Best betaalde creatieve beroepen

Top 5 goed betaalde creatieve beroepen

Ben jij een creabea en heb je altijd van je hobby je werk willen maken? Dan ben je vast benieuwd welke creatieve beroepen nou het meeste geld in het laatje brengen. Op deze pagina vind je een top 5 van goed betaalde creatieve beroepen via YoungCapital. Zo weet jij precies welke baan je moet kiezen als je aan het einde van de maand iets leuks op je bankrekening wilt hebben. Meteen solliciteren als je iets leuks hebt gevonden tussen de best betaalde banen? Dat doe je natuurlijk met één klik op de knop via YoungCapital.

1. Software developer

Was jij vroeger ook altijd in de weer met je eigen website op Kindertent.nl? Of vond jij het leuk om een eigen thema te coderen voor je Tumblr blog? Maak hier je beroep van en gebruik je skills om computerprogramma’s te bedenken en maken. Een software developer, ook wel bekend als softwareontwikkelaar, is iemand die zich bezighoudt met programmeren. Van websites tot apps en alles wat daartussenin zit, een software developer is van alle markten thuis. Wat je precies in huis moet hebben om te kunnen werken als software developer? Minimaal een mbo-opleiding in de richting van software development. En natuurlijk een flinke dosis creativiteit.

Wat levert het op?

Aangezien deze functie in de top 5 van goed betaalde creatieve beroepen staat, ben je vast benieuwd hoeveel dit dan oplevert. Als je gaat werken als software developer, kun je uitgaan van een startsalaris rond de € 2.500 bruto per maand. Heb je wat meer ervaring op je cv en werk je al een tijdje in de branche? Je verdient dan maximaal € 5.500 bruto per maand. Dit bedrag is ook afhankelijk van je opleidingsniveau.

Alle feiten op een rijtje

 • Een loon tussen de € 15,- en € 35,- per uur.
 • Een bruto maandsalaris tussen de € 2.500 en € 5.500.
 • Minimaal mbo-werk en -denkniveau.

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 3 juni 2022

2. Grafisch vormgever

Een kleurtje hier, een ander lettertype daar en nog een logo in de hoek: zo ziet de gemiddelde werkdag van een grafisch vormgever eruit. Van het bedenken van concepten tot het ontwerpen van drukwerk en digitale producten, een grafisch vormgever heeft oog voor detail en weet van alles een kunstwerk te maken. Bij de meeste bedrijven kun je al aan het werk met een afgeronde grafische mbo-opleiding. Tip: maak een portfolio van jouw mooiste werk. Zo laat je tijdens je sollicitatiegesprek zien wat je allemaal in huis hebt en toon je aan dat je genoeg skills bezit. Nog een pluspunt: je toekomstige werkgever ziet meteen dat jij talent hebt.

Wat levert het op?

En deze creativiteit wordt beloond. Niet gek dus dat deze job in ons lijstje met goed betaalde creatieve beroepen staat. Kom je net uit de schoolbanken? Dan kun je een salaris rond de € 2.000 bruto per maand verwachten. Zitten er al wat meer designs in jouw portfolio? Als je al een tijdje werkt als grafisch vormgever verdien je rond de € 3.000 bruto per maand.

Alle feiten op een rijtje

 • Een loon tussen de € 13,- en € 20,- per uur.
 • Een bruto maandsalaris tussen de € 2.000 en € 3.000.
 • Minimaal mbo-werk- en -denkniveau.

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 3 juni 2022

Maak een account aan

Wil je op de hoogte blijven van onze best betaalde banen? Maak binnen 2 minuten een gratis een account aan en vind die leuke baan.

3. Copywriter

Heb jij een vlotte pen en vloeien de woorden moeiteloos op papier? Een baan als copywriter is dan zeker iets voor jou. Als je boordevol inspiratie zit en met gemak leuke teksten schrijft, is deze functie het overwegen waard. Wist je dat de functie copywriter enorm divers is? Zo schrijf je bijvoorbeeld in de ene functie een stuk tekst over Italië als vakantieland en in de andere functie een tekst voor een LinkedIn post.

Wist je dat je niet altijd een specifieke opleiding moet hebben gevolgd om in deze functie aan de slag te kunnen? Vaak is copywriting een uit de hand gelopen hobby. Sommige copywriters zijn al op jonge leeftijd begonnen met een lifestyle blog of het schrijven van korte verhaaltjes. Bij een baan als copywriter is het belangrijker dat je kunt aangeven dat je schrijven écht leuk vindt en goed kan. Want at the end of the day is dat natuurlijk jouw belangrijkste taak.

