Best betaalde ICT banen

Top 5 best betaalde ICT banen

Dat het in de ICT over het algemeen lekker cashen is, is wel bekend. Maar wat zijn nou de best betaalde ICT banen die je via YoungCapital kunt scoren? Jobs waar je geen 86 jaar werkervaring of een driedubbele master voor nodig hebt, maar leuke banen voor starters en young professionals met IT skills zoals jij. Die zijn er zeker, we promise, en je verdient er vanaf dag één nog eens lekker mee ook. Benieuwd over welke jobs we het hebben? Lees verder voor de 5 best verdienende ICT banen waar je eenvoudig op solliciteert via YoungCapital.

1. Software developer

Java, PHP, .NET, C#... Als software developer spreek jij een of meerdere van deze talen vloeiend. Je bijt je vast in de code, ziet geen hekje, punt of komma over het hoofd en programmeert software die zo vlekkeloos is als de moves van Patrick Swayze in Dirty Dancing. Ook houd je je bezig met het ontwerpen, implementeren en testen van de software, waardoor het werk lekker afwisselend blijft. Als ontwikkelaar maak je vaak deel uit van een team, maar werk je een groot deel van je werkdag zelfstandig. Het is belangrijk dat je nauwkeurig en geconcentreerd werkt en niet meteen bij de eerste error gefrustreerd raakt, want die horen nou eenmaal bij de #developerlife. Gelukkig levert al dat gezwoeg wel wat op, want developer is een van de best verdienende ICT banen van YoungCapital.

Het mooie aan deze job is dat je niet per se een diploma nodig hebt om aan de slag te kunnen. Veel developers zijn op hun zolderkamertje zelf begonnen met programmeren (da’s nog eens een goed betaalde bijbaan) en verdienen inmiddels grof geld met hun uit de hand gelopen hobby. Als je basiskennis hebt van een programmeertaal én geïnteresseerd bent in IT, kun je al via YoungCapital aan de slag als software developer. Benieuwd naar andere jobs waarmee je zonder diploma lekker verdient? Bekijk dan onze 5 best betaalde banen zonder diploma.

Wat levert het op?

Software developer staat dus in het lijstje met best betaalde banen in de ICT, maar wat ga je dan precies verdienen? Dat ligt helemaal aan de programmeertaal die je beheerst, je opleiding en je ervaring. Bang voor een schamel loontje hoef je in ieder geval niet te zijn, want als starter kun je rekenen op een maandloon tussen de € 2.400 en € 2.600 bruto. Dit loopt al snel op wanneer je ervaring opdoet of een programmeertaal beheerst waar veel vraag naar is, zoals Java of C#. Zo is een salaris tot ongeveer € 5.500 bruto per maand geen uitzondering voor seniors. Software developers verdienen gemiddeld zo’n € 3.500 bruto per maand.

Alle feiten op een rijtje

 • Een salaris tussen de € 2.400 en € 5.500 bruto per maand, met uitschieters tot wel € 7.000 bruto per maand (deze functie is daarmee de best betaalde baan in de ICT bij YoungCapital).
 • Een uurloon tussen de € 13,79 en € 31,61 bruto.
 • Software developer is een kansrijk beroep.

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 3 juni 2022

2. App developer

Nóg een functie als ontwikkelaar in onze lijst met best betaalde ICT banen: app developer. Niet gek, want eigenlijk levert elke job waarbij je moet programmeren een lekker salaris op. App developer is een creatief beroep, want je maakt de apps niet alleen, maar bedenkt ze ook. Je zit vol met ideeën voor nieuwe apps en overlegt met de klant over het eindproduct. Daarbij houd je rekening met allerlei zaken, zoals uitvoerbaarheid, budget en de behoeftes van de gebruikers. Ook beschik je over de skills waarmee je de apps daadwerkelijk maakt, test én onderhoudt. Als app developer leid je het hele proces van vraag tot eindproduct en heb je dus een afwisselende job.

