALDI salaris vanaf 16 jaar, omdat je minimaal zo oud moet zijn om in deze functie aan de slag te kunnen. Ook hier gaat het om all-in bedragen waar het vakantiegeld al bij inbegrepen zit. Daarnaast maak je wel kans op een teambonus bij goed presteren en krijg je een bonus als je werkt op zondag. Het maandloon is gebaseerd op een fulltime werkweek van 40 uur.

Leeftijd Uurloon ALDI Maandloon ALDI
16 jaar € 9,33 € 1.617
17 jaar € 10,30 € 1.785
18 jaar € 11,04 € 1.913
19 jaar € 12,10 € 2.098
20 jaar € 14,90 € 2.583
21+ € 18,29 € 3.171

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 18 januari 2024

Overige functies bij ALDI

Er zijn natuurlijk nog veel meer functies waarop je bij ALDI kunt solliciteren. Voor de meeste banen heb je wel (enige) werkervaring nodig, maar kijk voor de precieze functie-eisen in de vacatures. In de supermarkt kun je bijvoorbeeld nog aan de slag als (assistent-)filiaalleider. Ook in de distributiecentra is veel werk te vinden, bijvoorbeeld als magazijnmedewerker en chauffeur. Check zeker onze logistieke vacatures eens als dit soort werk jou aanspreekt. Tot slot zijn er ook nog diverse kantoorfuncties bij ALDI, bijvoorbeeld in sales, finance, HR, IT en marketing.

Secundaire arbeidsvoorwaarden bij ALDI

Je krijgt voor je werk bij ALDI natuurlijk salaris, maar hoe zit het met de secundaire arbeidsvoorwaarden? Leuke extra’s kunnen een baan een stuk aantrekkelijker maken. Het is daarom goed om te weten hoe dit zit voordat je bij ALDI gaat solliciteren.

 • Iedereen bij ALDI krijgt 8% vakantiegeld, maar dit is meestal al opgenomen in het maandsalaris. Als je via YoungCapital aan de slag gaat, wordt het vakantiegeld in juni los uitbetaald.
 • Afhankelijk van je functie en de afstand woon-werkverkeer krijg je een reiskostenvergoeding.
 • Heb je jouw ALDI sollicitatie via YoungCapital verstuurd? Als je als uitzendkracht werkt, bouw je automatisch vakantie-uren op.

Opleidings- en doorgroeimogelijkheden bij ALDI

Bij ALDI krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen en mee te groeien met de organisatie. Als je je werk goed doet en initiatief toont, wordt dat beloond. Je krijgt bijvoorbeeld meer verantwoordelijkheden of kunt doorgroeien tot leidinggevende. Wat ALDI concreet voor jou kan betekenen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, hangt af van je functie en je wensen. Er zijn voor sommige functies bijvoorbeeld interne opleidingsmogelijkheden. Verder kun je bij ALDI solliciteren naar een baan als bbl verkoopmedewerker. Je gaat dan één dag per week naar school en leert het vak verder in de praktijk bij ALDI.

Als young professional bij ALDI kun je lid worden van de jongerenorganisatie ALDI NEXT. Als lid krijg je toegang tot diverse events die ALDI NEXT organiseert. Sommige evenementen zijn gewoon voor de gezelligheid, maar er zijn ook informatieve events waar je professioneel gezien wat van opsteekt. ALDI NEXT is een extra reden om te solliciteren bij ALDI als je 35 jaar of jonger bent.

Via YoungCapital werken bij ALDI

Ben je overtuigd en wil je graag bij ALDI solliciteren? Dat kan via YoungCapital. Om op vacatures te reageren heb je een account nodig, maar dat is zo aangemaakt. Eenmaal ingelogd is je ALDI sollicitatie binnen een paar minuten de deur uit, want je basisgegevens en cv worden bewaard. Heb je nog geen cv? Je maakt er makkelijk een met onze gratis cv-builder. Je hoeft daarna alleen nog een korte motivatiebrief toe te voegen voordat je op de verzendknop drukt Gelukkig weet je na het lezen van deze pagina waarschijnlijk precies waarom je wilt solliciteren bij ALDI. Vind je het lastig om je motivatie op papier te krijgen? No worries, onze sollicitatietips helpen je op weg. Zodra we je sollicitatie hebben ontvangen, kijkt een van onze recruiters er direct naar en hoor je binnen 48 uur van ons.

Check onze vacatures bij ALDI

Veelgestelde vragen

 • Hoe oud moet je zijn om te werken bij ALDI?

 • Werken bij ALDI kan vanaf een leeftijd van 15 jaar. Je kunt dan aan de slag als vakkenvuller. Voor een baan als kassamedewerker moet je minstens 16 jaar oud zijn.

 • Hoe kan ik solliciteren bij de ALDI?

 • Dat doe je eenvoudig via YoungCapital. Bekijk ons aanbod aan vacatures bij ALDI en solliciteer snel met je YoungCapital-account.

 • Ik ga werken bij ALDI. Welk salaris kan ik verwachten?

 • Hoeveel je bij ALDI gaat verdienen, is afhankelijk van je leeftijd, functie en het aantal uren dat je werkt. Je vindt op deze pagina tabellen met daarin het salaris van een vakkenvuller en van een kassamedewerker bij ALDI.

 • Ik wil werken bij ALDI. Wat zijn de ervaringen van andere medewerkers?

 • Onze kandidaten vinden ALDI een fijne werkgever om op een flexibele manier lekker bij te verdienen. Ben je benieuwd hoe is het is om te werken als kassamedewerker? Check dan ook eens onze inside story van een kassamedewerker.

Bekijk ook eens deze bedrijven