Wat levert het op?

Maar zo’n baan in een lijst met goed betaalde creatieve beroepen, wat levert dat dan op? Dat hangt natuurlijk af van je werkervaring. De gemiddelde copywriter verdient een salaris rond de € 2.700 bruto per maand. Ga je al wat langer mee in het werkveld? Dan kun je uitgaan van een salaris rond de € 3.500 bruto per maand. Niet slecht, toch?

Alle feiten op een rijtje

 • Een loon tussen de € 13,- en € 22,- per uur.
 • Een bruto maandsalaris tussen de € 2.000 en € 3.500.
 • Minimaal hbo-werk en -denkniveau.

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 3 juni 2022

4. Stylist

Weet jij als geen ander advies te geven op het gebied van stijl? Maak daar je werk van en ga aan de slag als stylist. Een stylist komt in vele soorten en maten, zoals een product stylist, modestylist of een interieurstylist. Wat ze allemaal gemeen hebben? Gevoel voor stijl. Een stylist geeft klanten advies op basis van hun expertise. Maar je kunt ook als product stylist ingezet worden voor fotoshoots. Binnen deze functie weet je precies wat je moet doen om een product goed te verkopen. Welk opleidingsniveau je hiervoor nodig hebt, is afhankelijk van jouw expertise. Soms kan je zelfs zonder diploma aan het werk. Dit lees je altijd terug in de vacature.

Wat levert het op?

Zo’n gevoel voor stijl zorgt ervoor dat je terechtkomt in een lijstje met goed betaalde creatieve beroepen. Hoeveel ‘goed betaald’ precies is? Een junior stylist verdient rond de € 1.900 bruto per maand. Als je al wat langer in deze branche werkt, kun je als topstylist uitgaan van een salaris rond de € 3.600 bruto per maand.

Alle feiten op een rijtje

 • Een loon tussen de € 12,- en € 23,- per uur.
 • Een bruto maandsalaris tussen de € 1.900 en € 3.600.

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 3 juni 2022

5. Figurant

Altijd al willen shinen op het witte doek, maar liever niet als hoofdpersoon? Heb jij even geluk, want je kunt ook werken als figurant. Wat is dat precies? Je kent ze vast wel, die mensen op de achtergrond in een serie, film of reclamespot. Het leuke aan werken als figurant is dat je iedere keer weer een andere rol speelt. Zo ben je de ene keer een klasgenoot van de hoofdpersoon en de volgende keer de eerstvolgende klant in een cafeetje. Dat maakt een baan als figurant enorm veelzijdig. Nog een voordeel? Het is de ideale bijbaan om te combineren met je school of andere activiteiten.

Wat levert het op?

Dat een baan als figurant in het lijstje staat met goed betaalde creatieve beroepen betekent helaas niet dat je net zoveel verdient als de hoofdpersoon. Maar wist je dat je als figurant toch een lekker salaris verdient? Het ligt natuurlijk aan hoeveel klussen je aanneemt en de grootte ervan, maar de gemiddelde figurant verdient zo’n € 50,- per klus. Dat kan dus al snel oplopen.

Alle feiten op een rijtje

 • Je verdient ongeveer € 50,- per klus.
 • Je doet leuke ervaringen op.
 • Ambitie om echt te gaan acteren? Dan staat een (bij)baan als figurant extra goed op je cv.

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 3 juni 2022

Check onze goed betaalde creatieve beroepen

Veelgestelde vragen

 • Welk creatief beroep verdient het meest?

 • Een baan als software developer levert je aan het einde van de maand het meest op. Binnen deze functie verdien je een bruto maandsalaris tussen de € 2.500 en € 5.500.

 • Welke creatieve banen verdienen goed?

 • Er zijn meerdere creatieve banen die goed verdienen. In ons lijstje met goed betaalde creatieve beroepen vind je een paar functies die via YoungCapital worden aangeboden. Denk aan software developer, copywriter en grafisch vormgever. Neem een kijkje bij de creatieve vacatures en solliciteer op jouw favoriet.

 • Wat is de best betaalde baan in de creatieve sector?

 • De best betaalde baan in de creatieve sector is software developer.

Bekijk ook eens deze best betaalde banen