Wat levert het op?

Enneh… Wat schuift deze leuke, maar drukke job? Als app developer kun je rekenen op een startsalaris vanaf ongeveer € 2.500 bruto per maand. Hoeveel je precies verdient, is uiteraard afhankelijk van je leeftijd, ervaring en werkgever. Bij goede resultaten loopt het salaris al snel op. Succesvolle, ervaren app developers verdienen tot wel zo’n € 4.500 bruto per maand, dus deze job hoort zeker bij de best betaalde IT banen.

Alle feiten op een rijtje

 • Een salaris tussen de € 2.500 en € 4.500 bruto per maand.
 • Een uurloon tussen de € 14,37 en € 25,86 bruto.

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 3 juni 2022

Maak een account aan

Wil je op de hoogte blijven van onze best betaalde banen? Maak binnen 2 minuten een gratis een account aan en vind die leuke baan.

3. IT-trainee

Klaar om je IT-carrière te kickstarten? Als IT-trainee krijg je de kans om werkervaring op te doen én je te ontwikkelen tot een echte professional. Je volgt een intensieve bootcamp en trainingen, haalt certificaten en krijgt nog lekker betaald ook. Yep, zelfs zonder diploma of ervaring kun je al lekker verdienen in de ICT. Zo lekker zelfs, dat IT-trainee een van onze 5 best betaalde ICT functies is. Er zijn verschillende programma’s voor IT’ers die als trainee aan de slag willen, dus je kiest zelf waar je tot opgeleid wordt. YoungCapital NEXT biedt bijvoorbeeld IT-traineeships aan tot frontend of backend developer, DevOps engineer, BI/big data engineer, software tester, informatieanalist en cyber security specialist.

Wat levert het op?

Met een startsalaris vanaf zo’n € 2.400 bruto per maand verdient de functie IT-trainee een plek in onze lijst met 5 best betaalde IT jobs van YoungCapital. In plaats van zelf veel te betalen voor een opleiding, ga je hier met gevulde zakken naar huis.

Maar geld is zeker niet het enige dat je overhoudt aan een IT-traineeship. Zo’n werk-leertraject geeft je een unieke kans om de theorie meteen in de praktijk te brengen en werkervaring op te doen bij een bedrijf dat bij jou past. Ook werk je aan verschillende soft skills, want met vakkennis alleen kom je er niet. Zo leer je bijvoorbeeld beter te communiceren, voor jezelf op te komen of effectiever te werken, afhankelijk van waar jij behoefte aan hebt. En wist je dat sommige traineeships zelfs baangarantie bieden? Zo heb je na afronding van het programma meteen een mooie job te pakken. Grote kans dat je salaris dan ook gelijk omhooggaat en je een van de best verdienende ICT banen hebt. Ka-tsjing.

Alle feiten op een rijtje

 • Een salaris tussen de € 2.400 en € 2.500 bruto per maand.
 • Een omgerekend uurloon tussen de € 13,79 en € 14,37. Je wordt dus ook gewoon betaald wanneer je met je neus in de boeken zit.
 • Je doet waardevolle werkervaring op, werkt aan verschillende skills én behaalt certificaten.
 • Je maakt kans op een vaste baan bij een topwerkgever na afronding van het traineeship.

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 3 juni 2022

4. IT-consultant

Is de hele dag worstelen met code niet jouw ding? In onze lijst met 5 goed betaalde ICT banen vind je ook jobs waarbij je niet hoeft te programmeren. Wat dacht je ervan om jouw kennis van het vakgebied in te zetten om anderen te helpen of adviseren? Dat kan als IT-consultant. In deze functie adviseer je klanten op het gebied van digitale werkprocessen en diensten. Afhankelijk van de wensen van het bedrijf denk je bijvoorbeeld mee over de digitale beveiliging, technologie, strategie of systemen. Je stelt een plan op, bespreekt dit met de klant en gaat vervolgens over tot implementatie. Zo help je bedrijven met het behalen van hun digitale doelstellingen.

