YoungCapital Company Blog

Zijn grootste droom is doorbreken als topartiest. Ondertussen heeft Denzel (26) altijd gewerkt. Van vuilnisman tot koerier. Het resultaat? Tientallen ervaringen die ’m via een slingerroute bij z’n eerste serieuze baan als recruiter brachten. Om hier z’n andere talent los te laten: mensen adviseren en begeleiden.

Vanwaar al die verschillende banen?

“Mijn grote droom is het maken in de muziek. Dat kost geld en daarom heb ik altijd gewerkt. Vooral korte, logistieke baantjes in de nacht, voor maximaal drie dagen in de week. Ik ben een persoon die het nodig heeft om elke dag iets anders te doen. Die afwisseling miste ik vaak. Een extra boost om m’n dag te beginnen. Vandaar dat ik snel verder keek.”

“Die nieuwsgierige, creatieve houding werd alleen niet altijd gezien door managers. Wilde ik meedenken met iets, was het direct: ‘Ben je niet bezorger?’ Ik ben realistisch genoeg om dan m’n plek te kennen, maar onbewust zorgde het ervoor dat ik minder lang bleef. Ik had niet het gevoel dat ze dachten: deze jongen kan doorgroeien.”

Ben je niet bang dat je je minder hebt ontwikkeld binnen werk?

“Niet meer. Iedereen heeft z’n eigen piek. Sommigen hebben die al heel vroeg, anderen later. Het is menselijk om te vergelijken, maar ik ben trots met wat ik tot nu toe heb bereikt. Een goede baan, vast contract en de kans om te blijven werken aan m’n droom. Hoe kan ik niet tevreden zijn?”

Heb je hierdoor skills opgedaan die andere niet hebben?

“Sowieso. Ik heb nu een kantoorbaan, maar heb ook logistieke uren gemaakt. Werk dat tien keer zo zwaar is. Ik weet dus wat hard werken is. Daarom kan ik dingen ook relativeren. Het zwaarste heb ik al gehad, dus alles wat nu op m’n pad komt moet ik aankunnen. Zo trigger ik mezelf.”

“Deze ervaringen deel ik nu met kandidaten als recruiter. Ik probeer ze moed in te spreken, zeker als ze ernaast bezig zijn met hun passie of hobby. Iedereen wil het maken, maar niet iedereen lukt dat meteen. Houd daar ook rekening mee en doe er iets naast. Wie weet ontdek je dingen die je kunt inzetten om je doel te behalen.”

Wat is jouw advies aan leeftijdsgenoten?

“Schaam je niet voor je baan. Ik durfde nooit te zeggen dat ik vuilnisman was, terwijl ik meer verdiende dan vrienden met een kantoorbaan. Het was puur de term alleen. Laat mensen ook zien waarom je het doet. Een creatieveling die vuilnisman is: in mijn ogen betekent dat dat diegene er alles aan wil doen om zich financieel te ondersteunen. Dat is een stukje volwassenheid. Bedenk ook dat er in een jaar zoveel kan gebeuren. Misschien is de baan die je nu hebt niet per se wat je zoekt, maar helpt die wel om een stap dichterbij je droom te komen.”

Geïnspireerd? Bestel nu gratis YOUNG Magazine en lees meer verhalen zoals die van Denzel. Inclusief interessante insights, praktische tips en actuele onderzoeken.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.