Wat levert het op?

Met een gemiddeld salaris tussen de € 2.950 en € 4.000 bruto per maand mag het beroep IT-consultant niet ontbreken tussen onze 5 best betaalde ICT banen. Hoeveel je precies verdient in deze functie, is onder meer afhankelijk van je leeftijd, opleiding, werkervaring en werkgever. Het gemiddelde salaris van een IT-consultant ligt rond de € 3.500 bruto per maand.

Alle feiten op een rijtje

 • Een salaris tussen de € 2.950 en € 4.000 bruto per maand.
 • Een uurloon tussen de € 16,95 en € 22,99 bruto.

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 3 juni 2022

5. Systeembeheerder

We sluiten onze lijst met best betaalde ICT banen af met een onmisbare functie voor (grote) bedrijven: systeembeheerder. Als systeembeheerder zorg jij er namelijk voor dat de computersystemen van een organisatie optimaal draaien. Het installeren, testen, beheren, onderhouden en bewaken van het netwerk en de software behoren allemaal tot jouw taken. Zo ben je continu op zoek naar verbeterpunten, spoor je risico’s op tackel je deze, houd je hard- en software up-to-date en zorg je voor voldoende back-ups. Je kent alle ins en outs van het systeem en bent betrokken bij de hele IT-infrastructuur van het bedrijf. Best een verantwoordelijkheid, maar daar schiet jij niet van in de stress, want je weet precies waar je mee bezig bent.

Wat levert het op?

Systeembeheerder verdient zeker een plek tussen de 5 best betaalde banen in de ICT, maar houd er wel rekening mee dat de verschillen tussen de salarissen voor deze functie groot zijn. Het startsalaris ligt namelijk rond de € 2.000 bruto per maand, terwijl er ook systeembeheerders zijn die wel € 4.500 bruto per maand verdienen. De hoogte van het salaris is afhankelijk van jouw opleiding en ervaring, maar bijvoorbeeld ook van de grootte van het bedrijf en de taken en verantwoordelijkheden die bij de baan horen.

Als starter in deze functie heb je in ieder geval veel doorgroeimogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld stappen maken door bij een groter en/of internationaal bedrijf te gaan werken. Ook kun je jezelf ontwikkelen door trainingen te volgen en verschillende IT-certificaten te behalen.

Alle feiten op een rijtje

 • Een salaris tussen de € 1.900 en € 4.500 bruto per maand.
 • Een uurloon tussen de € 10,92 en € 25,86 bruto.
 • Een baan met veel doorgroeimogelijkheden.

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 3 juni 2022

Check onze best betaalde ICT vacaturesVeelgestelde vragen

 • Wat is de best betaalde ICT baan?

 • De best betaalde baan in de ICT is IT-manager. In deze functie verdien je tot wel € 8.000 per maand. Net iets te hoog gegrepen? Check in ons artikel de 5 best betaalde ICT banen die je gewoon via YoungCapital scoort.

 • Vind ik bij YoungCapital goed betaalde ICT banen?

 • Zeker. Voor veel functies in de ICT verdien je vanaf zo’n € 2.400 bruto per maand, ook als starter. Check onze ICT vacatures eens voor de mogelijkheden.

 • Wat zijn de best betaalde banen die jullie aanbieden?

 • Er zijn in veel sectoren goed betaalde functies te vinden, of je nou een diploma en/of werkervaring hebt of niet. Geloof je het niet? Check onze pagina over de best betaalde banen eens.

 • Welke opleiding moet ik volgen voor een goede job in de ICT?

 • Wist je dat je zelfs zonder opleiding een van de best betaalde ICT banen kunt scoren? Als je toch een opleiding wilt volgen, kun je het beste kiezen voor een hbo-studie, want dan doe je meteen praktijkervaring op. Software developer is een van de best betaalde functies op hbo-niveau.

Bekijk ook eens deze best betaalde banen